Kuhaču u ruke

Hrana koju morate jesti prije pojedinog kolokvija kako biste ga uspješno položili

Što jesti?

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati. Saznajte što kuhati i jesti prije kolokvija za siguran prolaz!

Akademska godina je ušla sada već duboko u svoj najzanimljiviji i najgori period vrijeme kolokvija. Više-manje svi imamo isto mišljenje o kolokvijima ili ispitima. Netko ih prolazi s lakoćom, a priznajmo, većina ipak ne. Zato su američki kolege s portala Spoon University odlučili studentima pomoći u pripremi ispita na jedinstven način savjetima za pravom prehranom prije sudnjeg dana.

Primjerice, prije pisanja ispita iz povijesti predlaže se zalogaj datulja (eng. dates) jer će se na taj način zapamititi svi važni datumi (eng. dates) koji su se trebali naučiti. Jednostavno, zapravo. 

Datulje, FOTO: Pixabay

Ako želite pak proći kolokvij ili ispit iz kemije trebate dan ili dva prije ispita skemijati nešto u pećnici kao što je kruh ili možda ipak pizzu. Ako probate s ovim posljednjim nije garantiran prolazak, ali ako napravite kruh dvojka je u džepu. Ocijena, logično, ovisi o kvaliteti i okusu kruha. 

Kruh, FOTO: Pixabay

Matematičari prije ispita imaju pravo na odličnu poslasticu. Pitu (eng. pie)! Arhimedova konstanta, Ludolfov broj, ili da ne kompliciramo  pi (eng. pie), broj je široko primjenjivana konstanta u matematici, ali i fizici. Tako da kuhaču u ruke, matematičari i fizičari, a ne knjigu. 

Pita, FOTO: Pixabay

Jedini način da se položi anatomija je ako počnete razmišljati kao Meredith Grey ili Cristina Yang, a što su nas one naučile da su pahuljice sasvim prihvatljiv obrok. Stoga, medicinari, zdjelica pahuljica prije ispita i prolaz je vaš.

Pahuljice, FOTO: Pixabay

Za, recimo, studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta prije svakog kolokvija ili ispita obavezan je doručak jer ništa nije religioznije od prvog obroka dana. Prema Bibiliji se preskakivanje doručka ipak smatra grijehom, a nitko ne bi trebao proturječiti Bibliji prije ispita. 

Doručak, FOTO: Pixabay

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati kako biste prošli svoje ispite. Ako ne znate kako napraviti neke obroke, možete upisati tečaj kuhanja i diploma će kroz nekoliko godina sigurno biti u ruci. 

Komentari na članak

Vezani članci

Sat

Ispitni rokovi

Počelo je odbrojavanje do rokova; evo što činiti u pojedinim fazama prije ispita

Ispiti samo što nisu pokucali na vrata svakog studenta. Upravljanje vremenom ključno je da biste izbjegli stres koji donose ispitni rokovi. Kako pametno iskoristiti vrijeme?

Simulacija rada Vijeća sigurnosti UN-a

Projekt Diplomatskog kluba

Studenti se okušali u radu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda

– Simulacije ovakvoga tipa služe kao odličan uvid u političku praksu na najvišim razinama, nešto čemu većina nas kao studenata političkih znanosti teži u budućnosti postati ili barem istraživati. – rekao je student Eugen Anđelković.

8 savjeta za uredniju i organiziraniju studentsku sobu

Oslobodite se „kreativnog“ nereda u svom malom prostoru

Osam savjeta za uredniju i organiziraniju studentsku sobu

Uz naše korisne savjete vaša studentska soba izgledat će uredno i primamljivo.

Zagreb noću

Manifestacija na Trešnjevačkom placu

Stiže petodnevni „Pljac Mljac"; ulaz je potpuno besplatan

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje s odličnom hranom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to očekuje nas na „Placu Mljacu".

Dompes

Gradnja studentskog doma za siromašne

Dobrotvornim prilozima do „Kuće kruha i duha" u Mostaru

Preko tri tisuće darovatelja prikupilo je više od 6 milijuna kuna potrebnih za izgradnju Dompesa. Predviđa se otvorenje u rujnu 2017. godine.