Mjesto za učenje

Sve što je potrebno za članstvo u NSK-u

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Budući da se približavaju zimski rokovi, pravo je vrijeme da potražiš savršeno mjesto za učenje. Ako si brucoš, čitaj dalje i saznaj što ti je sve potrebno za učlanjenje u najveću knjižnicu u Hrvatskoj.

U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu mogu se učlaniti sve osobe koje imaju navršenih 18 godina, a mlađe samo ako su maturanti.
Za upis je dovoljno donijeti osobnu iskaznicu, OIB i indeks ako si redoviti student, a osobnu i OIB ako si izvanredni student. Studiraš li na fakultetu koji koristi e-indekse, morat ćeš donijeti potvrdu kojom dokazuješ status redovitoga studenta.

NSK, Foto: NSK

Godišnja članarina za redovne studente iznosi 100 kuna, dok je za izvanredne 200 kuna. Međutim u knjižnicu je moguće učlaniti se i na kraće vrijeme. Dnevni upis iznosi 30 kuna, tjedni 40 kuna, mjesečni 50 kuna. Naknada za izgubljenu člansku iskaznicu je 50 kuna.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi Studentski informativni kutak uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Što jesti?

Kuhaču u ruke

Hrana koju morate jesti prije pojedinog kolokvija kako biste ga uspješno položili

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati. Saznajte što kuhati i jesti prije kolokvija za siguran prolaz!

Učenje za poduzetništvo spona je gospodarstva i obrazovanja

Panel diskusija

Učenje za poduzetništvo spona je gospodarstva i obrazovanja

– Između zanimanja poduzetnika i učitelja postoji velika sličnost – oba su zapravo pozivi, a ne samo zanimanja. Bitno je u tome što radimo vidjeti smisao. Smisao nas motivira i od nas stvara sretne i ostvarene osobe. – naglasila je EU ambasadorica ženskog poduzetništva Ratka Jurković.

knjiga

Razmjena knjiga

Povijest „bookcrossinga” u svijetu i Hrvatskoj

Saznajte zanimljivosti o povijesti „bookcrossinga”, njegovu nazivu i podrijetlu te se pridružite „bookcrossingu” udruge Studentski informativni kutak.

Internet

„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Jezična mapa

Jezikom protiv bolesti

Poznavanje stranog jezika umanjuje rizik od demencije

Istraživanje je provedeno na 600 osoba oboljelih od demencije. Ustanovljeno je da su osobe koje su poznavale dva ili više jezika iskazale simptome demencije u prosjeku 4,5 godine kasnije od onih koje su poznavale samo jedan jezik.