Probudite kuhara u sebi

4 jednostavna recepta savršena za jesenske dane

4 jednostavna recepta koji su savršeni za jesen

Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.

Većina nas obožava pojesti nešto ukusno, no ne želimo provesti mnogo vremena u kuhinji pripremajući obrok. Donosimo vam četiri jednostavna i brza recepta u kojima ćete sigurno uživati. Probajte i nećete požaliti.

1. Sljezovi kolačići s karamelom

Ukoliko do sada niste probali sljezove kolačiće, ovo je savršena prilika. 

Sastojci:

30 sljezovih kolačiča

25 karamela

1/4 šalice slanog maslaca

1/2 šalice kondenziranog mlijeka

6 mliječnih čokolada

9 Graham krekera

Upute:

1. U svaki sljezov kolačić zabodite štapić

2. Stavite karamele, slani maslac i kondenzirano mlijeku u posudu koja je pogodna za upotrebu u mikrovalnoj pećnici i topite ih 2-3 minute. Nakon svake minute promiješajte smjesu.

3. Rastopite čokoladu

4. Usitnite Graham krekere i stavite ih na tanjur ili u plitku zdjelicu.

5. Umočite jednu stranu sljezovog kolačiča u karamel, a drugu u čokoladu; zatim ih uvaljajte u usitnjene krekere.

6. Stavite ih na masni papir da se stvrdnu i ponovite sa svim kolačićima.

 

2. Mcintosh muffini od jabuka

Iako lista sastojaka izgleda zastrašujuće, ne dajte se obeshrabriti. Ovi muffini su poprilično zasitni pa su savršen doručak ili međuobrok.

Sastojci:

1 1/4 šalice biljnog ulja

2 šalice šećera

3 šalice brašna

3 jaja

2 žlice vanilin šećera

1 žlica praška za pecivo

1 žlica cimeta

1 žlica soli

2 Mcintosh jabuke, narezane i oguljene

Upute:

1. Miješajte zajedno sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

2. Smjesu stavite u namaštene kalupe za muffine. Pazite da ne napunite kalupe više od 2/3.

3. Pecite muffine na 350 stupnjeva otprilike 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju

 

3. Mini pite od piletine

Ovo su slane pitice koje su također vrlo zasitne, pa mogu u žurbi poslužiti kao obrok. Zašto otići u pekaru kada možete pojesti nešto domaće, toplo i ukusno.

Sastojci:

2 šalice smrznutog mješaog povrća, otopljenog

1 šalica narezane kuhane piletine

0.5 l krem pileće juhe

1 pakiranje princes krafni

Upute:

1. U zdjeli srednje veličine dobro pomiješajte miješano povrće, piletinu i juhu

2. Napunite polovice princes krafni smjesom i stavite ih u posudu za pečenje

3. Pecite na 375 stupnjeva oko 20 minuta ili dok pitice ne poprime zlatnu boju. Nakon vađenja iz pećnice ostavite ih da se malo rashlade prije jela.

 

4. Panna Cotta s preljevom od čokolade i badema

Ova poslastica savršena je za svako godišnje doba, a ako je prelijete čokoladom i bademima dobit će divan jesenski štih. ovaj recept dovoljan je za dvije procije pa je savršen za dijeljenje s vašom drugom polovicom dok gledate filmove ušuškani ispod tople dekice.

Sastojci:

0.5 l vrhnja za kuhanje

1/2 paketića želatine u prahu

1 jušna žlica šećera

1 mliječna čokolada

50 g badema

Upute:

1. Polovicu paketića želatine u prahu istresite u posudu i zalijte s pola decilitra hladne vode. Pustite da odstoji 10-15 minuta.

2. Ulijte vrhnje u posudu i kuhajte uz lagano miješanje. Kada se vrhnje zagrije, dodajte žlicu šećera i želatinu koju ste prije pripremili.

3. Kuhajte dok vrhnje ne zavrije. Izlijte vrhnje u posude za serviranje i pustite da se ohladi. Kad se dovoljno ohladi na sobnoj temperaturi stavite u hladnjak.

3. Otopite čokoladu. možete panna cottu istresti iz posudica u kojima je bila u frižideru na tanjur pa je preliti otopljenom čokoladom i posuti usitnjenim bademima ili je ostaviti i servirati u istim posudama.

Komentari na članak

Vezani članci

Index

Spremno dočekajte nove izazove

Deset savjeta koji će vam olakšati nadolazeću akademsku godinu

Pročitajte naše savjete i pripremite se za sve izazove u nadolazećoj akademskoj godini!

Arheološki muzej Zagreb

Bogata kulturna izložbena jesen

Arheološki muzej u Zagrebu otvara čak devet izložbi ove jeseni

Devet izložbi, znanstveni skup i okrugli stol te otvaranje stalnog postava srednjovjekovne zbirke samo su dio programa bogate kulturne jeseni zagrebačkog muzeja na Zrinjevcu.

Pršut

Kulturna baština Hrvatske

Znate li nabrojati 12 jela hrvatske baštine?

Hrvatska agencija za hranu nabrojala je 12 jela čija priprema i proizvodnja spada u nematerijalnu kulturnu baštinu.

Jesen u Mađarskoj

Uživajte u jesenskim notama prirode

Jesenske boje

Jesen donosi jedinstven spektar boja. Pregledajte našu galeriju jesenskih fotografija i uvjerite se sami.

Voće i povrće

Zdrave prehrambene navike

Popis namirnica za zdrav i ukusan početak nove godine

Zaboravite na bilo kakve planove prehrane koji obećavaju brze rezultate i fokusirajte se na stvaranje dugoročnih zdravih prehrambenih navika.