Brucošijada FER-a

Isprva samo da privuku djevojke, KSET-ovci stvorili događaj s dugogodišnjom tradicijom

Brucošijada 1

Njezini začeci sežu u 1970-u, a studenti FER-a i dalje su ostali ambiciozni organizatori. Brucošijada FER-a zasigurno je najpopularniji događaj za studente u Hrvatskoj.

Studentski party koji okuplja studente već gotovo četrdeset godina i ugošćuje poznata glazbena lica – Brucošijada FER-a – sudeći prema velikom odazivu i općoj popularnosti, definitivno je najpoznatija brucošijada u Hrvatskoj. Njezini začeci sežu u 1970-u, a KSET-ovci i dalje su ostali ambiciozni organizatori.

Zanimljiv je podatak da je Brucošijada, kada je pokrenuta u sedamdesetim godinama, bila lukav način mnogobrojnih studenata tadašnjeg Elektronskog fakulteta da privuku malobrojne djevojke na fakultet. Plan ne samo da im se ostvario, već su pokretanjem omogućili dobru zabavu još brojnim generacijama u budućnosti.

Brucošijada se i dan-danas tradicionalno održava početkom akademske godine, za što je prije svega zaslužan KSET. Već od njegova osnivanja u sedamdesetima, Klub studenata elektrotehnike (KSET) preuzima organizaciju Brucošijade. Na pozornicu su kroz povijest dovodili aktualna glazbena lica i grupe, što je izazvalo navalu posjetitelja i nedostatak karata za sve zainteresirane.

U KSET-u djeluje oko 300 volontera koji zahvaljujući svojem entuzijazmu svake godine organiziraju novu Brucošijadu, a nagrada im je zadovoljstvo i dobra zabava studenata posjetitelja. Zahvaljujući KSET-ovcima, dugogodišnja se tradicija uspijeva održavati pa je Brucošijada FER-a postala simbolom studentske manifestacije.  

Ove će se godine studenti zabavljati uz popularnog Krešu Bengalku, Šajetu, phillipe, grupe Six Pack, LNV, Sloanwall te kasnije objavljena imena među kojima su Vesna Pisarović, Belfast food, Smoke Mardeljano, Ogenj, Felver i Sfumato. Tradicionalna, ove godine 37. Brucošijada FER-a održat će se 10. studenog u prostorijama FER-a

Komentari na članak

Vezani članci

Mimi Mercedes

Koncert u KSET-u

Sa svojom armijom Mimi Mercedez predstavlja nove hitove

Nakon što je izbacila hit „Napaljene uličarke” beogradska reperica postala je popularna. Što je sada pripremila, predstavit će publici KSET-a.

Revolver

10 atentata koji su mijenjali svijet

Atentati koji su promijenili svijet

Atentati su oduvijek šokirali javnost.

Molotov

Na današnji dan

Rođen Molotov - ''izumitelj'' molotovljevog koktela

 Na današnji dan, 25. veljače 1890. godine u Rusiji, rođen je Vjačeslav Mihajlovič Skrjabin, poznatiji kao Molotov.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Na današnji dan

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Na današnji dan 1938. godine nacistička je Njemačka započela progon židovskih naroda.

Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a

Brucošijada FER-a najavila nova imena i privela kraju popis izvođača!

Saznajte tko će nastupati na najluđoj Brucošijadi u gradu!