Novi semestar, novi početak

Prednosti nove studentske godine

Graduation

Iako vam se možda tako ne čini, novi semstar ima puno prednosti, zato ne plačite za ljetom, već zgrabite i iskoristite nove prilike koje čekaju iza ugla.

Iako bismo svi htjeli da ljeto traje cijelu godinu, nažalost, sunčanju i pijuckanju koktela na plaži, ludim ljetnim tulumima, putovanjima i ljetnim poslovima došao je kraj. Počinje nova akademska godina, što znači da se moramo vratiti u zbilju i pripremiti za nadolazeće studentske obaveze. No, novi semestar ne mora biti muka jer je riječ o novom početku koji donosi puno novih događaja, a uz to ima i dosta svojih prednosti.

1. Uvijek novi početak

Iako nam se možda tako ne čini, svaka studentska godina je novi početak. Stoga je nemojte dočekati s negodovanjem već kao novu priliku koju morate iskoristiti što bolje. Svaki početak znači kretanje iznova, što vam omogućuje da ispravite dosadašnje greške, propuste ili ostvarite neke želje. Ovo je pravo vrijeme da donesete razne odluke, kao što je odabir neke sportske aktivnosti ili promjena postojeće za nešto uzbudljivije poput zumbe, joge, aerobika ili plesnog tečaja. Učenje novog jezika, čitanje knjiga koje niste stigli ili odlazak na razmjenu studenata, sve to možete u novom semestru koji može biti prava avantura.

FOTO: Tumblr

2. Prijatelji

Kreću kave i druženja s prijateljima koje niste vidjeli cijelo ljeto. Razmjenjivanje ljetnih doživljaja glavna je aktivnost prvih mjesec dana, kada ništa ne radimo, već se polako pokušavamo priviknuti na studentski život. Također, čekaju nas novi kolegiji, samim time i novi prijatelji, a možda i nove ljubavi. A neki će dobiti i nove cimere u domovima s kojima možda imaju dosta toga zajedničkog, što je početak još jednog lijepog prijateljstva.

3. Tulumi

Sigurno jedva čekate brucošijadu jer kako bi to bilo da ne proslavimo novu studentsku godinu. Zato se svi veselimo studentskim tulumima koji kreću s početkom semestra jer dobra zabava je zagarantirana. glazba za svačiji ukus, pića po studentskim cijenama i odlična atmosfera.

FOTO: Flickr

4.  Popusti i besplatne stvari

Na početku svakog semestra kreće podjela Vodiča za studente i Studentskih zlatnih karti u kojem se nalaze razni popusti za hranu, pića, prijevoz, kino, kazališta, toplice, odjeću, obuću - zapravo sve ono što student treba i to po povoljnim cijenama. Također, besplatni paketići kave jer svi znamo koliko je ona potrebna studentima, brojne SIM kartice i povoljne mobilne tarife.

5. Novo ruho za novi početak

Nova studentska godina prava je izlika za obnovu garderobe jer svaki početak zaslužuje i novo ruho. Zato ne propustite idealnu priliku za shopping te unošenje jesenskog doživljaja u svoj život.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Financijska podrška

Tvrtka iz Međimurja nudi stipendiju od 1200 kn, stručnu praksu, mogućnost usavršavanja i još mnogo toga

Tvrtka Eko Međimurje raspisala je natječaj za stipendiranje studenata Sveučilišta Sjever. Iznos mjesečne stipendije iznosi 1200 kuna, a rok za prijavu jest 9. rujna.

NSK¸

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu

Studentima ponuđene brojne mogućnosti na Sajmu stipendija

Ovo je bila izvanredna prilika za sve željne novih iskustava i izazova u budućnosti, ali i boljih mogućnosti koje mogu obogatiti naš sustav školstva. Najvažnije je informirati se, a sve ostalo ide lako.

Skuhaj film

Filmski festival

Revija studentskog filma – skuhaj film!

Svi studenti koji su skuhali kratkometražne igrane filmove, kratkometražne dokumentarne filmove, animacije, intervjue, reklame, videospotove ili bilo kakve druge audiovizualne poslastice pozvani su da pošalju svoje radove.

Natječaj ISFMF-a 2017.

Povezivanje ljudi, filma i glazbe

Zaljubljenici u filmsku glazbu imaju priliku sudjelovati u ISFMF-u 2017 u Puli

Zaljubljen/a si u filmsku glazbu i zvuk? – Onda ne smiješ propustiti ISFMF 2017 u Puli na kojem deset studenata dobiva priliku sudjelovati, naučiti nešto novo i upoznati profesionalce iz industrije filmske glazbe.

8 zdravih jela

Neka studentski Masterchef započne

VIDEO: Zdrava i jednostavna jela za studente

Donosimo recepte za jednostavna, koliko-toliko zdrava i relativno jeftina jela za svaki studentski džep.