Studentski život

Povratak studentskim problemima

Stres

Donosimo popis svega onoga čemu se „radujemo“ prilikom povratka u studentske klupe.

Počela je još jedna akademska godina. Uvjeravanja i obećavanja kako će ova biti najbolja, kako neće ništa ostati za jesen (dok smo do jučer bili glavom u skriptama) već su odavno prisutna. Ipak, ono što nas posebno veseli je povratak studentskim problemima.

1. Pranje rublja

Ukratko – noćna mora. Kako je lijepo samo odložiti prljavu odjeću na jedno mjesto, mama to pokupi i gotovo. A sada moramo odvojiti bijelo od šarenog rublja i čekati kada će biti oprano. Još je gore ako smo u domu, pa moramo hvatati slobodnu perilicu.

FOTO: Pinterest

2. Rano buđenje

Tko još stavlja predavanje u 8 sati? Kad se probudimo prije 7, pogledamo kroz prozor i ne vidimo ništa osim magle, najradije bismo se vratili u krevet.

FOTO: Pinterest

3. Prepuštenost samome sebi

Mamaaa, hoćeš mi... Nema. Ne može. Moramo sami.

4. Predavanja bez pauze

Super je kad profesor krene predavati teoriju, onako blok sat, bez pauze.

 

FOTO: Tumblr

5. Pokušaji balansiranja između fakulteta i društvenoga života

Koliko god željeli ove (kao i svake) akademske godine biti redovni i sudjelovati na predavanjima, toliko se to uvijek kosi s jutarnjom/popodnevnom kavom, izložbom ili filmom koji čekamo već dva mjeseca.

6. Bučno susjedstvo

Taman kad prevarimo sami sebe i krenemo učiti, susjedovo se dijete probudi i počne plakati. I onda moramo napraviti pauzu. Što ćemo, nije do nas!

7. Budžet

Ah! Svaki mjesec isto. Platimo dom/stanarinu i režije, obavimo shopping, odemo na kavu i eto nas već pred kraj budžeta. A ne smijemo više tražiti svoje jer već ovoga mjeseca jesmo. Dva puta!

 

FOTO: Flickr

8. Kašnjenje na predavanja

Ima li išta gore nego kad dođemo 10 minuta poslije svih, pokušamo tiho ući, ali nas ipak svi primijete?

Komentari na članak

Vezani članci

Hodočašće u Vukovar

Dan sjećanja

Hodočašće ljubavi, mira i ponosa splitskih studenata gradu Vukovaru

Studenti Sveučilišta u Splitu hodočastili su gradu Vukovaru povodom Dana sjećanja na žrtvu ovoga grada. Put je organizirao Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

STIFF 2017

Međunarodni filmski festival

STIFF nagrađuje najbolje društveno angažirane filmove studenata

U tijeku su prijave za sudjelovanje na novom izdanju STIFF-a, međunarodnog studentskog filmskog festivala. Filmovi moraju biti snimani na engleskom jeziku ili s engleskim prijevodom.

Održan Tjedan karijera 2017.

Fakultet organizacije i informatike

Rekordan odaziv poslodavaca i studenata na Tjednu karijera

– Najviše nas veseli to što su predstavnici poslodavaca i sami studenti prepoznali važnost ovog karijernog događaja i što su aktivno doprinijeli da šesti Tjedan karijera bude najbolji do sada. – istaknula je doc. dr. sc. Renata Mekovec

Reflections, B.Dejanović

DIPMOD_04

FOTO: Studenti TTF-a pokazali su svoj talent na reviji diplomskih kolekcija

Održana je revija diplomskih kolekcija studenata TTF-a u kojoj su pokazali da svojim talentom tijekom i nakon studija mogu otvoriti mnoga vrata.

Graduation

Novi semestar, novi početak

Prednosti nove studentske godine

Iako vam se možda tako ne čini, novi semstar ima puno prednosti, zato ne plačite za ljetom, već zgrabite i iskoristite nove prilike koje čekaju iza ugla.