Sveučilište u Zadru

Besplatan ručak razveselio zadarske studente

menza

Sveučilište u Zadru povodom obilježavanja svoga Dana studente je počastilo besplatnim ručkom, a oni su to dočekali s oduševljenjem.

U sklopu petodnevnog obilježavanja Dana Sveučilišta zadarski su studenti 22. ožujka u menzi mogli jesti potpuno besplatno. Bilo je dovoljno odabrati obrok i provući iksicu. Inicijativu je pokrenuo Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, dok je Sveučilište prihvatilo i realiziralo ovu sjajnu ideju.

Studenti su dakako pozdravili ovakav način obilježavanja Dana Sveučilišta, a ugođaju je pridonijelo sunčano proljetno vrijeme, pa su mnogi jeli u dvorištu studentske menze:

– Pohvalno je da su se konačno sjetili nas studenata i nama nešto poklonili. Obično su proslave i pogodnosti rezervirane za ugledne goste koji često i nemaju veze sa Sveučilištem. – navodi  jedan od njih.

Financijsku stranu priče komentirale su dvije studentice:

– Ovo mi je dobro došlo da popunim zalihu čokoladnih mlijeka i banana. Uzela sam flaširanu vodu, a nisam mogla propustiti kolač. – kroz smijeh objašnjava studentica Kristina.

– Ne znači mi puno financijski s obzirom na to da se dogodilo prvi put otkad studiram, ali lijepa je gesta i ručak je odmah bio ukusniji.

Slavlje se nastavlja do ponedjeljka kada će se Dan Sveučilišta i službeno obilježiti. Detaljan program možete pronaći na Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.

Komentari na članak

Vezani članci

Brave New World

Oaza za digitalne fanatike

Još se stignete pridružiti Brave New Worldu, najvećem festivalu novih tehnologija

BNW tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima nudi mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti – bilo da su to znanja o robotici, programiranju ili nekoj sličnoj tehnološkoj vještini.

Kockanje

Mladi i ovisnost

Splićani imaju priliku saznati sve o kockanju i tendenciji studenata prema ovoj ovisnosti

Splitski Centar za savjetovanje studenata 5. prosinca organizira predavanje o danas često zaobilaznoj temi kockanja i mladih.

Slavistička filologija 21. stoljeća

Udruga Ludens

Zadarski studenti pripremaju novo izdanje slavističke konferencije

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.

Lijenčarenje

Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća

Prilika hrvatskim učiteljima i nastavnicima za dodatno tehnološko obrazovanje

Programi nadilaze tradicionalnu softversku edukaciju i omogućavaju sudionicima da premoste jaz između brzine razvoja tehnologije i primjene u nastavi.

Izložba fotografija Seyfettina Dincturka u Zadru

Fotografije Seyfettina Dincturka

Izložba: Biti „čovjek” u Turskoj

 Dana 17. prosinca u 13 sati počinje izložba fotografija Seyfettina Dincturka, studenta iz Turske koji u Hrvatskoj studira na diplomskom studiju južnoslavenskih jezika.