Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

Studentski dom u Rijeci zadovoljava svakodnevne studentske potrebe

Studentsko naselje

Donosimo vam nekoliko korisnih informacija o Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić i natječaju za smještaj u istom.

Umjesto studentskog doma, grad Rijeka ima čitavo naselje. Popularno studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nudi smještaj za redovne studente te gostujuće profesore. Ukupno nudi 649 kreveta. U naselju postoje 61 jednokrevetna soba te 294 dvokrevetne sobe koje dijelite s cimerom. Profesori se smještaju u osam apartmana, a studentima iz međunarodne suradnje na raspolaganju je deset kreveta. Na svakom se katu možete poslužiti čajnom kuhinjom i kupaonicom.

Studentsko naselje nudi sadržaje prilagođene potrebama svakodnevnog studentskog života. Organizirano je u pet smještajnih objekata. Također, na njegovom području nalaze se i praonica rublja (gdje postoji i oprema za peglanje), restoran i snack-caffe. Slobodno vrijeme možete provoditi i družeći se na otvorenoj vrtnoj terasi. Ako vam je draži sport od ispijanja kavica na rijetkom riječkom suncu, onda posjetite dva sportska igrališta. Pobijedite stres prije ispita igrajući košarku, rukomet ili nogomet.

S obzirom na to da su studenti veliki ovisnici o internetu, osigurano je i besplatno surfanje. CARNET računom koji ste dobili prilikom upisa na fakultet, možete se spojiti na zajedničku internetsku mrežu.

Ispitujući kolegice i kolege koji su proveli neko vrijeme u studentskom domu, nismo naišli na negativne kritike. Velika je većina zadovoljna smještajem i cijenom od otprilike 400 kn mjesečno. Problemi na koje su nam se požalili oni su standardni – ponekad im glasni susjedi ne daju učiti, a kada se svi spoje na internet, brzina mu postaje jako spora. Zanimljiv je i komentar jednog studenta koji je želio ostati anoniman, ali koji naglašava da ga jako smeta učestalo premještanje. Naime, događa se da se stanovnike doma unutar godine i semestra nekoliko puta preseli iz jedne sobe u drugu.

Generalno gledajući, grad Rijeka ima veliki broj studenata. Smiješno je i pomisliti da je 650 kreveta dovoljno za smještaj svih redovnih studenata. Stoga ne čudi da se većina odlučuje za privatan smještaj ili je primorana na to. Postoji puno iznajmljivača stanova, posebno za studente u užem riječkom području, ali cijene variraju. U prosjeku student potroši 150 eura na samo iznajmljivanje garsonijere. Zato je prijeko potrebno poraditi na izgradnji smještajnih kapaciteta za studente koji za grad studiranja biraju upravo Rijeku.

Ako se možete nositi sa nekoliko bučnih cimera i nemate potrebu za skidanjem velikih količina serija s interneta, onda vam svakako držimo palčeve za smještaj u domu. Prema navodima Studentskog centra, molbu za smještaj možete ispuniti i bez puno šetanja, iz udobnosti svoje kuće. Naravno, prijavnicu je potrebno isprintati i priložiti joj potrebnu dokumentaciju.

Molbu možete dostaviti:

poštom na adresu: Studentski centar Rijeka, Radmile Matejčić 5, 51000 Rijeka, s naznakom Natječaj za smještaj

 osobno, u zatvorenoj kuverti gdje vam je upisano ime i prezime, na adresu: Studentsko naselje I. G. Kovačić, Ul. Franje Čandeka 4, na recepciju koja radi svaki dan od 8 do 20 sati.

 u Centar za studije, na adresi Ul. Radmile Matejčić 3, gdje možete doći svakim danom od 12 do 14 sati, tako da uđete na zapadni ulaz Građevinskog faksa.

Čitav natječaj  i postupak prijave provjerite na stranicama Studentskog centra u Rijeci.

Komentari na članak

Vezani članci

Dvanaesti paviljon i Golfara

Vodič za brucoše

FOTO: Upoznajte Savu, najveći studentski dom u Hrvatskoj

Sava, dakle, nudi sve što jednom studentu treba – jeftin smještaj, hranu i zabavu. Aha, da, i uvjete za učenje i akademsko obrazovanje.

Zadar, naslovna slika

Podstanarske muke

Studirati i stanovati u turističkom središtu nije lako, svjedoče tome studenti zadarskog Sveučilišta

Studenti Sveučilišta u Zadru zbog malog domskog kapaciteta osuđeni su na život u podstanarstvu. Uz sve muke koje ono nosi samo po sebi, suočavaju se s izbacivanjem iz stanova usred ispitnih rokova jer stanodavcima daleko veći profit donose turisti.

SCZG izvana

Priopćenje SZZG-a

Zbor predložio nove cijene studentskog smještaja

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uputio je predstavnicima medija priopćenje vezano uz poskupljenje studentskog smještaja u Zagrebu koje prenosimo u cijelosti.

Potpisivanje ugovora za obnovu domova u OS i ZG

Operativni program „Konkurentnost i kohezija“

Za obnovu studentskih domova u Osijeku i Zagrebu osigurano više od 233 milijuna kuna

Najveći dio toga iznosa bit će dodijeljen zagrebačkom Sveučilištu za „Rekonstrukciju građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje“, čija je ukupna vrijednost 219 990 000 kuna, a ostatak sredstava utrošit će se za „Rekonstrukciju zgrade studentskog doma u Osijeku“, projekt u vrijednosti od 13 510 000 kuna.

SCZG izvana

Komentar urednika

Studentski centre, nisi položio, vidimo se na jesenskom roku

Ocjene koje prepišeš sam sa Studomata moraju ići u referadu na provjeru pa kasnije na ovjeru, a ostale dokumente moraš isprintati i odnijeti (ili poslati) u Studentski centar. Onda probaj objasniti šefu usred sezone da moraš na jedan dan skoknuti do Zagreba da bi dobio jedan pečat na papir s ocjenama.