Mrle iz benda Let3 uoči „Antivalentinova“

INTERVJU: Let3 snažniji nego ikad, na krilima čiste energije, priprema antivalentinovski koncert

let3

Grupa Let3 za Valentinovo sprema pravi antivalentinovski spektakl, a uoči koncerta imali smo čast čuti 2-3 mudre Mrletove misli.

Uoči njihova novog koncerta za Valentinovo, onog antivalentinovskog, 11. veljače u zagrebačkom Domu sportova, razgovarali smo s bendom Let3, a naš sugovornik bio je jedan i jedinstveni Mrle, basist i osnivač ove riječke skupine koja i nakon 30 godina puni koncertne dvorane!

Zašto ne biste trebali propustiti ovaj koncert? Mrle ima odgovor!

– Trebalo bi podržati sve dosad žive pjesnike i muzičare jer sudeći po protekloj, a i nadolazećim godinama, ne odlažemo niti jedan party! Mi smo tu, snažniji nego ikad, uzdignut ćemo se na krilima čiste energije koja oslobađa od strahova i daje snagu u borbi s nadolazećom inkvizicijskom svitom koja se lagano pozicionirala ispod tužnih krvavih Isusovih nogu! 

Što god to značilo – slažemo se s odlično sročenom rečenicom, a new age se ovom bendu svakako oprašta! Nadalje, što se samog Valentinova tiče, Mrle smatra da je upravo njihov način gledanja na Valentinovo prava ljubav prema bližnjemu; ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

– Svi ostali licemjeri, prevaranti, zlostavljači uma – odjebite! 

Let3 je, kaže Mrle, od samih početaka njegovao neke načine prezentiranja sebe i svoje umjetnosti, koji su za njih uvijek bili važni isto kao i sama glazba, a svaki od tih nastupa, kaže basist, može funkcionirati nevezano i samostalno. Također je najavio i novi projekt s pjevačicom Ivankom Mazurkijević.

– To je vrlo strog, usudio bih se reći, vojnički režim u kojem smo neprestano pribrani i jako fokusirani na ono što trenutno radimo. Što se same glazbe tiče, jednako mi je važna; isto volim ovu bendovsku, filmsku, kazališnu podlogu za izložbu, glazbu rađenu za određeni prostor... U kazališnim komadima i filmovima su zadane teme u svojoj određenoj formi koje kasnije zajedno s Ivankom Mazurkijević u projektu Mr. Lee & IvaneSky razrađujemo, slažemo i od njih stvaramo cijele male simfonije.

Let3, FOTO: Stephany Štefan

S novom godinom, naravno, kreću i nove odluke! Let3 i u 2017. ostaju originalni i svoji, a ove su godine, kaže Mrle, odlučili u potpunosti razmišljati o pravim ljudskim vrijednostima i posvetiti se istinskim strastima.

– Mi to, naravno, gledamo kroz rock glazbu, koja je kroz kraću povijest uvijek bila dobar partner u ostvarenju raznih sloboda i ljudskih prava. Vrijeme u kojem živimo govori nam da je došao trenutak da se obnove ti zavjeti, da očistimo svoje duše i tijela i prepustimo se zajedničkoj ljubavi – seksu i rock 'n' rollu.

Kako to priliči našim sugovornicima, na pitanje hoće li ipak nešto pokloniti svojim boljim polovicama, Mrle je bio originalan:

– To je bajka u kojoj je Barbika umočena u pokvarenu pepermint želatinu po kojoj dečki drkaju.

30 godina benda na glazbenoj sceni objasnio je kratko i (gotovo) jasno kroz pitanje želja i motivacije.

– Ne može se reći da su to želje, sve što smo postigli nije produkt takvih želja. Željeti možeš nove cipele, otići na neko putovanje, nažderati se sarme... To nešto kao da tome što te svakodnevno spopada omogućio da se ostvari jer to nešto strašno želi postojati.

Za kraj je Mrle s nama, ali i s vama, podijelio jednu od najvećih poruka Edwarda Snowdena, koja svima može biti najbolji primjer, način kako se boriti protiv nemilosrdnog društva:

– Treba živjeti jer ako si sve samo preživio, onda možda nisi ni to trebao.

Komentari na članak

Vezani članci

Stray Dogg

Intervju s bandom Stray Dogg

„Kad god prijeđeš na sljedeći nivo, iznad tebe stoji još jedan novi koji juriš.”

Stray Dogg jedan je od najznačajnijih izvođača u regiji koji je u kratkom roku izgradio kultni status te odsvirao impresivan broj koncerata širom Europe.

gwgwe

Malo punka, malo indie-rocka

INmusic donosi velika imena koja će nastupiti ove godine na Jarunu

Uz Kawasaki 3P, Žen, Gustafe i druge, Gretta je još jedno hrvatsko ime koje će začiniti ovogodišnji INmusic. Svojom punk energijom dodatno će ga uljepšati bend Pennywise.

Ništa

Intervju s dobitnicom nagrade „Mlada nada“

Diplomski rad kao kruna studiranja u jednom trenutku postao glavno oružje Karoline Zelenike

Karolina Zelenika 25-godišnja je studentica zadnje godine dvopredmetnog diplomskog studija komparativne književnosti i sociologije. Iza sebe ima diplomu iz komunikologije, a osim toga uspješna je književnica koja svoju ljubav prema pisanju manifestira na razne načine i usput stvara prekrasne tekstove.

šrilanka dijana

Intervju s Dijanom Habjan

„Svima koji žele povoljno putovati, internet je najbolji prijatelj“

Portugal, Turska, Šri Lanka, Hong Kong – za sve nas to su samo zemlje na geografskoj karti, ali za Dijanu Habjan to su mjesta kroz koja je jeftino proputovala. Saznali smo kako joj je to pošlo za rukom.

FOTO: Facebook.com/Tereza Buconić

Studenti kreativci – predstavljamo Terezu Buconić

INTERVJU i FOTO: Unikatni personalizirani predmeti nastali u Terezinoj kreativnoj radionici

Studentici politologije Terezi Buconić za oko su zapeli ručno izrađeni suveniri na dubrovačkim štandovima te se u tome i sama odlučila okušati. U slobodno se vrijeme uspješno bavi ukrašavanjem drvenih ormarića i kutijica „decoupage“ tehnikom te izradom bebica od polimer gline.