Ususret predavanjima

5 predmeta koje svaki student treba imati

desk

Pripremite se za novu akademsku godinu uz pet neophodnih predmeta za jednostavniji studentski život. O kojima se točno radi, provjerite u članku.

Nova akademska godina će početi prije nego što to odlučite prihvatiti. S početkom nove godine, potrebno je osigurati stvari bez kojih se na predavanjima, posebno onima prije 10 sati, ne može. Izdvajamo 5 predmeta prijeko potrebnih svakom studentu.

1. Laptop
Složit ćete se da je svakom studentu potreban laptop. Uz njega brže prolaze predavanja, koristi pri izvršavanju fakultetskih obaveza, upotpunjuje slobodno vrijeme. Jesu li uopće potrebna daljnja objašnjenja?

Laptop, FOTO: Pexels

2. Bilježnica
Važno je voditi bilješke tijekom predavanja, posebno na početku akademske godine. Stoga, pažljivo izaberite novu bilježnicu, personalizirajte je i obećajte si da ćete ove godine, za svaki slučaj, u nju uredno zapisivati sve što profesor kaže.

3. Punjač za mobitel
Jedno od pitanja koje kolege međusobno tijekom predavanja najčešće postavljaju je Imaš punjač?. Bilo da ste vi srećković kojem se baterija ispraznila tijekom predavanja (jer ste ga snimali kako biste kasnije mogli zapisati bilješke) ili je potreban vašem kolegi, punjač rezerviran za fakultet svakako je dobra ideja.

Izvor: Pixabay

4. Termosica
Kava je, uz čokoladu, najbolji i najvjerniji prijatelj svakog studenta. Kava iz aparata nikada neće moći zamijeniti domaću pa je termosica idealno rješenje za uvijek toplu dozu kofeina. Možete je nositi na jutarnja predavanja i božanstvenim mirisom pomoći kolegama da se razbude. 

Kava 4, FOTO: innovativeos.com

5. Slušalice
Ponekad su slušalice jedino što vas drži budnima dok tramvajem putujete na jutarnja predavanja ili čekate prijevoz. Također, one su i vjerni suputnik te uvijek oraspolože kada trebate ići na večernja predavanja. Ako ne uspiju u tome, barem su tu da vas izvedu iz glasnog hodnika dok čekate profesora da dođe na predavanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Livada

Tri, dva, jedan – živi!

Sedam dobrih razloga da se izvučete iz udobnosti vlastitog doma

Došao je vikend i vrijeme za odmor od učenja i pisanja silnih zadaća, ali vi i dalje ostajete zatvoreni unutar četiri zida, gledajući jednu epizodu omiljene serije za drugom jer je to postao vaš život i u tome ne vidite ništa loše. Donosimo vam sedam razloga zašto biste to trebali promijeniti.

S.D. Stjepan Radić 010

Konačno počinju radovi

Sve spremno za obnovu domova

— Sutra će se potpisati ugovor sa izvođačima radova, a radovi će krenuti odmah. — javljaju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Nizozemski studenti u staračkom domu

Međugeneracijski program u Nizozemskoj

Nizozemska zna kako da studenti besplatno dobiju dom

U Nizozemskoj je na inovativan način riješen problem nedostatka smještajnih kapaciteta u studentskim domovima i loše kvalitete studentskih soba.

Kineski jezik

Sveučilište u Rijeci

Studenti u Opatiji imaju priliku besplatno naučiti kineski jezik

Kao i prošle godine, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za ovaj projekt. 

Novac

Medvjeđa usluga neinformiranim roditeljima

Studenti koji zarade više od 13 000 kuna roditeljima više nisu porezna olakšica

Studenti koji prijeđu godišnju zaradu od 13 000 kuna za 2015. godinu ne mogu biti porezna olakšica svojim roditeljima, a ako prijeđu iznos od 50 000 kuna (bruto) postaju porezni obveznici.