Fakultetske mudrosti

Neosporne činjenice koje naučite za vrijeme studiranja

Diploma

Neosporne činjinice koje svi naučimo u pet (ili više) godina studiranja.

Studiranje - pet (ili više) godina života u kojima definitivno naučimo mnogo stvari, upoznamo hrpu ljudi, spoznamo sami sebe i izađemo s faksa barem malo pametniji. Ipak, neke stvari koje naučimo u tih pet godina ne nalaze se u nijednom silabusu. Krenimo redom:

1. Ako dovoljno dugo piješ vino od 20 kn, s vremenom otupiš na njegovu lošu kvalitetu. "Ribar" ili "Vranac" postanu poput najfinijeg šampanjca.

2. Skripta od 20 stranica u biti je skripta od 17 stranica s povećanim marginama.
2 skripta
 

3. Sex u studentskoj sobi, uz minimalne zvukove radi docimera, neophodna je životna vještina.

Sex
 

4. Jedina oprema koja ti treba za organizaciju dobrog tuluma su moćni zvučnici i plastične čaše (alkohol ionako svatko kupuje sam sebi).

Tulum
 

5. Bit ćeš pametniji ako pročitaš svaku knjigu s popisa literature, ali definitivno i "normalniji" ako ponekad pročitaš samo sažetak.

Knjige
 

6. Nije dopušteno razgovarati o rezultatima ispita i tko je imao više bodova. Jednom kad se ispit napiše, završava priča o tome koji je odgovor točan i što je tko napisao.

7. Normalnih 7-8 sati sna sasvim je prihvatljivo jednom ili dvaput tjedno zamijeniti s 2 sata sna i 2 red bulla.

Spavanje
 

8. Ako je rok za napraviti neki projekt ili zadaću dva tjedna, sasvim je normalno da kreneš to raditi dva sata prije predaje i stigneš sve.

9. Ako si doba osoba, dobar si cimer. Kraj priče.

10. Ako ikad kupiš knjigu za faks po punoj cijeni, ne zaslužuješ diplomu jer očito ništa nisi naučio za vrijeme studiranja.
 
Original knjige
 

11. Prikladniji životni period za eksperimentiranje sa stilovima i fizurama ne postoji. Izvoli sad isprobati sve što ti srce želi.

Stilovi
 

12. Broj članaka koji ćeš pročitati o fakultetskim vezama i ljubavima barem je triput veći od broja ljubavnih zgoda i nezgoda koje ćeš doživjeti. (Barem se nadamo da je tako :D) 

13. Apsolutno nikome nisi dužan oprostiti činjenicu da te probudio za vrijeme drijemanja/odmaranja jer je studentski život naporan i odmor je nužan.

14. Svi profesori imaju nekakvu čudnu mentalnu poveznicu koja ih tjera da sve seminare i zadatke natrpaju u isti tjedan. To je nešto što se ne može promijeniti, stoga se na vrijeme pripremi za težak životni period.

Profesori
 

15. Izborne predmete i smjer na faksu birat ćeš stalno i opet na kraju kad diplomiraš nećeš biti siguran da si dobro izabrao.

Smjer
 

16. Bez obzira na to što mislite da ste apsolutno kul kad dođete na faks, na petoj godini se smijete sami sebi kad shvatite kako ste glupasti zapravo bili.

17. Nitko ne voli ljude koji stalno pričaju o tome koliko obaveza imaju i kako malo spavaju. Ohladite, ako imate volje raditi, ne morate to svima nabijati na nos.

Samopromocija
 
 

18. A capella koncerti, kazališta i slične kulturne manifestacije su luksuz. Ne propuštajte prilike da osvojite neke besplatne karte ili iskoristite studentske popuste.

Kultura
 

19. Više ćete naučiti družeći se s prijateljima i van fakulteta nego na predavanjima. Što prije to shvatite, bolje za vas.

20. Ako je popunjavanje životopisa jedini razlog zbog kojeg se bavite nečim, bolje da odustanete jer to neće izići na dobro.

Životopis
 

21. Barem jednom u semestru svima kroz glavu prođe ona famozna rečenica: "Ovo bi trebale biti najbolje godine mog života!" Da, trebale bi i potrudite se da budu. Kad dođe vrijeme podnošenja prijava za posao, postat ćete toga svjesni i nemojte zažaliti zbog nekih propuštenih stvari.

Život

22. I na kraju, pet godina studiranja možda zvuči dugo, ali vjerujte (oni koji su pri kraju sigurno to znaju), jako brzo prolete. I jedina dobra stvar je to što ste skupili toliko lijepih uspomena koje će vam vrijediti puno više od običnog komada papira (čitaj: diplome). 

Komentari na članak

Vezani članci

Gluma

Studentski.hr traži glumce za snimanje promo spotova

SAZNAJ KOLIKO TE KAMERE VOLE

Studentski.hr traži dobrovoljne glumice i glumce, amatere i amaterke i sve one koji se dobro osjećaju u ulozi studenta u velikom Zagrebu. Prijave su otvorene do 15. prosinca u ponoć, stoga požurite.

Klopa i cuga za tulum

Tulum za pamćenje

Podignite tulum na novu razinu uz ove kombinacije hrane i pića

Vikend je pred nama! Pripremate li kod sebe kakvo okupljanje ili tulum, učinite to kreativno. Shootersi od želea u obliku lubenica, meksičke kokice ili nešto drugo od naših prijedloga zadivit će vaše prijatelje.

whitesnake

Purple turneja

IZVJEŠTAJ: Coverdale i momci iz Whitesnakea odradili dobar posao

Whitesnake je održao vrhunsku svirku u koncertnoj dvorani Dražena Petrovića, unatoč tome što legendarni pjevač David Coverdale ima već 64 godine.

iOS vs Android

iOS i Android

Najljepše videoigrice

Iako se za svaku od navedenih igara mora izdvojiti nešto novca (ispod 5 dolara, odnosno tridesetak kuna), svojom grafikom zadovoljit će svakog tko voli minimalističke, a opet zahtjevne igre.

Christmas loading

Božićno raspoloženje među studentima

VIDEO: Erasmus ekipa izaziva zagrebačke studente

Prije nekoliko sati u Facebook grupi Erasmus Zagreb 2015/2016 Official Group osvanuo je jedan zanimljiv video izazov.