Mjesto za učenje

Sve što je potrebno za članstvo u NSK-u

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Budući da se približavaju zimski rokovi, pravo je vrijeme da potražiš savršeno mjesto za učenje. Ako si brucoš, čitaj dalje i saznaj što ti je sve potrebno za učlanjenje u najveću knjižnicu u Hrvatskoj.

U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu mogu se učlaniti sve osobe koje imaju navršenih 18 godina, a mlađe samo ako su maturanti.
Za upis je dovoljno donijeti osobnu iskaznicu, OIB i indeks ako si redoviti student, a osobnu i OIB ako si izvanredni student. Studiraš li na fakultetu koji koristi e-indekse, morat ćeš donijeti potvrdu kojom dokazuješ status redovitoga studenta.

NSK, Foto: NSK

Godišnja članarina za redovne studente iznosi 100 kuna, dok je za izvanredne 200 kuna. Međutim u knjižnicu je moguće učlaniti se i na kraće vrijeme. Dnevni upis iznosi 30 kuna, tjedni 40 kuna, mjesečni 50 kuna. Naknada za izgubljenu člansku iskaznicu je 50 kuna.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi Studentski informativni kutak uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Sajam stipendija ptičja 2015

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Hrvatski kutak najveća je novost ovogodišnjeg Sajma stipendija

Pored stipendija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu koji dodjeljuju najveći broj stipendija za studij u Hrvatskoj, važno je istaknuti da stipendije dodjeljuju i mnoge manje jedinice regionalne i lokalne samouprave, poput županija, općina i gradova.

čitanje

Sve ono što nam nitko nije rekao

13 knjiga koje se moraju pročitati prije tridesete

Svo znanje svijeta nalazi se u knjigama. Zašto ga onda ne iskoristiti? Donosimo ono najpotrebnije što svakako morate pročitati.

Mjesec hrvatske knjige

Diljem Hrvatske

Mjesec hrvatske knjige u znaku ljubavi

Što sve mjesec knjige donosi u vašem gradu i knjižnici, tko nudi besplatno učlanjenje, a tko oprašta zakasninu za knjige?

Knjige1

Međunarodni volonterski projekt

Darivanje knjiga i na FOI-ju

Knjižničari u Hrvatskoj ponovno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga. Manifestaciji se po drugi put priključio i FOI koji će prikupljene knjige donirati Prenoćištu za beskućnike.

„Bookcrossing” Studentskog informativnog kutka

Poslastica za knjigoljupce

„Bookcrossing”: SIK organizira razmjenu knjiga uz brojna iznenađenja

„Bookcrossing” se održava u organizaciji udruge Studentski informativni kutak u utorak, 20. ožujka 2018, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.