Mjesto za učenje

Sve što je potrebno za članstvo u NSK-u

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Budući da se približavaju zimski rokovi, pravo je vrijeme da potražiš savršeno mjesto za učenje. Ako si brucoš, čitaj dalje i saznaj što ti je sve potrebno za učlanjenje u najveću knjižnicu u Hrvatskoj.

U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu mogu se učlaniti sve osobe koje imaju navršenih 18 godina, a mlađe samo ako su maturanti.
Za upis je dovoljno donijeti osobnu iskaznicu, OIB i indeks ako si redoviti student, a osobnu i OIB ako si izvanredni student. Studiraš li na fakultetu koji koristi e-indekse, morat ćeš donijeti potvrdu kojom dokazuješ status redovitoga studenta.

NSK, Foto: NSK

Godišnja članarina za redovne studente iznosi 100 kuna, dok je za izvanredne 200 kuna. Međutim u knjižnicu je moguće učlaniti se i na kraće vrijeme. Dnevni upis iznosi 30 kuna, tjedni 40 kuna, mjesečni 50 kuna. Naknada za izgubljenu člansku iskaznicu je 50 kuna.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi Studentski informativni kutak uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Ugovor za cimere

Iskustvo jedne studentice

Sve čari života u studentskom domu

Najvažnija stvar proizašla iz mog petogodišnjeg iskustva jesu nova prijateljstva. Osobe koje nedavno niste ni poznavali odjednom postaju vaša obitelj, rame za plakanje te pomalo shvaćate da ste pronašli prijatelje za cijeli život.

biljka, ecology

Lucija Adžić

Produktivno (ne)učenje

U nedostatku motivacije za učenjem, svake se godine motiviram za pronalazak novog hobija baš u vrijeme ispita.

Ljeto

Lucija Adžić

Ispitne muĆnine i vrućine

Bolonja nas je dotukla. Nije da znam kako je bilo prije, al za sve je kriva bolonja. Ne mi koji nište ne učimo dok se živa ne digne do 35.

Energetske pločice

Zdrave slastice

FOTO: Brze, fine, slatke i zdrave energetske pločice

Pripremite si fini slatki desert koji možete jesti do iznemoglosti i bez straha od debljanja.

Morske radosti

Pet savjeta da vam mozak ostane aktivan kroz ljeto

Neka vam mozak ostane u formi do početka faksa!

Ljeto je vrijeme zasluženog odmora. Puštanja mozga na pašu, reklo bi se. Potrebno je to vrijeme iskoristiti za najbolji mogući odmor u kojemu vaš mozak ipak nešto radi, kako na jesen ne biste učili kako se pravilno drži kemijska!