Probudite kuhara u sebi

4 jednostavna recepta savršena za jesenske dane

4 jednostavna recepta koji su savršeni za jesen

Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.

Većina nas obožava pojesti nešto ukusno, no ne želimo provesti mnogo vremena u kuhinji pripremajući obrok. Donosimo vam četiri jednostavna i brza recepta u kojima ćete sigurno uživati. Probajte i nećete požaliti.

1. Sljezovi kolačići s karamelom

Ukoliko do sada niste probali sljezove kolačiće, ovo je savršena prilika. 

Sastojci:

30 sljezovih kolačiča

25 karamela

1/4 šalice slanog maslaca

1/2 šalice kondenziranog mlijeka

6 mliječnih čokolada

9 Graham krekera

Upute:

1. U svaki sljezov kolačić zabodite štapić

2. Stavite karamele, slani maslac i kondenzirano mlijeku u posudu koja je pogodna za upotrebu u mikrovalnoj pećnici i topite ih 2-3 minute. Nakon svake minute promiješajte smjesu.

3. Rastopite čokoladu

4. Usitnite Graham krekere i stavite ih na tanjur ili u plitku zdjelicu.

5. Umočite jednu stranu sljezovog kolačiča u karamel, a drugu u čokoladu; zatim ih uvaljajte u usitnjene krekere.

6. Stavite ih na masni papir da se stvrdnu i ponovite sa svim kolačićima.

 

2. Mcintosh muffini od jabuka

Iako lista sastojaka izgleda zastrašujuće, ne dajte se obeshrabriti. Ovi muffini su poprilično zasitni pa su savršen doručak ili međuobrok.

Sastojci:

1 1/4 šalice biljnog ulja

2 šalice šećera

3 šalice brašna

3 jaja

2 žlice vanilin šećera

1 žlica praška za pecivo

1 žlica cimeta

1 žlica soli

2 Mcintosh jabuke, narezane i oguljene

Upute:

1. Miješajte zajedno sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

2. Smjesu stavite u namaštene kalupe za muffine. Pazite da ne napunite kalupe više od 2/3.

3. Pecite muffine na 350 stupnjeva otprilike 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju

 

3. Mini pite od piletine

Ovo su slane pitice koje su također vrlo zasitne, pa mogu u žurbi poslužiti kao obrok. Zašto otići u pekaru kada možete pojesti nešto domaće, toplo i ukusno.

Sastojci:

2 šalice smrznutog mješaog povrća, otopljenog

1 šalica narezane kuhane piletine

0.5 l krem pileće juhe

1 pakiranje princes krafni

Upute:

1. U zdjeli srednje veličine dobro pomiješajte miješano povrće, piletinu i juhu

2. Napunite polovice princes krafni smjesom i stavite ih u posudu za pečenje

3. Pecite na 375 stupnjeva oko 20 minuta ili dok pitice ne poprime zlatnu boju. Nakon vađenja iz pećnice ostavite ih da se malo rashlade prije jela.

 

4. Panna Cotta s preljevom od čokolade i badema

Ova poslastica savršena je za svako godišnje doba, a ako je prelijete čokoladom i bademima dobit će divan jesenski štih. Ovaj recept dovoljan je za dvije procije pa je savršen za dijeljenje s vašom drugom polovicom dok gledate filmove ušuškani ispod tople dekice.

Sastojci:

0.5 l vrhnja za kuhanje

1/2 paketića želatine u prahu

1 jušna žlica šećera

1 mliječna čokolada

50 g badema

Upute:

1. Polovicu paketića želatine u prahu istresite u posudu i zalijte s pola decilitra hladne vode. Pustite da odstoji 10-15 minuta.

2. Ulijte vrhnje u posudu i kuhajte uz lagano miješanje. Kada se vrhnje zagrije, dodajte žlicu šećera i želatinu koju ste prije pripremili.

3. Kuhajte dok vrhnje ne zavrije. Izlijte vrhnje u posude za serviranje i pustite da se ohladi. Kad se dovoljno ohladi na sobnoj temperaturi stavite u hladnjak.

3. Otopite čokoladu. Možete panna cottu istresti iz posudica u kojima je bila u frižideru na tanjur pa je preliti otopljenom čokoladom i posuti usitnjenim bademima ili je ostaviti i servirati u istim posudama.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrana na stolu

Dobro nam poznata hrana u novom ruhu

Jela koja bi svaki student trebao znati napraviti

Nekoliko ideja za pripremu hrane kojom možete obogatiti vaš dosadašnji jelovnik na jednostavan i brz način. Spremite se za kulinarske novitete u 2016. godini!

Tjestenina u umaku

Brzo, jednostavno i ukusno

VIDEO: Recept za umak s votkom podići će vaše kuhanje na novu razinu

Pokazat ćemo vam kako uklopiti ostatke jeftine votke u nevjerojatno ukusan umak za tjesteninu.

Avion

Hrana u avionu

FOTO: Avionska hrana diljem svijeta

Već je općepoznato da je hrana u avionima loša, a čak su i znanstvenici proučavali zašto je to tako. Studentski.hr vam donosi slike i recenzije avionske hrane kod različitih avioprijevoznika diljem svijeta.

xena

Barbara Grgić

To nisam ja, to je moj PMS

Ah, ti divni dani u mjesecu kad bi najrađe sve prisutne poslala na najbliži vidikovac da odglume 3. prizor iz 4. čina monodrame "Kako je prepelica skočila s vidikovca".

Margarita

Piće za ljetno osvježenje!

Osvježite se uz koktel od lubenice

Fenomenalni margarita koktel napravljen od lubenice pomaže da izdržite opake ljetne vrućine!