CERM u potrazi za novim članovima

Nakon sastanka vratiš se u dom oko 4 ujutro – jer najbolja su spontana druženja

Studentski.hr

Do 23. listopada zaprimaju se prijave za praksu u CERM-u – na portalu Studentski.hr i na drugim volonterskim programima. Provjerite koliko je zabavna atmosfera u ovoj organizaciji.

Regrutacija udruge Centar za razvoj mladih (CERM) u punom je jeku, a mi vam donosimo osvrte bivših i sadašnjih volontera koji će pomoći i najneodlučnijim pojedincima da skupe hrabrost i odvaže se na prijavu.

Projekt udruge CERM i najveći studentski portal u Hrvatskoj Studentski.hr proslavio je jesenas šesti rođendan. Već šestu godinu zaredom ovaj medij bez dlake na jeziku donosi najrelevantnije studentske informacije mladim ljudima. Udruga sastavljena od volontera koji se svakoga dana trude pružiti kvalitetan sadržaj studentima te prikazati sve ono skriveno od očiju javnosti – traži pojačanje, a budući će članovi osim na portalu raditi i na raznim volonterskim programima. 

Ako nisi iz Zagreba, a dvoumiš prijaviti se ili ne jer nisi siguran kako će sve funkcionirati zbog činjenice da je sjedište portala u našem glavnom gradu – ne brini! Donosimo ti izjavu bivšeg kolumnista i novinara Luke, koji dolazi iz Rijeke, a s portalom i redakcijom, čijim je članom bio gotovo dvije godine, ostao je usko povezan te rado podijelio iskustvo o svojem volontiranju u udruzi CERM.

– Mjesto gdje vas neće tražiti prijavu boravišta sigurno je portal Studentski.hr. Volontirati možeš bio čistokrvni Zagrepčanin, lega ili Dalmatinac, a uredništvo će ti biti dostupno bez obzira na kilometarsku udaljenost. Tako su za vrijeme mog volontiranja vrijednu ekipu iz Rijeke posjetile vesele urednice koje su još jednom dokazale da redakciju ne čine prostor i grad već ljudi.

Lukinu izjavu da redakciju ne čine prostor i grad već ljudi potvrđuje Željka, bivša zamjenica urednice i članica lektorskog tima, u svojem opisu druženja nakon sastanka.

– Prije smo imali običaj nakon svakog sastanka redakcije otići na piće da se dodatno družimo. Jednom su prilikom svi nekamo žurili, ispitni su rokovi bili u tijeku pa smo se nakon sastanka svi zaputili kući. Međutim, kako nas je nekoliko putovalo istim tramvajem, jedna je djevojka predložila da navratimo nakratko k njoj u dom. Ideja je brzo prihvaćena, ali smo u međuvremenu i ogladnjeli pa smo usput navratili i do okretišta i u dom po dio ekipe koja je sastanak preskočila. Reći ću samo da sam kući došla oko 4 ujutro, a takva su mi spontana druženja uvijek bila najdraža.

Volonterka Marina, koja je kao i Luka iz Rijeke, na portalu je već dvije godine kao članica redakcije. Za nas se prisjetila svojeg prvog druženja s urednicama i članovima svojeg i ostalih timova na božićnom domjenku.

– Tek sam započela svoj put u udruzi, njezinim članom sam možda bila dva, tri mjeseca kada sam se zaputila na božićni domjenak. Tamo sam po prvi puta upoznala ljude s kojima sam komunicirala gotovo na svakodnevnoj bazi otkako sam postala članicom udruge. Večer puna veselja, sreće i dobre zabave obilježila mi je početak volontiranja i od tog trenutka sam sretna što sam postala dijelom udruge CERM i projekta Studentski.hr.

Bivši i sadašnji članovi Udruge imaju još mnogo priča i anegdota koje bi mogli podijeliti s vama. Svaki od timova – novinari, lektori, marketing, odnosi s javnošću, community management, društvena suradnja, ljudski resursi, administratori, multimedija i dizajn – u potrazi je za pojačanjem. Praksa je to uz koju ćete, osim iskustva i novih vještina, steći nove prijatelje, osjetiti kako je to biti dijelom tima te provesti mnogo vremena smijući se na zabavama, božićnim domjencima, teambuildinzima, roštiljanjima i slično.

Prijaviti se možete do 23. listopada, a detalji se nalaze na poveznici. Postani dio naše zajednice jer – tebe tražimo.

Komentari na članak

Vezani članci

Rođendanska igrica; foto: Studentski.hr

Nagradni natječaj

Zaigraj našu rođendansku igricu i uzmi nam vrijedne nagrade

Početkom prošlog tjedna proslavili smo svoj četvrti rođendan, a u maniri pravih slavljenika odlučili smo vas počastiti. Okušajte se u našoj zabavnoj nagradnoj igri!

Fb cover

Studentski.hr te poziva:

Postani i ti dio najveće studentske priče!

Pozivamo vas da se pridružite našem timu kako biste stekli nova radna iskustva, usavršili svoje vještine te proširili svoju i našu mrežu prijateljstava i poznanstava!

Zaljepljeni student

Prisjetite se

Deset situacija koje su uobičajene u studentskim domovima

Od kolijevke pa do groba, najljepše je studentsko doba.

PR - naslovna

Volonterska praksa u SIK-u

Sudjelujte u provedbi nagrađivanih studentskih projekata i postanite PR stručnjaci

Naučite komunicirati, slati uspješna priopćenja za medije, pisati dobre PR tekstove i steknite neophodna iskustva za svoju buduću karijeru u odnosima s javnošću – prijave su otvorene do 21. listopada 2018.

Maraton karijera

Maraton karijera

Kako izgleda proljetni trening budućih poslovnih maratonaca?

Zašto Maraton karijera? Zato što je studiranje jedna vrsta maratona, možda najdužeg i za neke najsporijeg, koji zahtijeva veliku dozu koncentracije umjesto kondicije, mnogo kofeinske tekućine umjesto vode te nekoliko izlazaka kako bi malo stali, uhvatili zrak i obrisali znoj s čela od učenja za kolokvije. Maraton karijera jer tko će bolje dati savjete mladim maratoncima nego oni koji su maraton studiranja davno istrčali, a sada su poznati šampioni, hvale i slave vrijedni.