Advent u studentskom domu

FOTO: Zavirite s nama u najokićeniju sobu u domu na Savi

unutrašnjost
Pogledaj fotogaleriju
bor i lampice
strop
vijenac
vrata

Kad se male ruke slože, sve se može – dokazuju to Marko i Ante koji su uz pomoć prijatelja svoju studentsku sobu pretvorili u predbožićnu idilu i Jure, koji je snimio i popularizirao njihov rad.

U nedjelju je započeo advent ili došašće, vrijeme koje predstavlja očekivanje i pripremu za Božić. Odavno je Božić, a s njim i advent, izašao iz religijskog okvira i postao sinonim za mnogo toga, pa tako i za ukrašavanje kuća, ureda i ostalih prostora puno prije Badnjaka. Na gradskim ulicama već i očekujemo da nas svake godine dočekaju sve raskošniji ukrasi i što veći broj šarenih lampica.

Nije stoga neobično da i studenti požele unijeti malo predblagdanskog duha u podstanarske stanove ili studentske sobe. Prve je adventske nedjelje tako u Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava" osvanuo video koji prikazuje od poda do stropa okićenu studentsku sobu. Nije trebalo dugo da video skupi preko dvije tisuće lajkova i izazove oduševljenje u komentarima.

Razgovarali smo s autorom videa Jurom, koji je pomogao prijateljima Marku i Anti, stanarima sobe, da njihov pothvat vidi što veći broj ljudi. Dečki su nam otkrili kako su se odlučili na ovoliko ukrašavanje sobe:

– Cimer i ja odlučili smo se na uređenje sobe jer smo sličnu stvar napravili i prošle godine, no mnogo skromnije. Ovoga puta dogovorili smo se da napravimo nešto malo raskošnije.

Nije im trebalo puno vremena i novca da od sobe naprave pravu senzaciju:

– U druženju s prijateljima napravili smo dekoracije od papira, prethodno smo kupili lampice i ostali materijal za dekoriranje te, uz malo troška i puno zabave i druženja, za 3-4 sata okitili našu sobu.

Video je brzo postao popularan, a s njim i soba, pa su Marko i Ante dobili brojne posjetitelje, a to im daje poticaj da nastave s ukrašavanjem:

– S obzirom na to da smo dobili brojne komplimente od drugih stanara doma, a mnogi su dolazili i uživo vidjeti Adventsku sobu,  planiramo iduće godine napraviti isto, ako ne i bolje. Nadam se da će naš primjer pratiti i drugi studenti te da će ovo postati tradicija na Savi.

U našoj fotogaleriji možete vidjeti kreativne detalje iz ove vesele adventske sobe, a klikom na poveznicu pogledajte video koji ju je proslavio. Možda dobijete ideju kako ukrasiti svoju sobu i uveseliti si predblagdanske studentske dane.

Komentari na članak

Vezani članci

Običaji

HRVATSKA TRADICIJA

Koji su hrvatski božićni običaji?

Božićni običaji dio su hrvatske baštine, a osim pjesama, kroz godine su se razvili i oni poput kićenja bora.

Steve Jobs

Obnova studentskih domova

Novi nadzornik radova na Savi

Radove budnim okom "nadgleda" i čovjek koji toliko dugo živi u ovom domu da su ga odlučili po njemu i nazvati. Riječ je o Stjepanu Radiću, poznatom kao Steve Jobs, a u nekim krugovima i kao Legenda.

Advent u Zagrebu - Ukrasi

Popusti na autobusne karte

S Autotransom doživite čaroliju najboljeg zagrebačkog adventa za 46 kuna

Novi popusti Autotransa oduševljavaju mlade iz svih krajeva Hrvatske. Cijene za odlazak na naljepši advent u Europi nikad nisu bile povoljnije.

areyousyrious

Humanitarna akcija

„Are you Syrious?” organizacija uljepšat će blagdane potrebitima

Uplatom novca, darivanjem higijenskih potrepština ili dijeljenjem objave na Facebooku možete se priključiti humanitarnoj akciji „Božić Bajramu” i uljepšati blagdane socijalno ugroženim građanima.

Dvanaesti paviljon i Golfara

Vodič za brucoše

FOTO: Upoznajte Savu, najveći studentski dom u Hrvatskoj

Sava, dakle, nudi sve što jednom studentu treba – jeftin smještaj, hranu i zabavu. Aha, da, i uvjete za učenje i akademsko obrazovanje.