Projekt KosaRi

Prvi uspjesi projekta studenata riječkog Medicinskog fakulteta; dvije oboljele djevojčice postale vlasnice perika

Osmijeh

Dvije djevojčice iz Zagreba, zahvaljujući studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci, dobile su svoje vlasulje, koje će pozitivno utjecati na njihov socijalni i emotivni život.

Nakon gotovo godinu dana od početka projekta studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci mogu se pohvaliti uspjehom. Projekt KosaRi prikupljao je kosu za izradu perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti. Dvije djevojčice iz Zagreba, 15-godišnjakinja koja boluje od leukemije i 11-godišnjakinja oboljela od osteosarkoma, postale su vlasnice prvih perika izrađenih na inicijativu riječkih studenata medicine.

Teške bolesti i njihovo liječenje uzrokuju gubitak kose, što je posebice teško prihvatljivo za mlade ljude koji sazrijevaju jer je njihova socijalna interakcija u tom razdoblju ključna za psihički razvoj. Svjesni negativnog utjecaja gubitka kose na samopouzdanje oboljele djece studenti riječkog Medicinskog fakulteta odlučili su im pomoći perikama.

Vlasulje je izrađivala vlasuljarka iz Zagreba, a udruga Krijesnica dostavila je listu djece kojima je potrebna perika. Cijeli proces koordinirali su studenti te su prikupljali kosu u suradnji s frizerskim salonima i privatnim donorima. Sara Varljen i Tin Vučković kao idejni začetnici projekta početkom provedbe bili su tek prva godina na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Osim prikupljanja kose organizirali su i razne humanitarne događaje. Usprkos financijskim zaprekama na koje su ponekad nailazili uspjeli su ostvariti prve ciljeve projekta KosaRi, no projekt ovdje ne staje, već se nastavlja provoditi, pa i širiti u budućnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Dani Erasmusa

Poziv Agencije za mobilnost i programe Europske unije

Dani Erasmusa: Kako biste vi pokazali prednosti najvećeg programa EU-a?

Agencija za mobilnosti i programe Europske unije poziva sve zainteresirane da se uključe u proslavu Dana Erasmusa tako da osmisle, organiziraju i prijave događaj koji će pokazati prednosti programa. Prijave se primaju do 9. listopada u 12 h.

Jednaki u različitosti

Projekt „World in the City”

AIESEC vas uči stranom jeziku preko ljeta za sitne novce!

Tečajeve će voditi strani studenti volonteri iz cijeloga svijeta, a radionice će se održavati kroz pet tjedana.

Baltičko more

Drugačiji praznici

Studentska udruga AEGEE priprema tjedan jedrenja za mlade

Udruga studenata Europe AEGEE-Zagreb odlučila je omogućiti jedrenje svim studentima i mladima koji su željni provesti ljetne praznike na drugačiji način, i to po povoljnijoj cijeni.

Literarne radionice

projekt „Mali pokretači promjena”

Završene literarne radionice o govoru ljubavi

U sklopu projekta održano je šest zanimljivih literarnih radionica o govoru ljubavi na kojima je sudjelovala i udruga SIK

Radi se na konstrukciji bolida

Bolid Phoenix

FOTO: Riteh Racing Team predstavlja bolid za ovogodišnju Formulu Student

Donosimo vam fotogaleriju petog bolida riječkog Riteh Racing Teama za koji kažu kako bi po raznim simulacijama i analizama mogao biti najbolji do sada.