Fakultetske mudrosti

Neosporne činjenice koje naučite za vrijeme studiranja

Diploma

Neosporne činjinice koje svi naučimo u pet (ili više) godina studiranja.

Studiranje - pet (ili više) godina života u kojima definitivno naučimo mnogo stvari, upoznamo hrpu ljudi, spoznamo sami sebe i izađemo s faksa barem malo pametniji. Ipak, neke stvari koje naučimo u tih pet godina ne nalaze se u nijednom silabusu. Krenimo redom:

1. Ako dovoljno dugo piješ vino od 20 kn, s vremenom otupiš na njegovu lošu kvalitetu. "Ribar" ili "Vranac" postanu poput najfinijeg šampanjca.

2. Skripta od 20 stranica u biti je skripta od 17 stranica s povećanim marginama.
2 skripta
 

3. Sex u studentskoj sobi, uz minimalne zvukove radi docimera, neophodna je životna vještina.

Sex
 

4. Jedina oprema koja ti treba za organizaciju dobrog tuluma su moćni zvučnici i plastične čaše (alkohol ionako svatko kupuje sam sebi).

Tulum
 

5. Bit ćeš pametniji ako pročitaš svaku knjigu s popisa literature, ali definitivno i "normalniji" ako ponekad pročitaš samo sažetak.

Knjige
 

6. Nije dopušteno razgovarati o rezultatima ispita i tko je imao više bodova. Jednom kad se ispit napiše, završava priča o tome koji je odgovor točan i što je tko napisao.

7. Normalnih 7-8 sati sna sasvim je prihvatljivo jednom ili dvaput tjedno zamijeniti s 2 sata sna i 2 red bulla.

Spavanje
 

8. Ako je rok za napraviti neki projekt ili zadaću dva tjedna, sasvim je normalno da kreneš to raditi dva sata prije predaje i stigneš sve.

9. Ako si doba osoba, dobar si cimer. Kraj priče.

10. Ako ikad kupiš knjigu za faks po punoj cijeni, ne zaslužuješ diplomu jer očito ništa nisi naučio za vrijeme studiranja.
 
Original knjige
 

11. Prikladniji životni period za eksperimentiranje sa stilovima i fizurama ne postoji. Izvoli sad isprobati sve što ti srce želi.

Stilovi
 

12. Broj članaka koji ćeš pročitati o fakultetskim vezama i ljubavima barem je triput veći od broja ljubavnih zgoda i nezgoda koje ćeš doživjeti. (Barem se nadamo da je tako. :D) 

13. Apsolutno nikome nisi dužan oprostiti činjenicu da te probudio za vrijeme drijemanja/odmaranja jer je studentski život naporan i odmor je nužan.

14. Svi profesori imaju nekakvu čudnu mentalnu poveznicu koja ih tjera da sve seminare i zadatke natrpaju u isti tjedan. To je nešto što se ne može promijeniti, stoga se na vrijeme pripremi za težak životni period.

Profesori
 

15. Izborne predmete i smjer na faksu birat ćeš stalno i opet na kraju kad diplomiraš nećeš biti siguran da si dobro izabrao.

Smjer
 

16. Bez obzira na to što mislite da ste apsolutno kul kad dođete na faks, na petoj godini se smijete sami sebi kad shvatite kako ste glupasti zapravo bili.

17. Nitko ne voli ljude koji stalno pričaju o tome koliko obaveza imaju i kako malo spavaju. Ohladite, ako imate volje raditi, ne morate to svima nabijati na nos.

Samopromocija
 
 

18. A capella koncerti, kazališta i slične kulturne manifestacije su luksuz. Ne propuštajte prilike da osvojite neke besplatne karte ili iskoristite studentske popuste.

Kultura
 

19. Više ćete naučiti družeći se s prijateljima i van fakulteta nego na predavanjima. Što prije to shvatite, bolje za vas.

20. Ako je popunjavanje životopisa jedini razlog zbog kojeg se bavite nečim, bolje da odustanete jer to neće izići na dobro.

Životopis
 

21. Barem jednom u semestru svima kroz glavu prođe ona famozna rečenica: "Ovo bi trebale biti najbolje godine mog života!" Da, trebale bi i potrudite se da budu. Kad dođe vrijeme podnošenja prijava za posao, postat ćete toga svjesni i nemojte zažaliti zbog nekih propuštenih stvari.

Život

22. I na kraju, pet godina studiranja možda zvuči dugo, ali vjerujte (oni koji su pri kraju sigurno to znaju), jako brzo prolete. I jedina dobra stvar je to što ste skupili toliko lijepih uspomena koje će vam vrijediti puno više od običnog komada papira (čitaj: diplome). 

Komentari na članak

Vezani članci

urkel

Od svemirskih katastrofa do pada Berlinskog zida

Pogreške koje su promijenile svijet

Katastrofe poput potonuća Titanica ili bombardiranja Hiroshime možda su mogle biti izbjegnute da se nisu dogodile male greške i propusti.

Dobre vibracije

Good Vibrations u Vintage Industrial Baru

Zagrijavanje za MetalDays u Vintage Industrial Baru

Bit će to prilika i da čujete neke bendove koji će nastupiti u 4. sezoni Good Vibrationsa, koja počinje 16. rujna. Majstor ceremenije po dobrom starom običaju bit će DJ Kneža, a ulaz je besplatan.

Premijera novog singla 'Tremor' grupe TBF

Jutarnji Show Antene Zagreb

Premijera novog singla 'Tremor' grupe TBF

Budite uz jutarnji program Antene Zagreb u četvrtak 22.10. i poslušajte novi singl TBF-a!

Prosinac u Studiju smijeha

Pet večeri urnebesne zabave

Prosinac u Studiju Smijeha

Donosimo Vam raspored izvedbi poznatih „stand up” komičara u zagrebačkom Studiju Smijeha. Ovog prosinca iznenadite svoje najbliže i uljepšajte im hladnu zimsku večer satima gromoglasnog smijeha.

Humanitarna aukcija muškaraca

Kako se zabaviti čineći dobro djelo?

Humanitarna aukcija muškaraca

Klub mladih Split, nadahnut prošlogodišnjom akcijom u metropoli, organizira humanitarnu aukciju muškaraca 16. prosinca u Caffe baru Academia. Sav iznos koji djevojke uplate za „kupnju" poklanja se socijalnoj samoposluzi Solidarnost Split. Pozvani su svi koji žele pomoći drugima i pritom se dobro zabaviti.