Projekt KosaRi

Prvi uspjesi projekta studenata riječkog Medicinskog fakulteta; dvije oboljele djevojčice postale vlasnice perika

Osmijeh

Dvije djevojčice iz Zagreba, zahvaljujući studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci, dobile su svoje vlasulje, koje će pozitivno utjecati na njihov socijalni i emotivni život.

Nakon gotovo godinu dana od početka projekta studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci mogu se pohvaliti uspjehom. Projekt KosaRi prikupljao je kosu za izradu perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti. Dvije djevojčice iz Zagreba, 15-godišnjakinja koja boluje od leukemije i 11-godišnjakinja oboljela od osteosarkoma, postale su vlasnice prvih perika izrađenih na inicijativu riječkih studenata medicine.

Teške bolesti i njihovo liječenje uzrokuju gubitak kose, što je posebice teško prihvatljivo za mlade ljude koji sazrijevaju jer je njihova socijalna interakcija u tom razdoblju ključna za psihički razvoj. Svjesni negativnog utjecaja gubitka kose na samopouzdanje oboljele djece studenti riječkog Medicinskog fakulteta odlučili su im pomoći perikama.

Vlasulje je izrađivala vlasuljarka iz Zagreba, a udruga Krijesnica dostavila je listu djece kojima je potrebna perika. Cijeli proces koordinirali su studenti te su prikupljali kosu u suradnji s frizerskim salonima i privatnim donorima. Sara Varljen i Tin Vučković kao idejni začetnici projekta početkom provedbe bili su tek prva godina na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Osim prikupljanja kose organizirali su i razne humanitarne događaje. Usprkos financijskim zaprekama na koje su ponekad nailazili uspjeli su ostvariti prve ciljeve projekta KosaRi, no projekt ovdje ne staje, već se nastavlja provoditi, pa i širiti u budućnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

ITC konferencija

Istrian Tourism Competition (ITC)

Studenti i mladi u jedinstvenom projektu Istrian Tourism Competition (ITC)

U sklopu projekta Istrian Tourism Competition, studenti i mlade osobe imati će priliku prezentirati svoje ideje i rješavati teme, odnosno case-ove, iz područja turizma. Prijave traju još samo sutra, požurite!

Rambo Amadeus

Predstavljanje projekta

Svaki čovjek ima inovativni kapacitet, zaključak je "CrowdStream Meetupa"

Na vlastitom uspješnom primjeru Rambo Amadeus sudionicima "CrowdStream Meetupa" pokazao je put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava za realizaciju ideje.

Udruge

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Poziv udrugama na predstavljanje pozitivnih strana volontiranja i uspješnoga zaposlenja

„Informativni ponedjeljci” održavaju se jednom mjesečno, a u svibnju se bave temom volontiranja koje pomaže mladima da pronađu željeni posao. SIK poziva udruge da vlastitim primjerom i iskustvima predstave mladima pozitivne i uspješne strane volontiranja koje vode do profesionalnog uspjeha i zaposlenja.

Ekonomski fakultet

Novi studentski projekt

Osnovana pravno-ekonomska klinika u Osijeku

Pokreće se pravno-ekonomska klinika koja će osječkim odvjetnicima nuditi besplatne pravne savjete.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Projekt davanja državnih stanova u najam

U Zagrebu od jeseni dostupni državni stanovi za 980 kuna

Isti projekt već je zaživio u Osijeku, a u budućnosti bi mogao i u Splitu. Provodi se u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).