Ljubav i veze

Može li „pauza“ poboljšati vezu

https://pixabay.com/en/couple-bride-love-wedding-bench-260899/

Pauza u vezi ima prednosti i nedostatke. Može poboljšati vezu, ali i dovesti do prekida. To sve zavisi o kvaliteti veze i osobi.

Ako si u dugoj vezi, doći će razdoblje kada situacija neće biti idilična kao na početku. Osjećaš da to više nije to, ali nekako nemaš srca u potpunosti prekinuti odnos. Možda trebate razmisliti o pauzi u vašoj vezi. To uključuje prekid kontakta na određeno vrijeme ili prelazak u prijateljsku zonu. Ali, taj potez donosi zamke. Nekima je taj period uvelike poboljšao kvalitetu veze, dok su drugi jednostavno shvatili da bi trebali prekinuti. To sve ovisi o vama i o kvaliteti vaše veze, a mi vam donosimo prednosti i nedostatke “predaha u vezi„ te priče osoba koje su se odlučile na taj korak.

Maja (19) je nakon godinu i pol veze odlučila uzeti predah:

- Nakon nekog vremena počelo me smetati sve što je moj dečko radio, iako nije radio ništa krivo. Kada smo odlučili uzeti pauzu, mislila sam da je to najbolji korak, ali sestra me razuvjerila. Rekla mi je da samo trudom i komunikacijom mogu riješiti problem. Shvatila sam da je bila u pravu, rekla je.

Za razliku od Maje, Sara je od početka znala da želi prekinuti, ali nije znala kako. Pa se odlučila uzeti pauzu od tjedan dana kako bi skupila hrabrosti. Njezin savjet glasi: "Ako razmišljaš o pauzi, onda odmah prekini vezu".

Rhonda Ricardo, kolumnistica, scenaristica, spisateljica i autorica knjiga Cherries Over Quicksand smatra da pauza u vezi nije nikad dobra ideja. Po njenom mišljenju, uzimanje pauze je samo izlika jer osoba želi malo više slobode i nalaženja s drugim ljudima. Nadalje, Rhonda se pita kako možeš nastaviti vezu s pitanjem da li te dečko/cura prevario/la tijekom pauze.

S druge strane, pauza može i pomoći. Ivana tvrdi da je kratki prekid za nju bio pozitivno iskustvo jer je mogla razmisliti o vezi bez osjećaja pritiska od strane druge osobe.

Tijekom predaha možemo shvatiti koliko nam dečko/cura može nedostajati. To je shvatila i Karla kad je spoznala koliko joj dečko nedostaje, ali i koliko je ovisna o njemu. Tijekom prekida je postala samostalnija, a njihova je veza ojačala i oboje su bili spremni krenuti naprijed.

Što učiniti?

Ne postoji univerzalni savjet. Nekima je predah u vezi pomogao, dok su neki krenuli odvojeno. Ako si zbunjen sa svojim ljubavnim  statusom onda trebaš naći snage i dobro razmisliti o svemu, sa ili bez prekida. Najgore je izbjegavati suočavanje s istinom. Mi ti želimo sreću.

Komentari na članak

Vezani članci

fakultet

Male tajne

10 stvari koje vam nitko neće reći kada upišete faks

Postoje određene stvari koje ne znate dok ih sami ne iskusite. To se posebice odnosi na prve dane provedene na fakultetu. Kako se ponašaju profesori, što je referada ili koliko će papira i obrazaca biti potrebno do kraja faksa samo su neke od nedoumica na koje donosimo odgovore.

5 načina na koje vam mentor može pomoći na faksu

Savjeti za brucoše

Pet razloga zbog kojih biste trebali imati studenta mentora na faksu

Početak fakulteta najstrašniji je period studiranja. Mentor vam svakako može ublažiti stres početka studiranja. Ne vjerujete? Pročitajte članak!

Javno govorenje

Studentske muke

Nekoliko trikova za prevladavanje treme pet minuta prije nastupa

Savjeti za prevladavanje treme uvijek su dobrodošli, posebice sada, prije početka nove akademske godine pune novih zadatka za izlaganje i usmenih ispita. Donosimo nekoliko vrlo jednostavnih koji provjereno djeluju.

FOTO

Intervju s Karlom Krznarićem

Uplovljavanje u poduzetničke vode u studentskim danima

Kako je to uz studij anglistike i germaniste, članstvo u nizu udruga i brojnim drugim aktivnostima odlučiti pokrenuti vlastiti projekt koji se pretvorio u biznis, otkrio nam je Karlo Krznarić. Zamolili smo ga i za nekoliko savjeta kako bi i naše prezentacije na seminarima prošle što bolje.

8 savjeta koje će vam pomoći u bržem učenju!

Za opasne štrebere

Osam savjeta koji će vam pomoći u bržem učenju

Spadate li i vi u onu skupinu ljudi kojima treba dva tjedna da pripreme kolokvij? Jeste li jako ljubomorni na vaše kolege koji kažu da su učili samo noć prije ispita i dobiju odličnu ocjenu? Ako jeste, ovo je članak za vas!