Izazovi i uspjeh u ljubavi s osobom u drugom gradu

U pet koraka do uspješne veze na daljinu

Veza na daljinu

Ljeto se bliži, a tvoj dečko ili tvoja cura ide na sezonski posao na more bez tebe? Ili možda svatko od vas odlazi u svoj grad i nećete se moći vidjeti nekoliko mjeseci? Kako uspješno prebroditi prijelaz iz veze u kojoj se svaki dan vidite u domu ili na fakultetu u onu na daljinu?

Ljetni nam se praznici bliže, a vama se, uz brige o tome kako napisati seminar od noćas do sutra ili pripremiti prezentaciju u zadnji čas, kroz glavu počinju motati misli kako će izgledati ljeto u vezi na daljinu. Dok svaki studentski dan provodite zajedno, razdvajanje na dulje vrijeme vjerojatno vam se čini čudnim. Ali, sve to možete pretvoriti u nešto pozitivno što će još više ojačati vašu vezu i pomoći vam da se bolje upoznate. 

1. Razgovor je ključan

Sigurno ste već čuli za onu da se razgovorom apsolutno sve može riješiti. Umjesto da u glavi preokrećete razne opcije i brige o ljetu koje ćete provesti razdvojeni, bilo bi bolje da otvoreno započnete tu temu sa svojim partnerom. Vidjet ćete kako on razmišlja, a i moći ćete se dogovoriti da ćete se, primjerice, nekoliko puta tjedno čuti i vidjeti videopozivom.

FOTO: Pixabay

2. Ljubomoru ostavite po strani 

Ljubomorne ispade morate zaboraviti! Nemojte uhoditi dečka ili curu i istraživati koga je dodao/dodala na društvenim mrežama, komu je lajkao/lajkala fotografiju. Povjerenje je ključno i upravo odvojenost shvatite kao odličnu priliku da ga razvijete u svojoj vezi. Normalna je činjenica da će se vaš partner družiti, izlaziti i upoznavati nove ljude iako vi niste tu. Kao što ćete i vi to raditi, stoga nemojte stvarati probleme gdje ih nema. 

3. Budite aktivni i imajte vlastiti život

Smisao ljeta nije ni odbrojavanje dana do trenutka kada ćete se ponovno vidjeti sa svojom boljom polovicom. Poradite na sebi, vlastitim interesima i željama koje inače ne stignete iskoristiti. Popunite svoj raspored i nećete imati vremena za nepotrebne misli, a kada se čujete s curom ili dečkom, moći ćete mu/joj prepričati puno zanimljivih stvari. 

FOTO: Pixabay

4. Postanite kreativni

Razgovori i videopozivi odličan su način održavanja svakodnevnih kontakata, ali što kažete na neki kreativni korak kako biste konkretno pokazali svome partneru koliko vam je stalo? Slanje slatkih paketića sa stvarima koje oboje volite ili iznenadni posjet sigurno će pomoći u tome.

5. Planirajte unaprijed

Isto kao što ste planirali kada se prijaviti za stažiranje, kako poslati prijavu za sezonski posao, tako možete planirati i zajedničke aktivnosti u vezi. Ako ne živite jako udaljeno, možete isplanirati zajedničke izlete ili sastanke na pola puta. 

FOTO: Pexels

Zapamtite da ništa nije nemoguće ni negativno, sve ovisi o načinu gledanja na situaciju. Uz malo truda i volje, ljeto koje ćete provesti odvojeno i vezu na daljinu možete učiniti jednim od boljih izazova u vašem odnosu koji će vam pomoći da se još više povežete i shvatite koliko značite jedno drugome. 

Svoja iskustva i mišljenja o vezama na daljinu možete nam reći u trećoj anketi koja se provodi u sklopu našeg velikog ljubavnog istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama. Kliknite na poveznicu i recite nam slažete li se s tvrdnjom daleko od očiju, daleko od srca.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljetni đir po Zagrebu

Ljetni đir po Zagrebu

Studenti preko ljeta oživljavaju hrvatsku metropolu!

Projekt podupire Turistička zajednica grada Zagreba, koja je navela projekt "Ljetnog đira po Zagrebu" kao brend u sklopu postojećeg "Zagreb With Me" projekta.

10 činjenica o olujama sa gromovima

Fascinantna snaga prirode

Deset manje poznatih činjenica o grmljavinskim olujama

Česta je posljedica ljetnih vrućina oluja popraćena gromovima. Provjerite koliko snaga prirode u ovoj pojavi može biti fascinantna, ali i razarajuća.

Vješalice

Savjeti za bolju organizaciju

VIDEO: Jednostavni trikovi kojima ćete povećati prostor u svom domu

Zahvaljujući našim trikovima, u vašoj malenoj studentskoj sobi dobit ćete puno više prostora.

Kantuni 2018

Kulturno-turistička manifestacija

Sprema se novo izdanje autohtone i urbane zabave – Kantuni

Prekrasni mediteranski park Dorka (Kantun svjetla), veličanstvena starogradska Pjaceta (Kantun susreta) i tajnovita Mahačeva vila (Skriveni kantun) dočekuju sve posjetitelje željne jedinstvenih doživljaja, vrhunske ponude i opuštene ljetne zabave.

s

Ritam ljeta

Top 10 nezaboravnih ljetnih hitova

Za stopostotni užitak i doživljaj ljeta, opremite se s ovih 10 pjesama, iako ih postoji još mnogo jer je ljeto najslavljenije doba među glazbenicima.