Objavljen „Happy Machine"

Besplatno „skinite" novi album Dubioze

Dubioza Kolektiv Koncert

– Čak i ako ne uspijemo, barem imamo „sretnu mašinu” da u njoj utopimo svoju tugu. – kažu izvođači grupe Dubioza kolektiv povodom izdanja svoga sedmog studijskog albuma.

Gotovo tri godine nakon Apsurdistana, službeno je objavljen sedmi studijski album benda Dubioza Kolektiv, Happy Machine. Inspiraciju za Happy Machine grupa je crpila iz događaja u protekle dvije godine – od protesta u istanbulskom Gezi parku (All Equal), uhićenja osnivača The Pirate Bayja (Free.mp3), sirijske izbjegličke krize i sramotnog europskog odgovora na nju.

Album donosi suradnje s Manu Chaom, Benjijem Webbeom iz Skindreda, talijanskim trubačem i pjevačem Royjem Pacijem, Punjabi artistom imenom BEE2, katalonskim ska-rumba bendom La Pegatina i Dzambom Agusevim, trubačem iz Makedonije. Sve pjesme su napravljene na engleskom, španjolskom, talijanskom i Punjabi jeziku.

Sretna mašina je, jednostavno rečeno, balkanska naprava za pečenje rakije. Ova lokalna vatrena voda pravljena je u brojnim selima u cijeloj regiji. Djedovi su imali svoj tajni recept za nju, bake su popile čašicu svako jutro za zdravlje. Ispijanje svježe vruće rakije direktno iz „sretne mašine” izazivalo je trenutnu sreću i ostale efekte slične LSD iskustvima (primjerom opisano u videu No Escape). Međutim, posljednjih godina ta stara tradicija je zabranjena od strane EU, iziskujući posebne dozvole za proizvodnju čak i najmanjih količina, namjenjenih za nekomercijalnu, osobnu upotrebu.

– Mislili smo da bi moglo pomoći ako objasnimo u detalje ljudima kako sastaviti „sretnu mašinu” pa smo stavili plan na „cover” albuma. – ističu članovi Dubioze.

Ovaj album je zov za slobodom u svakom obliku – slobodom govora, kretanja, ideja, znanja i borbe običnih ljudi za slobodu od bezobzirnih otimača. Dostupan je na besplatnom downloadu na službenoj mrežnoj stranicikoja je već nekoliko puta pala zbog velike potražnje i opterećenosti servera.

 

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

David Gilmour

Hrvatska, Italija, Francuska, Njemačka i Velika Britanija kao Gilmourove destinacije

David Gilmour kreće na europsku turneju iz pulske Arene

Britanski glazbenik David Gilmour ove godine u rujnu kreće na europsku turneju koju će otvoriti koncertom u pulskoj Areni. Cijene ulaznica kreću se od 295 do 795 kuna.

Ljeto 2015 u Vintageu

Treće ljeto Vintage Industrial Bara

Pridružite se ljetu u Vintage Industrial baru uz #isijavanjeusavksoj160

Finaliziranje koncertne sezone bit će 5. srpnja, no ljeto u VIB-u počinje već 4. srpnja!

Comminor

Intervju s bendom Comminor

„Punk rock scena sada je važnija nego ikad!”

U srijedu u Vintage Industrial Baru nastupa bend Comminor koji stiže čak iz Švedske. Saznajte kakva nas svirka očekuje.

Garden festival

Tisno

Sljedeći tjedan nas očekuje deveto izdanje The Garden Festivala

Uskoro počinje 9. The Garden Festival, jedan od najboljih festivala elektronske glazbe i predvodnik ostalih festivala na hrvatskoj obali, a traje od 2. - 9. srpnja.

Cosmic Vibes Klub.

Tjedni program Klub.a

Pogledajte što je Klub. pripremio za ovaj tjedan!

Klub. vam predstavlja svoj program od četvrtka do subote.