Studentska prehrana

Zadarske studente ne muči udaljenost od mamine kuhinje

Grad Zadar

Porazgovarali smo sa zadarskim studentima i otkrili kako se i gdje oni hrane.

Zadar je po mišljenju mnogih ljudi jedan od boljih studentskih gradova. Sve se nalazi u neposrednoj blizini, srdačni i gostoljubivi ljudi, morski zrak i more tik uz sveučilište te najbolje od svega – vrlo kvalitetna hrana u menzi. Da, dobro ste pročitali! Zadarski studenti imaju dvije menze i obje se nalaze na Starom kampusu. U tzv. Velikoj menzi može se pronaći sve, skoro imate osjećaj kao da ste doma, dok se u drugoj menzi nalazi fast food hrana.

Riječi hvale imaju i sami studenti Sveučilišta u Zadru.

– Pa mogu vam reći da sam pozitivno iznenađena s menzom. Nema nepoželjnih kukaca, dlaka, nema zapravo ničega osim fine i ukusne hrane. Također, osoblje je jako ljubazno, sve pohvale. Ne dolazim inače iz Zadra, tako da mi je od jako velike važnosti da je menza dobra. Također, jela su različita pa i oni izbirljivi uvijek uspiju naći nešto za sebe. – kaže Ivana (19).

FOTO: Unsplash

– Ovo mi je već druga godina tu i super mi je što se tiče hrane. Živim u stanu pa nisam baš često u menzi, ali čim se ukaže prilika, dakako da odem. Hrana je dobra. Nije sad baš kako mamina kuhinja, ali da se naći nešto fino i ukusno. – rekao je Marko (20).

Uvijek se nađe nešto i za one najizbirljivije. Jedina je mana, kako nam je objasnila Aleksandra, vegetarijanski meni. Piše da ga ima, ali često se dogodi da vegetarijance ne zatekne ništa. 

– Vegetarijanski izbor mi je dosta ograničen. Vegetarijanski meni, iako piše, zapravo ne postoji i često se dogodi da me dočeka baš ništa. To je jedino što me muči po pitanju zadarske menze. – podijelila je s nama Aleksandra (24).

: FOTO: Pixabay

– Ja sam inače po pitanju hrane jako izbirljiva osoba i ne hranim se baš u menzi. Više volim sama sebi skuhati jer znam točno kako volim, ukratko volim spremit po svom guštu. Od drugih ljudi nisam čula niti jednu ružnu po pitanju menze. Probala sam osobno kolače, mogu reći da su dobri. – kaže Barbara (19).

Leonardu pak muči udaljenost. Naime, u Zadru postoje tzv. Novi i Stari kampus, ali se obje menze nalaze u Starom tako da to i nije baš zgodno onim studentima koji studiraju u Novom.

– Obje menze nalaze se na Starom Kampusu i osobno mi je to daleko. Kako mi i faks nije baš najbliže, većinom naručim hranu. Par puta sam bila i bila je skroz dobra hrana. Jedino, eto, udaljenost. Možda bi bilo bolje da je jedna na Starom, a jedna na Novom Kampusu. – ističe Leonarda (19).

Komentari na članak

Vezani članci

Umjetnost1

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za financiranje studentskih projekata iz područja kulture i umjetnosti

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci ohrabruje sve studente da se prijave na natječaj za dodjelu pozamašnih financijskih sredstava kojima će se omogućiti realizacija inovativnih studentskih umjetničkih projekata, koji će uvelike obilježiti i obogatiti riječku kulturnu scenu u 2018. godini.

https://pixabay.com/photos/morning-sunrise-woman-silhouette-2243465/

Na današnji dan

Na Dan zahvalnosti za životne vrijednosti studenti priznaju na čemu su oni zahvalni

Što znači biti zahvalan nekome na nečemu u današnjem svijetu koji se vrti oko uglavnom materijalnih vrijednosti? Što znači studentska zahvalnost u svijetu stresa i manjka slobodnoga vremena odgovaraju naši studenti iz prve ruke. Oni znaju da je 21. rujna rezerviran upravo za Dan zahvalnosti za životne vrijednosti.

EDU-LAB prezentacija

Zaključci radionice na VERN'u

Predstavljeni alati za uspješnu suradnju visokog obrazovanja i gospodarstva

Studentska natjecanja i radionice samo su neki od domaćih primjera koje u Siemensu navode kao alate za uspješnu suradnju s akademskom zajednicom i obrazovanje budućih stručnjaka prema potrebama same organizacije.

Sveučilišne jadranske igre u Dubrovniku

Vodeni sportovi

U Dubrovniku će se održati prve Sveučilišne jadranske igre

Organizacijom Sveučilišnih jadranskih igara Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku želi potaknuti stvaranje novih prijateljstava i suradnju između pojedinaca, timova i sveučilišta.

COMBIS dodijelio stipendije

Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.