Ljubimac na fakultetskim hodnicima

Na FER se doselio – mačak, a dobio je i svoj Instagram profil

Mačka

FER-u došao neobičan gost Ivica i zadržao se već više od mjesec dana. Širi pozitivnu atmosferu, stoga ga gotovo svi ga obožavaju, a dobio je i svoj profil na Instagramu s preko 1000 pratitelja.

Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu dobili su novog člana. Riječ je o vrlo voljenom malom Ivici. Mačak je to koji je sredinom siječnja došao u goste i ubrzo osvojila cijeli Fakultet. Svi ga obožavaju – čistačice, profesori kojima se pridruži na predavanju, studenti koji ga rado slikaju i maze se s njim.

Ivica, ili kako ga drugi zovu Ferko, Sfera, Sket svakodnevno obitava u popularnom klubu KSET gdje dobiva hranu, istražuje fakultetske hodnike te nuždu još ni jednom nije obavio unutar zgrade. Koliko ga god voljeli, neće se moći dugo zadržati te planiraju udomljavanje.

– Već su se studenti javili na nekoliko oglasa za mačke koje izgledaju slično Ivici, ali nije bilo potvrdnih rezultata, a sad se razmišlja da se i oblijepe plakati u okolici o tome da je izgubljen mačak jer je ipak red da se vrati nekome ako im zaista pripada. Razmatra se i da se mačak da negdje na udomljavanje i posvajanje jer bi to ipak bila najbolja opcija i budućnost za njega. – kažu studenti

Jedna studentica priča kako mačak širi pozitivnu energiju ususret brojnim ispitima koje polažu. Jednom je studentu izmamio osmijeh na lice kada mu je skočio na laptop samo da ga mazi. S druge strane, nekima smeta jer se ne mogu koncentrirati na predavanje. Ali jedno ih muči – je li Ivica doista mali ili mala. 

– Drago mi je vidjeti mačka, iako malo odvlači pažnju, podiže atmosferu u predavaoni pa svi bolje prate. Ponekim profesorima smeta pa ga izbace van, ali nekima ne smeta. Tako je jedan profesor pustio vodu na pipu da si popije i navodno je žensko. – kaže student Benjamin

O popularnosti malog Ivice svjedoči Instagram profil koji je napravila grupa studenata. Broji nešto više od 1000 pratitelja i svakodnevno objavljuju dogodovštine ovog umiljatog bića. Neki im dan je došla patka te su proveli anketu zadržati je ili ne. Odgovor možemo samo pretpostaviti, ali izgleda kako se njoj ne ide na fakultet. 

Foto: Instagram profil Mali Ivica
 
Možda ovo potakne i druge ustanove pa, umjesto izbacivanja, svoja vrata otvore ljubimcima.

Komentari na članak

Vezani članci

Voditelji programa

Simpozij Industrijske elektronike 2014.

Damir Seršić: Ponosan sam što su se naši mladi ljudi zaposlili

Jučer je održan Simpozij Industrijske elektronike (SINE) koji već tradicionalno organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), zajedno sa Zavodom za elektroničke sustave i obradbu informacija.

insta

Naljepnica „Pitanja”

Koristeći novu Instagram opciju dajte savjet, postavite pitanje ili odgovorite drugima

Na popularnoj društvenoj mreži – Instagramu osvanula je još jedna opcija koja je zaludila korisnike.

FER pogled sa ulice

Predavanje na FER-u

Iz tvrtke Rimac o novom hiberautomobilu – specijalno za studente!

Voditelji pojedinih područja tvrtke Rimac predstavit će studentima tehnologiju koju koriste u svakodnevnom radu, a reći će i nešto pobliže o ideji i realizaciji novog Concept_Two hiberautomobila.

Hrvatska stvara, predstavljanje projekta

STEMI i Udruga Programerko poručuju mladima

„Ako želite istraživati i stvarati u Hrvatskoj, niste sami!“

U petak, 26. siječnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva za sve zainteresirane održat će se predstavljanje projekta Hrvatska stvara, kojim se kod mladih suzbija strah od izazova i inovacija. Posjetitelje očekuju i zanimljive priče o razvoju tehnoloških tvrtki te razgledavanje tehnoloških izuma mladih hrvatskih stvaratelja.

pegisu

Jednostavnost je „u modi” čak i na Instagramu

Inspiracija s Instagrama: Profil koji prkosi Instagram trendovima

– Čovječe, ako mi oš nešto poklonit, pokloni, a ja ću to lipo fotografirat kraj nečega šta ja želim, kraj komada slanine ako mi se tako to prohtije – komentirala je svoje uvjete za instagramske suradnje Matea Mihaljević, promotorica ljepota BiH i vječna zaljubljenica u sitnice.