Festival u Vukovaru

Glasno, glasnije, 6. VuBass

VuBass

VuBass OpenAir Festival spreman je po šesti put pokazati zašto je najglasniji festival u Slavoniji. Započinje 9. lipnja u centru Vukovara, a 10. se lipnja seli u park-šumu Adica.

Iza VuBass ekipe nalazi se uspješna 2016/2017. indoor sezona u kojoj su ugostili inozemne zvijezde poput Rockwella, ali i brojne domaće izvođače. Vrijeme je da se park-šuma Adica u Vukovaru ponovno zatrese.

VuBass OpenAir Festival spreman je po šesti put pokazati zašto je najglasniji drum and bass festival u Slavoniji. U subotu, 10. lipnja ugostit će moćni Modulith Soundsystem koji dolazi iz Austrije, a koji prati reputacija moćnog, glasnog i jedinstvenog bass zvuka koji dopire iz zvučnika. Dovodi ga Basstrace Clan ekipa iz Beča, koja će također pokazati svoje vještine za pultom.

Festival počinje u petak, 9. lipnja u samom centru Vukovara, točnije u Radničkom domu. Uz popratni glazbeni program predstavit će se nova audio i video tehnologija. Potom seli na otvoreno, gdje će publika od podnevnih pa sve do ranih jutarnjih sati moći uživati u najboljoj selekciji drum and bass glazbe.

Podrška lokalnih i domaćih snaga i ove je godine jaka. Tako će se za DJ pultom izmjenjivati Bass Experience – Richo meets Kalou (Zagreb), Brat Leeks (Zagreb), Dots (Karlovac), Kodin (Zagreb), Kula (Vukovar), Max (Osijek), Mefa (Valpovo), Nobru (Belišće), Oliver (Osijek), Safety Breaks (Osijek), Tekitoka (Zagreb), Sapleo i Inka (Zagreb).

Organizator je, kao i svake godine, udruga VUKA (Vukovarska udruga kulturnog aktivizma), koja se bavi promicanjem nezavisne kulture u gradu Vukovaru. Zajedno s projektom Dani mladih Vukovar i samim Gradom želi potaknuti mlade na kreiranje sadržaja za mlade.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Više informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Beats, Beer & Boogaloo

Novi festival u Tisnom

Beats, Beer & Boogaloo povezuje ljubitelje glazbe, mora i piva

Beats, Beer & Boogaloo je najnoviji festival na hrvatskoj obali koji povezuje ljubitelje craft piva, sunca, mora i glazbe. Iza projekta stoje The Garden tim i Craig Charles, legendarni glumac iz serije Crveni Patuljak te omiljeni funk i soul DJ.

Program "Filmske kritike mladih filmofila"

Program „Filmske kritike mladih filmofila”

Napišite recenziju filma i osigurajte si akreditaciju za 62. Pulski filmski festival

Potrebno je pogledati film na Hrvatskoj televiziji do 28. lipnja te poslati recenziju dužine do 3 600 znakova i možda si baš Vi osigurate festivalske akreditacije!

Film „The Rocky Horror Picture Show”

Projekcija u programu Kratkih slika

„The Rocky Horror Picture Show”, najduže prikazivani film u povijesti, besplatno u MM centru

Priča oko tek zaručenog para, čiji se automobil kvari u kišnoj noći, postala je najduže prikazivani film u povijesti, a njegova besplatna projekcija očekuje nas u MM centru, u sklopu Kratkih slika.

Izložba "Dotakni, pomakni"

Izložba u Galeriji Modulor

Postavlja se izložba keramike koju posjetitelji mogu i dotaknuti i pomaknuti; ulaz besplatan

Od 22. do 31. listopada moguće je besplatno pogledati izložbu Nade Benc Štuke. Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.

Sedmi Bloomsday – Augustov hram

James Joyce proslavljen u Hrvatskoj

Mističnom filmskom projekcijom podno Augustova hrama završen sedmi Bloomsday

Festival koji sljubljuje Istru i Irsku zaokružio je sedmo izdanje na pulskom Forumu projekcijom adaptacije „Uliksa“ imena „Bloom“ podno Augustova hrama i ljetnih zvijezda nakon dva dana raznolikih i dinamičnih festivalskih aktivnosti.