Recenzija filma "Tu sam pred tobom"

Neobična romantična komedija koja će vas rasplakati

Naslovna

U CineStar kina 23. lipnja dolazi nova britansko-američka romantična komedija „Tu sam pred tobom“. Emilia Clarke i Sam Claflin utjelovili su filmsku ljubavnu vezu koja će ostati upamćena.

Tu sam pred tobom, hrvatski je naziv filmske adaptacije knjige i bestselera autorice Jojo Moyes u kojoj mlada djevojka upoznaje kvadriplegičara koji je ujedno i bogataš. Možemo reći da je u pitanju ljubavna drama, ali i komedija koja nije nimalo uobičajena. Naime, osim što u jednom trenutku nasmijava, a u drugom publiku baca u teško ridanje, također provlači pitanje i problematiku eutanazije. Za ljubitelje knjige važno je naglasiti da scenarij također potpisuje Jojo Moyes, koja se potrudila ostati vjerna vlastitoj knjizi, dok se režiranja prihvatila Thea Sharrock. glazba (Ed Sheeran, Imagine Dragons,…) je odigrala odličnu ulogu te doslovno prati radnju i događanja u filmu.

Emilia Clarke poznatija kao Majka zmajeva iz Igre Prijestolja glumi naivnu, predivnu preslatku, nimalo ambicioznu i šarenu Louisu koja silom prilika počinje raditi za snobovskog, namrgođenog, sarkastičnog milijunaša i kvadriplegičara Willa kojeg tumači Sam Claflin, poznatiji kao zgodni Finnick Odair iz filma Igre gladi. Saznajemo da je Will bio mladić od akcije i avanturist dok ga motociklistička nesreća nije ostavila paraliziranog od vrata na dolje. Sada je nesretan, depresivan, ljut i spreman umrijeti. Louisa sa svojom pozitivnom energijom pokušava ukloniti Willovu negativu.

Naravno, kako inače i biva u romantičnim komedijama dogodi se ljubav. I iako znamo da je ta romansa prisutna, i iako vidimo tu nespretnu ljubav koja se javlja između te dvije totalno suprotne strane, film najveći naglasak stavlja na Willovu borbu sa životom u kolicima. Iako mu Louisa pokušava dokazati da ne mora biti u potpunosti ograničen kolicima, ipak se ne mogu izbjeći trenutci njegovog nepotrebnog srama koji osjeća.

Louisa i Will, FOTO: Tumblr

Jedan od iznenađujućih likova koji se pojavljuju je Louisin sebični i narcisoidni dečko/osobni trener/trkač Patrick kojeg tumači ni manje ni više nego Matthew Lewis, inače znan kao Neville Longbottom iz Harryja Pottera. Također, Willova oca tumači Charles Dance poznat po ulozi starog lava Tywina Lannistera u Igri Prijestolja, dok zapovjednički nastrojenu majku glumi Janet McTeer. Ne smijemo zaboraviti ni zgodnog i simpatičnog njegovatelja Nathana kojeg tumači Stephen Peacocke.

Mogli bismo reći da je ovo mješavina najboljeg iz raznih filmova. Imamo verziju britanskog realiteta Bridget Jones pomiješanog s bajkovitošću i simpatičnošću Zgodne žene u Louisi, imamo bolju verziju Christiana Greya u Willu, naravno, bez sado-mazo igrica, te djelovanje na emocije publike kao u predivnom filmu Nedodirljivi. Mogli bismo nastaviti nabrajati filmove na koje nas baš podsjećaju neke scene, no ipak nećemo. Zamjerke bi bile nespretan i nimalo elegantan pristup problematici eutanazije koju se pokušava provući kroz film. Ipak, unatoč svemu pozdravljamo pokušaj prikaza obiju strana.

Bumbar Tajice, FOTO: Tumblr

Na kraju, iako će svatko će sigurno naći još nekoliko dodatnih zamjerki filmu, činjenica je da je ovo jedan od boljih romantičnih rupčić filmova. Film preporučujemo svima koji vole takav žanr i takvu priču. Definitivno ponesite maramice! Oni koji ne vole takve filmove, svejedno otiđite pogledati jer je Emilia Clarke toliko predivna da biste je najradije odveli doma i čuvali u posudici sa slatkišima.

Film možete pogledati u CineStar kinima od 23. lipnja.

Komentari na članak

Vezani članci

Phonox

Koncert u Zagrebu

Phonox – bend koji će pokoriti Kavez

Ne propustite koncert fluidno-melodiozno-atmosferičnoga alt-indie rock benda Phonox u subotu, 10. lipnja 2017. u Kavezu.

Naslovna

Neka bolja vremena ili ipak ne?

Deset aktivnosti koje smo mrzili kao djeca, a sada ne možemo bez njih

Vodimo vas u ona davna vremena, kada smo bili djeca i kada nismo znali bolje. Podsjećamo vas na sve što smo tada mrzili, a sada obožavamo.

Natjecanje "Next Balkans"

Konferencija u Branimir centru

Devet predavača govorit će o uspješnim brendovima na konferenciji Next Balkans

U CineStaru Branimir centra 1. i 2. ožujka održat će se konferencija "Next Balkans". Prijave su u tijeku.

Napad na Pearl Harbor, naslovnica

Na današnji dan

VIDEO: Japanski napad na Pearl Harbor, SAD ulazi u Drugi svjetski rat

Na današnji su dan 1941. godine japanske snage u jutarnjim satima napale američku bazu Pearl Harbor ostavljajući za sobom tisuće žrtava.

Why him?

Recenzija filma „Zašto baš on?“

Nova je komedija Jamesa Franca sjajna za „puštanje mozga na pašu“

U kakvim su se urnebesnim situacijama za božićne praznike našli James Franco i Bryan Cranston pogledajte u CineStar kinima!