Mjesto za učenje

Sve što je potrebno za članstvo u NSK-u

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Budući da se približavaju zimski rokovi, pravo je vrijeme da potražiš savršeno mjesto za učenje. Ako si brucoš, čitaj dalje i saznaj što ti je sve potrebno za učlanjenje u najveću knjižnicu u Hrvatskoj.

U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu mogu se učlaniti sve osobe koje imaju navršenih 18 godina, a mlađe samo ako su maturanti.
Za upis je dovoljno donijeti osobnu iskaznicu, OIB i indeks ako si redoviti student, a osobnu i OIB ako si izvanredni student. Studiraš li na fakultetu koji koristi elektroničke indekse, morat ćeš donijeti potvrdu kojom dokazuješ status redovitoga studenta.

NSK, Foto: NSK

Godišnja članarina za redovne studente iznosi 100 kuna, dok je za izvanredne 200 kuna. Međutim u knjižnicu je moguće učlaniti se i na kraće vrijeme. Dnevni upis iznosi 30 kuna, tjedni 40 kuna, mjesečni 50 kuna. Naknada za izgubljenu člansku iskaznicu je 50 kuna.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi Studentski informativni kutak uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Harry Potter e-knjige

Čarobna priča se nastavlja

U rujnu dolaze tri nove knjige o Harryju Potteru

Nove knjige bit će dostupne svakome, a cijena jedne e-knjige iznosit će malo više od dvadeset kuna. Sve zajedno imat će 210 stranica i bit će izdane na osam jezika.

Zagreb Book Festival

Zagreb Book Festival 2017.

Bogat program ZBF-a učinit će Zagreb središtem europske kulturne i književne scene

Zagreb Book Festival održava se od 22. do 28. svibnja na trima zagrebačkim lokacijama. Na Festivalu će se promovirati knjige, čitanje, glazba i film uz brojna gostovanja s posebnim naglaskom na vezi s Austrijom.

NSK

Svečani program

NSK pruža novi pogled na kilometre svojih polica povodom 411. godine postojanja

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Učenje

Ususret ispitnim rokovima

10 savjeta za uspješno učenje

Uskoro dolazi i vrijeme ispita. Donosimo vam deset savjeta za što uspješnije učenje!

OTP banka

Savjeti za produktivnije studiranje

Greške koje biste trebali izbjegavati na fakultetu

Nešto što je tipično za svakog studenta jest odgađanje obaveza i ona poznata "sutra ću". Naravno, sve ovisi o vašim sposobnostima i mogućnostima da nadoknadite zaostale obaveze (bilo na faksu ili na studentskom poslu).