Advent u studentskom domu

FOTO: Zavirite s nama u najokićeniju sobu u domu na Savi

unutrašnjost
Pogledaj fotogaleriju
bor i lampice
strop
vijenac
vrata

Kad se male ruke slože, sve se može – dokazuju to Marko i Ante koji su uz pomoć prijatelja svoju studentsku sobu pretvorili u predbožićnu idilu i Jure, koji je snimio i popularizirao njihov rad.

U nedjelju je započeo advent ili došašće, vrijeme koje predstavlja očekivanje i pripremu za Božić. Odavno je Božić, a s njim i advent, izašao iz religijskog okvira i postao sinonim za mnogo toga, pa tako i za ukrašavanje kuća, ureda i ostalih prostora puno prije Badnjaka. Na gradskim ulicama već i očekujemo da nas svake godine dočekaju sve raskošniji ukrasi i što veći broj šarenih lampica.

Nije stoga neobično da i studenti požele unijeti malo predblagdanskog duha u podstanarske stanove ili studentske sobe. Prve je adventske nedjelje tako u Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava" osvanuo video koji prikazuje od poda do stropa okićenu studentsku sobu. Nije trebalo dugo da video skupi preko dvije tisuće lajkova i izazove oduševljenje u komentarima.

Razgovarali smo s autorom videa Jurom, koji je pomogao prijateljima Marku i Anti, stanarima sobe, da njihov pothvat vidi što veći broj ljudi. Dečki su nam otkrili kako su se odlučili na ovoliko ukrašavanje sobe:

– Cimer i ja odlučili smo se na uređenje sobe jer smo sličnu stvar napravili i prošle godine, no mnogo skromnije. Ovoga puta dogovorili smo se da napravimo nešto malo raskošnije.

Nije im trebalo puno vremena i novca da od sobe naprave pravu senzaciju:

– U druženju s prijateljima napravili smo dekoracije od papira, prethodno smo kupili lampice i ostali materijal za dekoriranje te, uz malo troška i puno zabave i druženja, za 3-4 sata okitili našu sobu.

Video je brzo postao popularan, a s njim i soba, pa su Marko i Ante dobili brojne posjetitelje, a to im daje poticaj da nastave s ukrašavanjem:

– S obzirom na to da smo dobili brojne komplimente od drugih stanara doma, a mnogi su dolazili i uživo vidjeti Adventsku sobu,  planiramo iduće godine napraviti isto, ako ne i bolje. Nadam se da će naš primjer pratiti i drugi studenti te da će ovo postati tradicija na Savi.

U našoj fotogaleriji možete vidjeti kreativne detalje iz ove vesele adventske sobe, a klikom na poveznicu pogledajte video koji ju je proslavio. Možda dobijete ideju kako ukrasiti svoju sobu i uveseliti si predblagdanske studentske dane.

Komentari na članak

Vezani članci

Savsko vjenčanje

Vjenčanje u studentskom domu

Romantika na Savi: Još jedna studentica u bračni život krenula iz studentske sobe

Interes su pobudili svadbeni ukrasi koji su osvanuli na balkonu osmog paviljona, a ubrzo se pojavio i mladoženja.

Jedanaesti paviljon, Sava

Kategorije studentskih domova

Kratki vodič kroz studentski smještaj u Zagrebu: „Sava“

Popularna „Sava“ odiše posebnom studentskom energijom te je mjesto za učenje, odmor, ali i lijep suživot te najbolje studentske provode. Naselje se sastoji od različitih smještajnih kategorija, stoga vam donosimo informacije iz prve ruke kako bismo vam olakšali novu stranicu studentskog života.

logotip

Europske sveučilišne igre 2016.

Europske sveučilišne igre: Dvije trećine domaćinstava Zagrebu, Rijeci jedna trećina

Domovi Stjepan Radić i Cvjetno naselje zadnji su puta cjelovito obnovljeni prije Univerzijade 1987. godine. Organizatori vjeruju da su Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci prilika da se domovi ponovo obnove.

Pokloni pexels

Blagdansko darivanje

Kako pronaći savršen poklon, k tome i besplatan?!

Mučiš muku s pronalaskom savršenog poklona za prijatelja, dečka, curu, obitelj, ma... bilo koga?! Znamo, i nama je bilo tako dok nismo shvatili kako pristupiti tomu uistinu kompliciranom procesu, ali ono još važnije, kako te iste poklone dobiti besplatno! Iako se može činiti kao san, znanje što ćeš napokon kupiti prijatelju i činjenica kako će to netko drugi platiti ovaj su put stvarnost!

Panorama 2

Advent u Splitu

Blagdani na Rivi uz kuhano vino i raznovrsnu glazbu

Slijedi nam više od 40 dana ugodnog i vedrog blagdanskog raspoloženja. Novo izdanje Adventa u Splitu i ove godine nudi raznovrsne glazbene, gastronomske i kulturne doživljaje privlačne svim generacijama.