4 jednostavna recepta savršena za jesenske dane
Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.
Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.
Većina nas obožava pojesti nešto ukusno, no ne želimo provesti mnogo vremena u kuhinji pripremajući obrok. Donosimo vam četiri jednostavna i brza recepta u kojima ćete sigurno uživati. Probajte i nećete požaliti.
1. Sljezovi kolačići s karamelom
Ukoliko do sada niste probali sljezove kolačiće, ovo je savršena prilika.
Sastojci:
30 sljezovih kolačiča
25 karamela
1/4 šalice slanog maslaca
1/2 šalice kondenziranog mlijeka
6 mliječnih čokolada
9 Graham krekera
Upute:
1. U svaki sljezov kolačić zabodite štapić
2. Stavite karamele, slani maslac i kondenzirano mlijeku u posudu koja je pogodna za upotrebu u mikrovalnoj pećnici i topite ih 2-3 minute. Nakon svake minute promiješajte smjesu.
3. Rastopite čokoladu
4. Usitnite Graham krekere i stavite ih na tanjur ili u plitku zdjelicu.
5. Umočite jednu stranu sljezovog kolačiča u karamel, a drugu u čokoladu; zatim ih uvaljajte u usitnjene krekere.
6. Stavite ih na masni papir da se stvrdnu i ponovite sa svim kolačićima.
2. Mcintosh muffini od jabuka
Iako lista sastojaka izgleda zastrašujuće, ne dajte se obeshrabriti. Ovi muffini su poprilično zasitni pa su savršen doručak ili međuobrok.
Sastojci:
1 1/4 šalice biljnog ulja
2 šalice šećera
3 šalice brašna
3 jaja
2 žlice vanilin šećera
1 žlica praška za pecivo
1 žlica cimeta
1 žlica soli
2 Mcintosh jabuke, narezane i oguljene
Upute:
1. Miješajte zajedno sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
2. Smjesu stavite u namaštene kalupe za muffine. Pazite da ne napunite kalupe više od 2/3.
3. Pecite muffine na 350 stupnjeva otprilike 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju
3. Mini pite od piletine
Ovo su slane pitice koje su također vrlo zasitne, pa mogu u žurbi poslužiti kao obrok. Zašto otići u pekaru kada možete pojesti nešto domaće, toplo i ukusno.
Sastojci:
2 šalice smrznutog mješaog povrća, otopljenog
1 šalica narezane kuhane piletine
0.5 l krem pileće juhe
1 pakiranje princes krafni
Upute:
1. U zdjeli srednje veličine dobro pomiješajte miješano povrće, piletinu i juhu
2. Napunite polovice princes krafni smjesom i stavite ih u posudu za pečenje
3. Pecite na 375 stupnjeva oko 20 minuta ili dok pitice ne poprime zlatnu boju. Nakon vađenja iz pećnice ostavite ih da se malo rashlade prije jela.
4. Panna Cotta s preljevom od čokolade i badema
Ova poslastica savršena je za svako godišnje doba, a ako je prelijete čokoladom i bademima dobit će divan jesenski štih. Ovaj recept dovoljan je za dvije procije pa je savršen za dijeljenje s vašom drugom polovicom dok gledate filmove ušuškani ispod tople dekice.
Sastojci:
0.5 l vrhnja za kuhanje
1/2 paketića želatine u prahu
1 jušna žlica šećera
1 mliječna čokolada
50 g badema
Upute:
1. Polovicu paketića želatine u prahu istresite u posudu i zalijte s pola decilitra hladne vode. Pustite da odstoji 10-15 minuta.
2. Ulijte vrhnje u posudu i kuhajte uz lagano miješanje. Kada se vrhnje zagrije, dodajte žlicu šećera i želatinu koju ste prije pripremili.
3. Kuhajte dok vrhnje ne zavrije. Izlijte vrhnje u posude za serviranje i pustite da se ohladi. Kad se dovoljno ohladi na sobnoj temperaturi stavite u hladnjak.
3. Otopite čokoladu. Možete panna cottu istresti iz posudica u kojima je bila u frižideru na tanjur pa je preliti otopljenom čokoladom i posuti usitnjenim bademima ili je ostaviti i servirati u istim posudama.