Brucošijada FER-a

Isprva samo da privuku djevojke, KSET-ovci stvorili događaj s dugogodišnjom tradicijom

Brucošijada 1

Njezini začeci sežu u 1970-u, a studenti FER-a i dalje su ostali ambiciozni organizatori. Brucošijada FER-a zasigurno je najpopularniji događaj za studente u Hrvatskoj.

Studentski party koji okuplja studente već gotovo četrdeset godina i ugošćuje poznata glazbena lica – Brucošijada FER-a – sudeći prema velikom odazivu i općoj popularnosti, definitivno je najpoznatija brucošijada u Hrvatskoj. Njezini začeci sežu u 1970-u, a KSET-ovci i dalje su ostali ambiciozni organizatori.

Zanimljiv je podatak da je Brucošijada, kada je pokrenuta u sedamdesetim godinama, bila lukav način mnogobrojnih studenata tadašnjeg Elektronskog fakulteta da privuku malobrojne djevojke na fakultet. Plan ne samo da im se ostvario, već su pokretanjem omogućili dobru zabavu još brojnim generacijama u budućnosti.

Brucošijada se i dan-danas tradicionalno održava početkom akademske godine, za što je prije svega zaslužan KSET. Već od njegova osnivanja u sedamdesetima, Klub studenata elektrotehnike (KSET) preuzima organizaciju Brucošijade. Na pozornicu su kroz povijest dovodili aktualna glazbena lica i grupe, što je izazvalo navalu posjetitelja i nedostatak karata za sve zainteresirane.

U KSET-u djeluje oko 300 volontera koji zahvaljujući svojem entuzijazmu svake godine organiziraju novu Brucošijadu, a nagrada im je zadovoljstvo i dobra zabava studenata posjetitelja. Zahvaljujući KSET-ovcima, dugogodišnja se tradicija uspijeva održavati pa je Brucošijada FER-a postala simbolom studentske manifestacije.  

Ove će se godine studenti zabavljati uz popularnog Krešu Bengalku, Šajetu, phillipe, grupe Six Pack, LNV, Sloanwall te kasnije objavljena imena među kojima su Vesna Pisarović, Belfast food, Smoke Mardeljano, Ogenj, Felver i Sfumato. Tradicionalna, ove godine 37. Brucošijada FER-a održat će se 10. studenog u prostorijama FER-a

Komentari na članak

Vezani članci

Program "Čuješ?!"

Program za neafirmirane izvođače

Čuješ?!: Započela potraga za mladim glazbenim nadama, najbolje nastupaju na idućoj Brucošijadi FER-a

Pozivaju se svi bendovi, autori i kantautori da se prijave na sudjelovanje u programu Čuješ?!. Glavna je nagrada nastup na 38. Brucošijadi FER-a, a tu je još i snimanje singla u studiju AVID-produkcije, dok najbolji gitarist finala po mišljenju žirija osvaja gitaru koju izrađuje Robert Bašić.

Luj XVI

Na današnji dan

Giljotiniran Luj XVI.

'I die innocent of all the crimes laid to my charge; I pardon those who have occasioned my death; and I pray to God that the blood you are going to shed may never be visited on France' – Luj XVI.

RH

Na današnji dan

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Prije 24 godine Republika Hrvatska međunarodno je priznata od većine europskih i svjetskih zemalja. Prva država koja je međunarodno priznala Hrvatsku bio je Island, a zatim su to učinile i brojne druge.

David Hume

Na današnji dan

Rođen David Hume, filozof koji je zagovarao empirizam i skepticizam

Prije 305 godina rođen je David Hume, filozof poznat po zagovaranju skepticizma i empirizma. Osim djela o filozofiji, pisao je i o povijesti i ekonomiji te je bio cijenjen kao jedan od najboljih britanskih pisaca.

Ars Gladiatoria

Škola povijesnog mačevanja

Ars Gladiatoria: Klub koji danas oživljava povijesno mačevanje, a znanje vadi iz starih manuskripta

Mačevanje je način borbe koji izjednačava borbu između osoba bez obzira je li jedna neizmjerno jača od druge. Ovdje tehnika, u smislu znanja pomicanja tijela, uistinu dolazi do izražaja.