Uživancija prije početka akademske godine

10 aktivnosti za nezaboravno ljeto s ekipom

10 stvari koje obavezno morate napraviti s prijateljima prije početka fakulteta

Odlazak na fakultet jako utječe na prijateljstvo. Zbog toga vam donosimo 10 prijedloga kako da bolni rastanak pretvorite u zabavno prisjećanje.

Pred svim budućim brucošima teško je ljeto. S jedne strane očekuje ih uzbuđenje zbog kretanja na fakultet i upoznavanja novih ljudi, a s druge strane tuga zbog napuštanja najmilijih i odlaska u nepoznato. Kako bi vam ovo ljeto prošlo sa što manje tuge, donosimo vam popis 10 aktivnosti koje možete napraviti s vašim prijateljima prije nego što se zaputite u fakultetske avanture.

1. Napravite spomenar

Pokušajte sa svojim prijateljima kreirati zabavni spomenar u kojem ćete bilježiti sve što ste radili cijelo ljeto. Slobodno ga popunite vašim fotografijama, smiješnim dogodovštinama i ljetnim playlistama koje će vas podsjetiti na prijatelje kada se osjećate usamljeno.

2. Dekorirajte svoje studentske domove

Postoji bezbroj načina na koje možete dekorirati svoj studentski smještaj. Nije bitno planirate li živjeti u stanu ili domu, pa ni to što nećete živjeti zajedno. Pokušajte s prijateljima izraditi zabavne postere ili ukrasite stolnu lampu koja će vas uvijek podsjećati na njih kad god ju pogledate.

FOTO: Flickr

3. Crtajte zajedno

Nađite neki skriveni kutak svojega mjesta i ocrtajte ga zajedno s vašim prijateljem. Bilo da je riječ o crtanju na kamenu, oslikavanju asfalta ili urezivanju tajnoga znaka u koru drveta, sve to će vas podsjetiti na divno ljeto koje ste proveli sa svojim prijateljima.

4. Zabava na plaži

Tijekom vrućih ljeta najbolje se rashladiti na plaži uz dobar roštilj. Okupite svoju ekipu i organizirajte druženje na plaži ili u dvorištu. Ovaj će vam provod zasigurno dugo ostati u sjećanju.

FOTO: Flickr

5. Počnite pratiti istu seriju

Serije su odlična razbibriga od napornih fakultetskih obveza, a još su zabavnije ako ih pratite sa svojim prijateljima. To će vam omogućiti da lakše ostanete u kontaktu tijekom akademske godine Serije koje preporučujemo su Community, Game of Thrones, How I Met Your Mother ili Greys Anatomy.

6. Jutarnje šetnje

Zapošnite dan laganom jutarnjom šetnjom prije nego što sunce krene grijati svom svojom snagom. Jutarnje šetnje omogućit će vam da s prijateljem raspravite o daljnjim planovima, ali i da produbite svoje prijateljstvo.

FOTO: Maja Dugi/Studentski.hr

7. Odite na koncert

Koncerti na otvorenom najbolji su način ljetne zabave. Provjerite nastupa li najdraži pjevač vašeg prijatelja u Hrvatskoj te zajedno posjetite njegov koncert. Zabava je zagarantirana!

8. Organizirajte putovanje

Iskoristite slobodno vrijeme da bolje upoznate svoj kraj. Organizirajte putovanje u neki veći grad u svojoj okolici, isprobajte njegove restorane i muzeje. Vaše putovanje može biti popraćeno odličnom playlistom i ljetnim hitovima koje ćete dugo zajedno pjevušiti.

FOTO: Tumblr

9. Gledajte izlazak sunca

Iako je rano buđenje prava noćna mora, promatrati izlazak sunca pravo je bogatstvo. Gledanje izlaska sunca s vašim prijateljima zasigurno će osnažiti vaše prijateljstvo.

10. Dajte si obećanje

Odlazak na fakultet može biti veliki test za prijateljstvo. Upravo zbog toga, dajte si međusobno obećanje da ćete, bez obzira na sve, organizirati skype videopozive svaki četvrtak u 18h. Takva obećanja pomoći će vam da lakše ostanete u kontaktu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kostrena Sunrise Festival naslovna

Kostrena Sunrise Festival

Kvarnerski izlazak sunca uz ritmične setove domaćih i stranih glazbenika

Ove ljetne sezone Jadranska obala postaje bogatija za još jedan festival u režiji domaće produkcije. Kostrena Sunrise Festival prvi će put zasjati Kvarnerskim poluotokom.

Tjedan brucoša, Agronomski fakultet

Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje

(Tje)dan brucoša na Agronomskom fakultetu pozdravlja novopečene studente

Fakultet će se predstaviti predavanjima o međunarodnoj suradnji, akademskom životu i sportu, izvannastavnim aktivnostima i aktivnim studentskim tijelima, a tjedan će zaokružiti hotdogijada.

Can You Make it?

Red Bull: „Can you make it?“

VIDEO: Glasajte za naše studente avanturiste!

Između mnogobrojnih prijavljenih ekipa iz cijelog svijeta, prijavile su se čak 33 studentska tima iz Hrvatske. Pogledajte njihove kreativne snimke i glasajte za naše avanturiste.

Božićni susret mladih grada Splita – „Poklon: kupiti ili biti?!“

Hrvatsko Nadzemlje Split

FOTO i VIDEO: Održan božićni susret mladih grada Splita – „Poklon: kupiti ili biti?!“

Više od 600 mladih uživalo je u kvalitetnim predavanjima, duhovitim skečevima i filmovima, dok je glazbeni sastav mladih „Gospa od Zdravlja“ svojom pjesmom pratio susret.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.