Ljubav i veze

Može li „pauza“ poboljšati vezu

https://pixabay.com/en/couple-bride-love-wedding-bench-260899/

Pauza u vezi ima prednosti i nedostatke. Može poboljšati vezu, ali i dovesti do prekida. To sve zavisi o kvaliteti veze i osobi.

Ako si u dugoj vezi, doći će razdoblje kada situacija neće biti idilična kao na početku. Osjećaš da to više nije to, ali nekako nemaš srca u potpunosti prekinuti odnos. Možda trebate razmisliti o pauzi u vašoj vezi. To uključuje prekid kontakta na određeno vrijeme ili prelazak u prijateljsku zonu. Ali, taj potez donosi zamke. Nekima je taj period uvelike poboljšao kvalitetu veze, dok su drugi jednostavno shvatili da bi trebali prekinuti. To sve ovisi o vama i o kvaliteti vaše veze, a mi vam donosimo prednosti i nedostatke “predaha u vezi„ te priče osoba koje su se odlučile na taj korak.

Maja (19) je nakon godinu i pol veze odlučila uzeti predah:

- Nakon nekog vremena počelo me smetati sve što je moj dečko radio, iako nije radio ništa krivo. Kada smo odlučili uzeti pauzu, mislila sam da je to najbolji korak, ali sestra me razuvjerila. Rekla mi je da samo trudom i komunikacijom mogu riješiti problem. Shvatila sam da je bila u pravu, rekla je.

Za razliku od Maje, Sara je od početka znala da želi prekinuti, ali nije znala kako. Pa se odlučila uzeti pauzu od tjedan dana kako bi skupila hrabrosti. Njezin savjet glasi: "Ako razmišljaš o pauzi, onda odmah prekini vezu".

Rhonda Ricardo, kolumnistica, scenaristica, spisateljica i autorica knjiga Cherries Over Quicksand smatra da pauza u vezi nije nikad dobra ideja. Po njenom mišljenju, uzimanje pauze je samo izlika jer osoba želi malo više slobode i nalaženja s drugim ljudima. Nadalje, Rhonda se pita kako možeš nastaviti vezu s pitanjem da li te dečko/cura prevario/la tijekom pauze.

S druge strane, pauza može i pomoći. Ivana tvrdi da je kratki prekid za nju bio pozitivno iskustvo jer je mogla razmisliti o vezi bez osjećaja pritiska od strane druge osobe.

Tijekom predaha možemo shvatiti koliko nam dečko/cura može nedostajati. To je shvatila i Karla kad je spoznala koliko joj dečko nedostaje, ali i koliko je ovisna o njemu. Tijekom prekida je postala samostalnija, a njihova je veza ojačala i oboje su bili spremni krenuti naprijed.

Što učiniti?

Ne postoji univerzalni savjet. Nekima je predah u vezi pomogao, dok su neki krenuli odvojeno. Ako si zbunjen sa svojim ljubavnim  statusom onda trebaš naći snage i dobro razmisliti o svemu, sa ili bez prekida. Najgore je izbjegavati suočavanje s istinom. Mi ti želimo sreću.

Komentari na članak

Vezani članci

Valentinovo

Dan zaljubljenih

Kako se Valentinovo slavi širom svijeta

Donosimo 10 neobičnih i predivnih tradicija vezanih za proslavu Valentinova u svijetu.

JoB

Izbjegavajte fraze poput marljiv i vrlo komunikativan – svi ih koriste!

Izmijenite svoj životopis i budite sigurni da će vam poslodavac odgovoriti

Mislite da imate savršen CV? Stavili ste sve svoje vrline? Naznačili da „odlično funkcionirate pod stresom”? Stop! Upravo ste iskoristili jednu od najčešćih fraza koju poslodavci mrze. Pogledajte čemu nije mjesto u vašem životopisu.

Ljubavni par

Kako poduzeti prve korake

Još uvijek nije prekasno da pronađete savršenog partnera za Valentinovo

Drage djevojke, ako je vaša odluka naći savršenog dečka za Valentinovo, vrijeme je da počnete hvatati bilješke.

Razgovor za posao

Šest jednostavnih trikova

Kako zabljesnuti na razgovoru za posao

Ako uskoro imate razgovor za posao, pogledajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete što bolji.

FOTO

Intervju s Karlom Krznarićem

Uplovljavanje u poduzetničke vode u studentskim danima

Kako je to uz studij anglistike i germaniste, članstvo u nizu udruga i brojnim drugim aktivnostima odlučiti pokrenuti vlastiti projekt koji se pretvorio u biznis, otkrio nam je Karlo Krznarić. Zamolili smo ga i za nekoliko savjeta kako bi i naše prezentacije na seminarima prošle što bolje.