Najluđa noć u godini

7 pogrešnih novogodišnjih odluka

Brace yourself..

Ukoliko ste jedan od onih koji dočekuju novu godinu sa papirom punim svakakvih novogodišnjih odluka, zaustavite se! Nemojte pod stresom ući u siječanj. Savjetujemo koje odluke nikako ne bi smjeli donositi u posljednjoj kalendarskoj večeri.

Nova godina, novi početak, nova ja. Gotovo svatko se barem jednom odlučio za neki radikalni preokret koji ćemo ostvariti u novoj kalendarskoj godini. I gotovo je svatko svaki put zaključio kako je to zaista nepotrebno. Poanta najluđe noći u godini je da se prije svega zabavite i zahvalite na svemu dobrome što vam se u proteklih 365 dana dogodilo. Možda nisu neke velike stvari, ali ukoliko ste zdravi, sretni i okruženi ljudima koje volite onda ste postigli sve što život čini vrijednim življenja

Ali čovjek k`o čovjek, nikada nije kompletno zadovoljan. Kao što svi krenu na dijetu u ponedjeljak, tako svi krenu sa novogodišnjim odlukama 31.prosinca. Kako bi izbjegli blagdansku depresiju i olakšali si život u slijedećoj godini, pobrinuli smo se da vam savjetujemo koje odluke nikako ne bi smjeli donositi pri kraju godine Kažu kako je 7 magičan broj, pa smo odabrali 7 ključnih odluka koje treba izbjeći.

1. Smršavit ću!

Amen svih amena, točka na svakom i. 98% novogodišnjih odluka obuhvaćaju i ovu. Zapitajte se hoćete li zbilja 1. siječnja jutro započeti zobenom kašom i odlaskom u teretanu. Nećete. Probudit ćete se puni dojmova o sinoćnjem partyiju i zavaliti se na krevet gledajući serije. I papajući sve kolače, francuske salate i odojka koji je ostao negdje skriven tijekom blagdana. Započnite radije novu godinu sretni, a ne gladni i u depresiji. Uzmite si slijedećih 365 dana kao dane u kojima ćete pokušati smanjiti prehranu i upisati neki sport koji vam se strašno sviđa. Okrenite se zdravijem životu, a ne rigoroznoj dijeti nastaloj kao "novogodišnja odluka".

FOTO: 9gag

2. Uštedit ću brdo love!

Vjerojatno nećeš. Ukoliko i ove godine radiš isti posao, sa istom plaćom, i trošiš po motu Carpe diem, zasigurno ćeš ponovno biti u minusu. Pokušaj se jednostavno organizirati. Uzmi planer (ne, nemoj sada otići u knjižaru i kupiti onaj full lijepi novi, stara bilježnica će poslužiti!) i bilježi rashode i prihode. Odvoji svaki mjesec koliko financije dozvoljavaju i koncentriraj se na ono što ti zbilja treba. Jedino tako ćeš, prije svega, naučiti racionalno trošiti lovu, a štednja će doći prirodno sama od sebe. 

FOTO: Pinterest 

3. Neću više odgađati zadatke na faksu!

Vrlo je izgledno da hoćeš. Svaki novi semestar  i polugodište, kreneš u nove radne pobjede naoštren dobrom voljom i željom za znanjem. Negdje polovicom (i prije) kraja semestra, posjeduješ sve osim početne volje. Uhvatiš se kako u zadnji trenutak skupljaš literaturu i moliš za odgodom slanja seminara. Nemoj misliti da ćeš postati odgovornija i točnija osoba ako si to poželiš za novu godinu. Uzmi pin-board, markere, post-it papiriće i bilježi. Bilježi u svakom kutku sobe zadatke i datume te postepeno riješavaj jedno po jedno. Ukoliko kreneš malim koracima sa ranijim buđenjem, točnijim stizanjem na predavanja i slično, do kraja godine ćeš možda čak i uspješno, bez odgađanja, riješiti svaki postavljeni zadatak.

FOTO: 9gag

4. Postat ću bolja osoba koju svi vole!

Nitko vas neće zavoljeti odjednom. Prije svega morate voljeti sebe kako bi vas voljeli i drugi. Koliki god ovo klišej bio, istinit je. Ukoliko ste zadovoljni sobom i smijete se, zaista ćete imati osjećaj da se cijeli svijet smije sa vama. Nemojte tražiti od drugih priznanje za vašu osobnost, pronađite je u sebi. Ukoliko ste svjesni da stalno kasnite, namjestite si sat 5 minuta ranije. Dođite negdje na vrijeme i budite zadovoljni sami sobom. Poradite na svojiim manama i vrlinama i pronađite u sebi vaše najveće kvalitete. U trenutku kada sami shvatite koliko ste kvalitetna osoba, biti ćete željni poboljšanja. A to je nešto što će se vidjeti na vašem licu. I to je ono što će i ostali prepoznati.

FOTO: memegenerator.com

5. Naći ću svoju srodnu dušu!

Ovo je toliko učestala novogodišnja odluka da bi ju trebalo zalijepiti na omot šampanjca. Da odleti zajedno sa čepom u ponoć kada ga otvorite. Za sve single kolege i kolegice, nemojte si raditi ovaj pritisak. Vaša srodna duša je tu negdje i isto tako traži vas kao i vi nju. Naoružajte se dobrim društvom, otvorite oči i srce, prepustite se trenutku i onda, ali samo onda, naći ćete drugu polovicu. Stara poslovica kaže kako se uvijek sve dogodi kada se najmanje očekujete. Vjerujem da ste se više puta već do sada uvjerili u istinitost ovih riječi. Zato, samo opušteno. Ne tražite djetelinu sa četiri lista u polju punom pšenice. Tražite nekoga s kim ćete moći podijeliti troškove fast-food dostave i zagrliti se kada pada kiša, uz dobar film. Idealna osoba ne postoji, zato ju nemojte napisati na papirić s odlukama. 

FOTO: Twitter
 

6. No stress!

Život je užurban. Svi kasnimo na svim frontovima. Sa rokom seminara, početkom radnog vremena, na kavu. Dođe vam da duboko udahnete i izustite "om" i da vrijeme stane na pet minuta. Iako vam se među novogodišnjim odlukama omaknula i ona da se više nećete živcirati, to je nažalost nemoguće. nije nam u interesu raspršiti vam snove, ali..prvi put kada uđete u tramvaj/autobus i nadobudna bakica vam ispred nosa zauzme zadnje slobodno mjesto, dobiti ćete napad. Jer ste u PMS-u, jer je vaš nogometni klub izgubio važnu tekmu i jer "evo kontrole, a tek je 2.travnja i nisam stigao kupiti pokaz" naživcirat ćete se. Dok čekate u referadi, tlak će vam skočiti jer su "tete jako spore". Dok užurbano prolazite gradivo za kolokvij i saznate da je profesor pomaknuo termin za dva sata, ranije, stres će doći prirodan. Stres je nažalost nemoguće izbjeći stoga niti ne pokušavajte. Naučite se u ovoj godini kontrolirati. Izvažite koliko je zaista situacija stresna i naučite duboko udahnuti. Pokušajte smanjiti količinu stresa noseći sa stresom na pravi način. 

FOTO: Pinterest
 

7. Napravit ću neko dobro djelo!

Ukoliko vam je dok pišete ovu odluku u glavi spašavanje čitavog sela u Republici Onojtamo, smirite se. Nemojte očekivati od sebe da uložite u nešto puno više nego imate. Klonite se materijalnih iznosa ukoliko ste kao i većina, student i posvetite se nečemu što si možete priuštiti. Iskoristite par sati tjedno da umjesto spavanja, odete u pučku kuhinju pomoći poslužiti ljude kojima je to jedino mjesto gdje imaju topli obrok. Njihov osmijeh će vam najlijepše platiti nekoliko sati stajanja. Pronađite u svom kvartu azil za životinje. Uvijek su potrebni volonteri koji vole životinje i kojima neće biti teško prošetati nekoliko pasa ili pomaziti napuštenu macu. Životinje dokazano potiču ljude na smijeh, a smijeh znači sreću. Davati znači pružiti puno više od dvije kune donacije za čestitke. Uložite u svoja dobra djela nekoliko slobodnih trenutaka i vaše dobro djelo će se ocrtati na licima onih koji nemaju mogućnost donošenja velikih novogodišnjih odluka.  

FOTO: Pinterest
 
U susret Novoj godini, s najboljom smo vam namjerom savjetovali što bi trebali izbjeći. Nije sve u novcima niti u odličnom partyju i šljokicama. Poradite na sebi, malim koracima, postati ćete omiljena osoba i sebi i ostalima. Izbjegnite nepotreban pressing i stres i naučite živjeti dan po dan Bez papirića, bez odluka. Sa osmijehom na licu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Plivanje

Dodatan razlog zašto se veselimo ljetu

Plivanje pozitivno utječe na vaše mentalno zdravlje

Postoje brojna istraživanja koja potvrđuju dobrobiti plivanja za psihu. U vrijeme ispitnih rokova preporučujemo barem pola sata plivanja tjedno da se oslobodite stresa.

Božićni ukras

Na današnji dan

Sob crvenog nosa pokorio glazbene ljestvice te osvojio srca mladih i starih

Na današnji je dan 1947. godine uglazbljena pjesma „Rudolph the Red-Nosed Reindeer“ koja je zauzela prva mjesta američkih glazbenih ljestvica i postala jednim od sinonima božićnog razdoblja.

Potpisivanje ugovora za obnovu domova u OS i ZG

Operativni program „Konkurentnost i kohezija“

Za obnovu studentskih domova u Osijeku i Zagrebu osigurano više od 233 milijuna kuna

Najveći dio toga iznosa bit će dodijeljen zagrebačkom Sveučilištu za „Rekonstrukciju građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje“, čija je ukupna vrijednost 219 990 000 kuna, a ostatak sredstava utrošit će se za „Rekonstrukciju zgrade studentskog doma u Osijeku“, projekt u vrijednosti od 13 510 000 kuna.

Kiviak

Čitati na prazan želudac

FOTO: Deset najčudnijih božićnih jela

Vodimo vas na putovanje kroz najčudnije specijalitete koji se u raznim državama pripremaju za Božić. Nakon ovog odbrojavanja voljet ćete sarmu još i više.

Božićni stol

Borba protiv uzaludne borbe s kilogramima

Najpoznatiji mit o mršavljenju

Mediji i okolina će nas uskoro obasipati savjetima i metodama za mršavljenje. Najpoznatija tvrdnja na tu temu ispostavila se potpuno pogrešnom.