Ljubavne kušnje

Nekoliko načina kako ljeti preživjeti vezu na daljinu

ljubav na daljinu

Postoje načini kako prebroditi udaljenost od voljene osobe i zadržati strast tijekom ljetnih mjeseci. Donosimo ih!

Dok traje akademska godina, ispitne muke može vam ublažiti ljubav drage osobe, ali kada dođe ljeto, sve do čega vam je stalo odjednom je kilometrima od vas. Kupanje i sve ljetne radosti nisu potpune jer za ruku ne držite osobu koju volite. Mladi parovi šeću trgovima i plažama ruku pod ruku, grle se, kupaju zajedno, a vi biste sve dali da je vaš dragi/draga tu.Takav je život studenata koji imaju dečke i djevojke iz drugih gradova. Ako je udaljenost nešto manja kao Karlovac – Zagreb ili Slavonski Brod – Osijek, ljeto nije tako teško preživjeti. No što ako se radi o relaciji Zagreb – Split ili Osijek – Dubrovnik? Vaša bajkovita veza pretvori se u kruh sa sedam kora. No, nije sve tako crno, postoje načini da se lakše prebrode ljubavne patnje.

Skype/WhatsApp ili Messenger videopoziv

Srećom, živimo u 21.stoljeću pa su priče o hodanju preko devet gora i dolina da bismo vidjeli simpatiju povijest. Nevjerojatno je koliko se svog partnera može upoznati razgovarajući s njim tri mjeseca preko Skypea jer se ne fokusirate samo na fizički, već isključivo na psihički dio osobe. Uđete u neke dublje teme, šalite se, smijete, ali i plačete zajedno. Cijeli se dan veselite tom vremenu koje ćete uložiti u razgovor s dragom osobom pa vam dođe kao odmor od svega.

Razmijenite pisma

Iako su pisma izašla iz mode, nisu ništa manje simpatična i romantična. Napišite svoje misli na papir, uvijek će vam biti dragocjeniji taj list s rukopisom od bilo kojih poruka preko mobitela. Ako dodate svoju sliku ili namirišite pismo parfemom, dok ga draga osoba bude čitala, imat će osjećaj kao da je njezina najdraža osoba pored nje.

Pošaljite poruku jedno drugom u dogovoreno vrijeme

Iako zvuči djetinjasto ili kao preporuka iz nekog teen časopisa, zapravo je jako učinkovito. Dogovorite se da ćete, recimo, u 22 h svaki dan jedno drugom poslat poruku volim te ma gdje god se nalazili u tom trenutku. Nije mnogo, ali održava vatru.

Odlučite to ljeto nešto naučiti ili napraviti za vašu bolju polovicu

Odlučite smršaviti pokoji (kilo)gram ili napraviti omiljeni kolač te osobe. Dečki, ako ne znaju, neka nauče npr. roštiljati. Ispunite si vrijeme aktivnostima koje ste oduvijek htjeli radili i znati, no studij vam nije dao priliku. Imat ćete odličnu motivaciju, a na kraju dana, dobit ćete novo iskustvo i biti zadovoljni sami sobom.

Ne očajavajte

Ne gledajte na daljinu kao na nešto teško i najgore što vam se moglo dogoditi. Iskoristite ljeto kao priliku da se odmorite i od drage vam osobe. Radite na svojim talentima ili jednostavno odmarajte. Kada se vidite na jesen više ćete cijeniti vrijeme provedeno s tom osobom i osjećat ćete se povezaniji. Gledajte na tu situaciju kao na nov način učvršćivanja vaše veze, kao na otkrivanje druge osobe. Svatko je od nas beskrajna riznica tajni, misli i osjećaja koju treba istražiti. Možda otkrijete i da ta osoba nije za vas. No, tada ćete barem znati što u životu tražite. Samo nemojte u pokušaju otkrivanja drage vam osobe, zaboraviti otkriti sebe. 

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubavna stolica Jelly

Jedinstveni domaći proizvod globalne primjene

Ljubavna stolica hrvatskog inovatora spas za loš, rijedak i nekvalitetan seks

Stolica Jelly anatomski je građena tako da pruža mogućnost više od 50 različitih poza vođenja ljubavi u kojima jednako uživaju oba partnera.

Alfie Bown

Susret u HNK-u Zagreb

Na posljednjem ovosezonskom Filozofskom teatru ljubav, snovi i videoigre

U tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

posao

Josipa Miković

Sezonski posao je samo za hrabre

Otišla sam raditi na sezonu. Nisam konobarica i nisam sobarica. I super mi je.

AEGEE Summer University

Summer University

AEGEE te poziva da doživiš ljeto svog života

Putuj, upoznaj Europu i ruši stereotipe! Prijavi se na AEGEE Summer University projekt!

Držanje za ruke

Da smo barem prije znali!

Savjeti o vezama koje biste si dali u mlađim danima

10 savjeta o vezama koje biste si vjerojatno preporučili da možete vratiti vrijeme.