Koncert u Tvornici kulture

„Prikladno nasilan labuđi pjev“ benda The Dillinger Escape Plan

The Dillinger Escape Plan

The Dillinger Escape Plan u sklopu europske turneje dolazi u Zagreb. U Tvornicu kulture bend stiže na krilima posljednjeg albuma „Dissociation“.

Mathcore heroji i jedan od najutjecajnijih američkih nezavisnih bendova svih vremena, The Dillinger Escape Plan, objavio je posljednji studijski album Dissociation. Izdanje će pratiti oproštajna turneja u sklopu koje će 18. veljače nastupiti u Tvornici kulture.

– Prvi put me stvaranje pjesama za Dillingere nije smirilo nego učinilo izuzetno nervoznim. Dotad me taj posao uvijek smirivao i fokusirao. Bilo je to poput meditacije – moj mozak koji uvijek juri sto na sat bi se tada zapravo fokusirao. No ovaj put sam umjesto mirnoće postajao jako nervozan, čak uplašen da neću moći producirati te pjesme. Puštajući ih ljudima dobili smo odgovore da su luđe i šizofreničnije od svega što smo napravili još od Calculating Infinity. Greg je reagirao ne znam kako pjevati na ovo. – izjavio je uoči izlaska novog albuma gitarist i osnivač Ben Weinman.

Luđe i šizofreničnije kod Dillingera je dosta rastezljiv pojam s obzirom da je njihova glazba oduvijek bila izvan svih ladica. U ovom glazbenom epitafu dojam je da je bend ušao potpuno rasterećeni sa željom da isporuči materijal koji će biti vrh svega što su dosad napravili.

– Najneočekivaniji, a opet poznat. Nezaboravan, a u isto vrijeme krajnje eksperimentan. Uvijek smo bili sve pomalo i suprotno od svega i to se u potpunosti realiziralo na Dissociationu. – sumirao je basist Liam Wilson.

Bend se oprostio s jedanaest novih pjesama od kojih je prvo predstavio dva singla – Symptom Of Terminal Illness i Limerenth Death. Uz njega se iz rafalne paljbe riffova izdvajaju Apologies Not Included, gotovo radiofonična, završna Dissociation i intrigantno poigravanje razlomljenim loopovima u Fugue.

Glavninom materijala i dalje prevladavaju fantastičan vokal Grega Puciata i nevjerojatna razmjena udaraca ritam i gitarističke sekcije. Dissociation je očekivano dočekan hvalospjevima kako nezavisnih, tako i mainstream glazbenih medija ističući da je oproštaj prikladno nasilan labuđi pjev benda.

Europski dio turneje u sklopu koje će svirati u Tvornici na jedinom koncertu u našoj regiji počinje 18. siječnja. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120 kuna, a na dan koncerta 140 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Rasprava

Psihološki aikido

Kako na miran način pridobiti sugovornika i pobijediti u raspravi

Često postajemo žrtve sugovornika koji u afektu ne sudjeluju razumno u raspravama. Takve je situacije moguće riješiti u dva koraka i izaći iz sukoba kao pobjednik.

putovanje 1

Praksa u inozemstvu

Američko Sveučilište u Cincinnatiju zaprima prijave za praksu u području videa i marketinga

Studenti imaju priliku usavršiti svoje praktične vještine iz područja marketinga i videa te pritom provesti ljeto u SAD-u. Prijave na natječaj otvorene su do 1. veljače.

Predstava "Međuprostor"

Kulturni festival

Ganz: Simbioza inovativnih umjetničkih praksi za kraj godine u Studentskom centru

– Festival će istraživati nove načine prezentacije umjetničkih radova, poticati umrežavanje s lokalnom i internacionalnom zajednicom te poticati umjetničku kreaciju, razmjenu znanja i iskustva te intenzivirati suradnju umjetnika uključenih u projekt. – ističe Saša Božić.

Dáil Éireann

Na današnji dan

VIDEO: Krvavi sukobi u Irskoj opjevani u hitovima grupa U2 i The Cranberries

Mnogi teoretičari promatraju Irsku kao ogledni primjer kolonijalizma unutar same Europe. Ni nakon gotovo sto godina neovisnosti u Irskoj ne jenjavaju politički sukobi i podijeljenost među njezinim građanima.

Ella Fitzgerald

Na današnji dan

Umrla Ella Fitzgerald, najveća jazz pjevačica 20. stoljeća

„Prva dama pjesme“, Ella Fitzgerald, svojim je osebujnim glasom izazivala divljenje na svakom nastupu. U povijest je ušla kao prva Afroamerikanka koja je osvojila prestižnu nagradu Grammy.