Projekt ClubTV

INTERVJU: Talentirani dvadesetogodišnjaci snimaju videe za najbolje svjetske DJ zvijezde

Matija, Fedde Le Grand i Matej

Matej Matijević i Matija Škalić u sklopu vlastitog projekta ClubTV-a ostvarili su suradnje s brojnim poznatim glazbenicima. Trenutno rade na velikom video projektu za jednu od najboljih svjetskih DJ zvijezda, Feddea Le Granda, kojim se namjeravaju plasirati na svjetsku glazbenu scenu.

Student ekonomije poduzetništva na VERN'-u, Matej Matijević, i njegov suradnik, Matija Škalić, pokrenuli su projekt ClubTV u sklopu kojeg su ostvarili suradnje s brojnim svjetskim DJ zvijezdama poput Ferrecka Dawna, Marka Knighta, Bingo Playersa, zagrebačkog DJ-a Matrode, R3haba i mnogih drugih. Posljednji video napravili su za R3haba u dubrovačkom klubu Revelin te su njime svoje ime ucrtali na kartu najboljih party videa.

Matej nam je ispričao o kakvom se točno projektu radi, kako su izgledali njihovi prvi koraci u svijetu internacionalne elektronske glazbe te što od talentiranog dvojca možemo očekivati u budućnosti.  

Kako je došlo do suradnje između tebe i Matije i gdje ste stekli znanje iz snimanja i video produkcije?

Uz studij na VERN'-u, sada ću upisati treću godinu, radim samostalno kao freelancer video projekte. Prije projekta ClubTV radio sam spotove za izvođače poput Stoke, Jope, Ludina, General Woo-a, Bojana Jambrošića, Nede Parmać, Renmana, Aleksandra Olujića i mnogih drugih te sam u tom periodu tek stjecao iskustvo. S druge strane, Matija se nakon završene srednje škole odmah bacio na posao, kupio je prvi dron te je s njim počeo učiti osnove snimanja i video montaže. Tako smo se i upoznali jer su za jedan moj projekt bile potrebne snimke s drona.

ClubTV – Aerial filming, FOTO: ClubTV

Kada i kako ste pokrenuli projekt ClubTV i s kojim ciljem?

Projekt je pokrenut krajem prošle godine u suradnji s klubom Opera u Zagrebu te smo s njima počeli raditi aftermovie videe s njihovih partyja. Želio bih se zahvaliti Ivanu Renduliću na ukazanoj prilici i vjeri u naš talent. Nakon toga, počeli su stizati pozivi od ostalih klubova i tu se rodila ideja da bismo jednog dana mogli pokrenuti prvu nightlife internet televiziju. Ne mogu reći više informacija jer se trenutno piše marketing plan i uskoro idemo u realizaciju.

Kako je došlo do suradnje sa svjetskim glazbenicima?

Preko preporuke u Operi dobili smo ponudu iz Culture club Revelina u Dubrovniku da dođemo cijelo ljeto raditi videe za njihove tulume. Bez razmišljanja smo je prihvatili jer se radi o 75. najboljem klubu na svijetu prema DJ Top Mag ljestvici, a tijekom ljetne sezone kod njih nastupaju neka od najvećih imena svjetske elektronske glazbe. Znali smo da nam je to ulaznica za veliku scenu i svakako ćemo, ako sve bude prema planu, i sljedeće godine nastaviti suradnju Revelina i ClubTV-a, ali se također nadamo i pozivima istih DJ-eva tijekom ostatka godine kako bismo odradili nekoliko internacionalnih projekata.

Kakve videe radite u sklopu vašeg projekta, u koju svrhu i gdje se prikazuju?

Radi se o videima tzv. aftermovie kroz koji prikazujemo atmosferu u klubu i nastup određenog DJ-a. Radimo ih u svrhu promocije kluba naručitelja te, također, u svrhu promocije ClubTV-a i DJ-eva. Sve tri strane imaju koristi. Prikazuju se na Facebook stranicama klubova za koje radimo, ali mi također radimo arhivu svih radova na našem YouTube kanalu te planiramo pokrenuti internet televiziju u skorašnje vrijeme.

Što nam možeš otkriti o najnovijem videu koji radite za DJ zvijezdu Feddea Le Granda, kada će biti premijera i gdje ga možemo vidjeti?

Mogu vam otkriti da smo dobili pristup u jedan dio njegove privatnosti te da ćemo ga prikazati kroz izlazak iz privatnog aviona, vožnju autom, vožnju jet skijem, smijeh i opuštenu atmosferu prije kluba, uz turističku razglednicu Dubrovnika na koju nitko neće ostati ravnodušan. Video je sniman osam dana po Dubrovniku i okolnim otocima te tri večeri zaredom tijekom Revelin festivala koji se održavao prije dva vikenda. Premijera videa bit će krajem rujna na Facebook stranici Culture club Revelina. Moći će se vidjeti i na našem YouTube kanalu i na Facebook stranici Feddea Le Granda.

Što još možemo očekivati u budućnosti? Kakvi su planovi?

Očekujte neočekivano! Cilj nam je već sa sljedećim videom za Feddea Le Granda prerasti okvire našega tržišta i plasirati se na svjetsku scenu, ali, također, uvijek ostati prizemljeni i nastaviti suradnju s dosadašnjim partnerima.

Komentari na članak

Vezani članci

Ferragosto JAM 8

Ferragosto JAM 8

Krankšvester, Pasi i Kinoklub pridružuju se 8. izdanju Ferragosta

Nakon Damira Avdića, Repetitora i Gatuza koji su najavljeni ranije, Ferragosto JAM 8 najavio je i 3 nova benda - Krankšvester, Pasi i KinoKlub.

Schmeck Daddy - HC punk - Motus, No more Idols, No Limits

Legendarni hardcore pankeri na 2. izdanju Schmeck Daddyja

Motus promovira novi album u Vintageu!

Na drugom izdanju Schmeck Daddyja nastupit će legendarni hardcore pankeri Motus koji će ovom prilikom promovirati novi album „Mašina“, a prije njih nastupit će No More Idols i No Limits.

Prof. Ivica Kisić

Intervju: prof. dr. sc. Ivica Kisić

Tko je znanstvenik, što radi te zašto i kako to radi

O istraživačkim procesima u biotehničkim znanostima govori prof. dr. sc. Ivica Kisić.

Air Zagreb

Trojica studenata osnivaju svoju zrakoplovnu kompaniju

"Sretni smo jer imamo podršku instruktora letenja i profesora na fakultetu i ne odustajemo"

Studenti aeronautike odlučili su se pokrenuti i osnovati svoju vlastitu zrakoplovnu kompaniju. U intervjuu s jednim od osnivača Air Zagreba otkrit ćemo vam neke detalje ovog hvalevrijednog poteza.

dekmantel

Festival elektronske glazbe

Dekmantel festival u Hrvatskoj predstavlja Selectors – novi festival i seriju kompilacija

Tijekom dana festival Selectors održavat će se u malenom privatnom zaljevu u Tisnom, dok se noćni dio seli u jedan od najboljih klubova Barbarella's. Program će predstaviti duge setove nekih od najboljih DJ-eva, a sve je to kombinirano s Dekmantel vizijom festivalske atmosfere, produkcije i odličnog ozvučenja.