Iskustvo volonterke

10 razloga zašto volontirati na portalu Studentski.hr

Studentski.hr

Kako bi vas inspirirala, naša glasnogovornica i djevojka zadužena za koordinaciju studentskih udruga na portalu, Ana, napisala je kratak komentar o svom iskustvu volontiranja na Studentskom.hr.

Protekle sam dvije godine volontirala na portalu Studentski.hr. Milijun je razloga zbog kojih sam svoje slobodno vrijeme posvećivala funkciji glasnogovornice i koordinaciji studentskih udruga. Izdvajam deset koji su mi ovo iskustvo učinili nezamjenjivim i neprocjenjivo važnim.

1. Imala sam priliku surađivati s najboljim mladim ljudima koji se bave različitim strukama (od marketinga, preko HR psihologa, najvedrijih lektora, zabavnih komunikologa, politologa i povjesničara koji su najbolji urednici).

2. Riješila sam se stereotipa o studijima: osoba koja kvalitetno studira na bilo kojem fakultetu (da, na bilo kojem) bit će kompetentna i marljiva.

3. Išla sam na evente sa zadatkom i dobivala čudne poklone (još uvijek izdvajam bočicu nafte iz Ine).

4. Imala sam lude teambuildinge (npr. paintball u kojem je moj tim izgubio 2:13, tako da je to više bilo hide inside a building; a i različite druge društvene igre poput kuglanja i RoomEscapea).

Foto: RoomEscape

5. Imali smo zakon druženja: ispijanje kuhanog vina, palačinke party, rođendanski karaoke tulum s tortom, roštilj.

6. Sastanke ponekad imamo u slastičarnici ili nekom kafiću, ili u redakciji koja je iznad Bulldoga u centru (šef plaća cugu!).

7. Upoznala sam hrpu odličnih, pametnih i ambicioznih ljudi, odnosno: prijatelja (a uvijek se nađe i neka ljubavna priča).

8. Pisala sam članke kad sam htjela, o čemu god sam htjela. Ponekad sam ih lektorirala (zbog struke...). Imala sam vlastitu kolumnu!

9. Sudjelovala sam na zabavnim radionicama, a neke i sama vodila.

10. Išla sam neko vrijeme u Gavellu i tamo odradila najsvečanije-moderno-kazališno-mladenački projekt ikada!

Foto: WBC

U svakom slučaju, najveće su prednosti: ljudi i networking (svi bivši volonteri nakon završetka faksa imaju posao), fleksibilnost zadataka (radim kad hoću i mogu) i najveća sreća kad postignete nešto što pomogne studentima ili ih razveseli (npr. članak za prvi april o prodavanju piva u menzama).

Dakle, vremenski ćete izdvojiti tek nekoliko sati tjedno, a dobiti posve drugačiji život. Možda na prvi pogled ne djeluje kao tipičan volonterski posao (nema životinja ni okopavanja...), ali novinarstvo i srodne znanosti ujedinjene u ovakvom projektu najbolje spajaju društveno koristan rad, razvijanje vlastitih vještina, druženje i iskustvo. Javite se!

Komentari na članak

Vezani članci

Kviz za regrutaciju

Regrutacija članova

Riješi kviz i u par klikova saznaj jesi li spreman za novo iskustvo i nove vještine

Želiš steći iskustvo i nove vještine te se okušati u nečemu novome, ali nisi siguran imaš li vremena i hoćeš li svoje obaveze znati dobro organizirati? Naš će ti kviz sigurno dati odgovore i na ta pitanja.

Potpisana povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

Projekt "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice":

Potpisana povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

Poveljom koju je potpisalo 23 poslodavaca, udruga te obrazovnih institucija, mladim će se volonterima priznavati kompetencije stečene volontiranjem.

Happy birthday

Na današnji dan

Studentski.hr upalio 5 svjećica na torti

Danas središnji studentski portal slavi svoj 5. rođendan prisjećajući se uspjeha postignutih suradnjom preko 500 volontera i otvarajući vrata novim generacijama željnima prakse.

Rad

Tebe tražimo

Bivši CERM-ovi volonteri o praksi koja je utjecala na njihovu buduću karijeru

Marin, Željka, Adela i Antonia objašnjavaju zašto ne smiješ propustiti priliku prijaviti se za stručnu praksu u CERM-u.

Svečanost za volontere na FOI-ju

Svečanost za volontere

U ovoj akademskoj godini odrađeno više od 800 volonterskih sati na FOI-ju

Kao i svake godine, Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI u sklopu završne svečanosti podijelio je volonterske knjižice i priznanja za volontere. U akademskoj godini 2016./2017. bilo je aktivno 40-ak volontera Centra koji su ostvarili više od 800 volonterskih sati.