Projekt KosaRi

Prvi uspjesi projekta studenata riječkog Medicinskog fakulteta; dvije oboljele djevojčice postale vlasnice perika

Osmijeh

Dvije djevojčice iz Zagreba, zahvaljujući studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci, dobile su svoje vlasulje, koje će pozitivno utjecati na njihov socijalni i emotivni život.

Nakon gotovo godinu dana od početka projekta studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci mogu se pohvaliti uspjehom. Projekt KosaRi prikupljao je kosu za izradu perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti. Dvije djevojčice iz Zagreba, 15-godišnjakinja koja boluje od leukemije i 11-godišnjakinja oboljela od osteosarkoma, postale su vlasnice prvih perika izrađenih na inicijativu riječkih studenata medicine.

Teške bolesti i njihovo liječenje uzrokuju gubitak kose, što je posebice teško prihvatljivo za mlade ljude koji sazrijevaju jer je njihova socijalna interakcija u tom razdoblju ključna za psihički razvoj. Svjesni negativnog utjecaja gubitka kose na samopouzdanje oboljele djece studenti riječkog Medicinskog fakulteta odlučili su im pomoći perikama.

Vlasulje je izrađivala vlasuljarka iz Zagreba, a udruga Krijesnica dostavila je listu djece kojima je potrebna perika. Cijeli proces koordinirali su studenti te su prikupljali kosu u suradnji s frizerskim salonima i privatnim donorima. Sara Varljen i Tin Vučković kao idejni začetnici projekta početkom provedbe bili su tek prva godina na Medicinskom Fakultetu u Rijeci. Osim prikupljanja kose organizirali su i razne humanitarne događaje. Usprkos financijskim zaprekama na koje su ponekad nailazili uspjeli su ostvariti prve ciljeve projekta KosaRi, no projekt ovdje ne staje, već se nastavlja provoditi, pa i širiti u budućnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatska udruga mladih Vrgorac

Hrvatska Udruga Mladih iz Vrgorca

Predstavljanje projekta "Empower your voice"

Hrvatska Udruga Mladih ugostila je sudionike iz Velike Britanije, Poljske, Bugarske, Rumunjske i Grčke.

učenje - naslovna

Informirajte se i prijavite ispit na vrijeme

Osnovni podaci o državnom stručnom ispitu

Saznaj osnovne informacije o državnom stručnom ispitu kako stres prije ispita ne bi bio nepodnošljiv.

Hip-hop entrepreneurship 2, pjesma i spot

Erasmus +

VIDEO: Mladi hip-hop poduzetnici objavili multikulturalni spot

Jedan od produkta projekta „Hip-hop entrepreneurship 2” jest multijezična i multikulturalna pjesma s prigodnim videospotom. Poslušajte i pogledajte što su mladi hip-hop poduzetnici pripremili.

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Radionice u Centru za mlade grada Zagreba

Edukacija pripreme Erasmus+ projekata besplatna za mlade

Članovi udruge Besplatno koji imaju preko 5 godina iskustva s Erasmus+ projektima svoja će znanja i vještine besplatno prenositi mladima na radionicama u Centru za mlade grada Zagreba.

Udruga studenata VERNa

Studenti ujedinjeni na jedan dan

FOTO: Studenti s projektom SHOWderica osvojili prvo mjesto na Prvom kongresu udruga studenata RH

Na Prvom kongresu udruga studenata održana su dva predavanja i panel-diskusija, a u drugom su dijelu svoje projekte provedene u akademskoj godini 2013/2014. predstavljale različite studentske udruge.