Studentski život

Povratak studentskim problemima

Stres

Donosimo popis svega onoga čemu se „radujemo“ prilikom povratka u studentske klupe.

Počela je još jedna akademska godina. Uvjeravanja i obećavanja kako će ova biti najbolja, kako neće ništa ostati za jesen (dok smo do jučer bili glavom u skriptama) već su odavno prisutna. Ipak, ono što nas posebno veseli je povratak studentskim problemima.

1. Pranje rublja

Ukratko – noćna mora. Kako je lijepo samo odložiti prljavu odjeću na jedno mjesto, mama to pokupi i gotovo. A sada moramo odvojiti bijelo od šarenog rublja i čekati kada će biti oprano. Još je gore ako smo u domu, pa moramo hvatati slobodnu perilicu.

FOTO: Pinterest

2. Rano buđenje

Tko još stavlja predavanje u 8 sati? Kad se probudimo prije 7, pogledamo kroz prozor i ne vidimo ništa osim magle, najradije bismo se vratili u krevet.

FOTO: Pinterest

3. Prepuštenost samome sebi

Mamaaa, hoćeš mi... Nema. Ne može. Moramo sami.

4. Predavanja bez pauze

Super je kad profesor krene predavati teoriju, onako blok sat, bez pauze.

 

FOTO: Tumblr

5. Pokušaji balansiranja između fakulteta i društvenoga života

Koliko god željeli ove (kao i svake) akademske godine biti redovni i sudjelovati na predavanjima, toliko se to uvijek kosi s jutarnjom/popodnevnom kavom, izložbom ili filmom koji čekamo već dva mjeseca.

6. Bučno susjedstvo

Taman kad prevarimo sami sebe i krenemo učiti, susjedovo se dijete probudi i počne plakati. I onda moramo napraviti pauzu. Što ćemo, nije do nas!

7. Budžet

Ah! Svaki mjesec isto. Platimo dom/stanarinu i režije, obavimo shopping, odemo na kavu i eto nas već pred kraj budžeta. A ne smijemo više tražiti svoje jer već ovoga mjeseca jesmo. Dva puta!

 

FOTO: Flickr

8. Kašnjenje na predavanja

Ima li išta gore nego kad dođemo 10 minuta poslije svih, pokušamo tiho ući, ali nas ipak svi primijete?

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Pixabay

Edukacije

FEE-ovci programirali iPhone aplikacije; iOS vještina uvrštena u kurikulum

Na iOS vještini podijeljene su diplome drugoj generaciji studenata uz koje su ove godine dobili i ECTS bodove. iOS vještina, naime, prvi je put uvrštena u programski kurikulum.

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru

Edukativne radionice u organizaciji Studentskog savjetovališta

Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru organizira besplatne radionice edukativnog karaktera na temu panike, anksioznosti, odgađanja učenja i izrade seminara.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Problem liječenja studenata

Saznajte što je u nadležnosti studentskih liječnika i komu se obratiti u slučaju bolesti

Problem liječenja studenata u mjestu boravišta uviđaju i neki studentski liječnici. Ako se studenti razbole u mjestu studiranja, a nisu prebacili karton iz mjesta prebivališta, morat će izdvojiti sate kako bi riješili hitnu situaciju koja ne može sačekati sljedeći odlazak k svojem izabranom obiteljskom liječniku.

Liječnik

Zdravlje studenata

Nadležni liječnici zagrebačkih fakulteta

Kako biste što lakše i brže pronašli nadležnog liječnika svojeg fakulteta, donosimo vam njihov popis, adresu povezanu s Google Mapsom te brojeve telefona.

Izvor: Pixabay, Laptop

e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.