Koncert u Vintageu

Šank?!, bend izvrsnog naziva, dokazuje izvrsnost svog "punk" zvuka

Šank !?

Nakon brojnih svirki diljem Balkana Šank?!, bend odličnog naziva i još boljeg "punk" zvuka, nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Šank?!, omiljeni zagrebački punk bend, održat će 9. ožujka koncert u Vintage Industrialu. Nastup započinje u 21:30 sati, a vrata kluba otvaraju se već u 20 sati. Cijena ulaznice na dan održavanja iznosi 50 kuna.

Ovaj bend odličnog naziva i još boljeg punk zvuka formiran je u lipnju 2010. godine Njegovi su članovi preko deset godina dio zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene. Svoje iskustvo, znanje i energiju, koje su prikupili djelujući kroz sastave poput Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma, Stribog, odlučili su ujediniti u album Grad je naš.

Prilikom formiranja benda ideja je bila da se izvode obrade pjesama iz novog vala. No, nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom osnivači su odlučili raditi autorske pjesme. Ubrzo su na zagrebačkoj sceni postali prepoznatljivi po rock, punk, metal i Oi! zvuku te ska ritmu.

Debi album Grad je naš, kao potpuno besplatno izdanje, objavljen je na internetu 7. prosinca 2010. godine Nakon njegova izlaska godina je bila uspješna za bend i puno se sviralo. Dijelio je stage s legendarnim UK punk bendom Cock Sparrer, a svirao je i na Dirty Old festivalu. U prosincu 2011. Šank?! izbacuje drugi album Priče noćnih tramvaja. Album je osvojio cijeli Balkan, a bend je dobio priliku svirati s irish punk veteranom Dropkick Murphy’s, čime je započela službena koncertna promocija albuma.

Nakon sviranja uzduž i poprijeko brdovitog Balkana sastav je rasprodao zagrebačku Tvornicu kulture. Tijekom tog koncerta snimljena je pjesma Zagreb Gori, a najavljen je i izlazak DVD-a. Treći album Treća runda objavljen je u rujnu 2013. godine i prema magazinu Rolling Stone svrstan je na ljestvicu top 10 regionalnih albuma. Nakon toga, 2015. godine, Šank?! servira i četvrti studijski album Naša stvar. A 2017. godine slušat ćemo ga u Vintage Industrialu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kings of Leon

Ponovno obaraju rekorde

Kings of Leon izdali novi studijski album

 Kings of Leon su nakon tri godine napokon izdali novi album: „Mechanical Bull“. Pjesmama kao što su „Supersoaker“ i „Wait for me“ opet obaraju rekorde.

Balašević u Lisinskom_1

Iz poštovanja prema vjernim obožavateljima

Balašević će održati i treći koncert u Lisinskom

Na sreću velikog broja obožavatelja Đorđa Balaševića, danas je potvrđeno da će se u KD Vatroslav Lisinski održati i dodatni, treći koncert.

ABOP u Vintageu

Koncert u Vintageu

ABOP se vraća na mjesto „zločina" kako bi rasplesao žive i mrtve

Klupska i festivalska atrakcija, sastav After je bolji od partyja, trenutno priprema nastupe po europskim klubovima, a prije njih opet će nastupiti u Vintage Industrial Baru.

cohen

"Žurke bez harmonike"

VIDEO: Glazbena godina u znaku Bowieja i Cohena

Teško je odrediti najbolje glazbene albume 2016. godine, a kamoli ih rangirati, stoga smo vam „nabacali" u nastavku glazbene velikane koji su obilježili 2016., a i one glazbenike koji su manje poznati.

Naslovna

Na današnji dan

Sve što niste znali o najpopularnijem narančastom mačku

Tko voli ljenčariti, jesti lazanje, mrzi ponedjeljak i danas slavi 39. rođendan? Naravno, riječ je o slavnom mačku narančaste dlake – Garfieldu.