Uživancija prije početka akademske godine

10 aktivnosti za nezaboravno ljeto s ekipom

10 stvari koje obavezno morate napraviti s prijateljima prije početka fakulteta

Odlazak na fakultet jako utječe na prijateljstvo. Zbog toga vam donosimo 10 prijedloga kako da bolni rastanak pretvorite u zabavno prisjećanje.

Pred svim budućim brucošima teško je ljeto. S jedne strane očekuje ih uzbuđenje zbog kretanja na fakultet i upoznavanja novih ljudi, a s druge strane tuga zbog napuštanja najmilijih i odlaska u nepoznato. Kako bi vam ovo ljeto prošlo sa što manje tuge, donosimo vam popis 10 aktivnosti koje možete napraviti s vašim prijateljima prije nego što se zaputite u fakultetske avanture.

1. Napravite spomenar

Pokušajte sa svojim prijateljima kreirati zabavni spomenar u kojem ćete bilježiti sve što ste radili cijelo ljeto. Slobodno ga popunite vašim fotografijama, smiješnim dogodovštinama i ljetnim playlistama koje će vas podsjetiti na prijatelje kada se osjećate usamljeno.

2. Dekorirajte svoje studentske domove

Postoji bezbroj načina na koje možete dekorirati svoj studentski smještaj. Nije bitno planirate li živjeti u stanu ili domu, pa ni to što nećete živjeti zajedno. Pokušajte s prijateljima izraditi zabavne postere ili ukrasite stolnu lampu koja će vas uvijek podsjećati na njih kad god ju pogledate.

FOTO: Flickr

3. Crtajte zajedno

Nađite neki skriveni kutak svojega mjesta i ocrtajte ga zajedno s vašim prijateljem. Bilo da je riječ o crtanju na kamenu, oslikavanju asfalta ili urezivanju tajnoga znaka u koru drveta, sve to će vas podsjetiti na divno ljeto koje ste proveli sa svojim prijateljima.

4. Zabava na plaži

Tijekom vrućih ljeta najbolje se rashladiti na plaži uz dobar roštilj. Okupite svoju ekipu i organizirajte druženje na plaži ili u dvorištu. Ovaj će vam provod zasigurno dugo ostati u sjećanju.

FOTO: Flickr

5. Počnite pratiti istu seriju

Serije su odlična razbibriga od napornih fakultetskih obveza, a još su zabavnije ako ih pratite sa svojim prijateljima. To će vam omogućiti da lakše ostanete u kontaktu tijekom akademske godine Serije koje preporučujemo su Community, Game of Thrones, How I Met Your Mother ili Greys Anatomy.

6. Jutarnje šetnje

Zapošnite dan laganom jutarnjom šetnjom prije nego što sunce krene grijati svom svojom snagom. Jutarnje šetnje omogućit će vam da s prijateljem raspravite o daljnjim planovima, ali i da produbite svoje prijateljstvo.

FOTO: Maja Dugi/Studentski.hr

7. Odite na koncert

Koncerti na otvorenom najbolji su način ljetne zabave. Provjerite nastupa li najdraži pjevač vašeg prijatelja u Hrvatskoj te zajedno posjetite njegov koncert. Zabava je zagarantirana!

8. Organizirajte putovanje

Iskoristite slobodno vrijeme da bolje upoznate svoj kraj. Organizirajte putovanje u neki veći grad u svojoj okolici, isprobajte njegove restorane i muzeje. Vaše putovanje može biti popraćeno odličnom playlistom i ljetnim hitovima koje ćete dugo zajedno pjevušiti.

FOTO: Tumblr

9. Gledajte izlazak sunca

Iako je rano buđenje prava noćna mora, promatrati izlazak sunca pravo je bogatstvo. Gledanje izlaska sunca s vašim prijateljima zasigurno će osnažiti vaše prijateljstvo.

10. Dajte si obećanje

Odlazak na fakultet može biti veliki test za prijateljstvo. Upravo zbog toga, dajte si međusobno obećanje da ćete, bez obzira na sve, organizirati skype videopozive svaki četvrtak u 18h. Takva obećanja pomoći će vam da lakše ostanete u kontaktu.

Komentari na članak

Vezani članci

Uspinjača

Kulturno-turistička atrakcija

Deset dana zabave i ovog ljeta u dvorištima

Ove je godine novitet jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama, koji će biti otvoren cijelim tijekom manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - remek-djelo Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“

Hrvatske tragedije_8

Intervju: Hrvatske tragedije

Hrvatske tragedije na komičan način: što kada puste Happy dok si na wc-u?

Tko stoji iza Hrvatskih tragedija, kako su autori došli na tu ideju i zašto se ljudi poistovjećuju s ovime, provjerite u intervjuu s ekipom! Provjerite i fotogaleriju najboljih tragedija.

Koordinacija gradskih savjeta mladih RH

Intervju s predsjednikom Koordinacije gradskih savjeta mladih

"Smatram da su mladi budućnost i da ih treba što ranije uključiti u društvo"

Kako je nastala Koordinacija gradskih savjeta mladih, tko sve sudjeluje u njezinom djelovanju i kakve aktivnosti priprema, otkrio nam je predsjednik Ante Škrobica.

Televizija

Ljetni izbor

10 trenutačno najboljih serija na Pickboxu

Bilo da ste već isplanirali svoje ovogodišnje ljeto ili to tek trebate učiniti, svakako ga začinite jednom od serija koje vam je Pickbox pripremio za vruće dane. Na ljetnoj listi možete pronaći krimi serije, drame, komedije, ali i neke serije koje već imaju kultni status među gledateljima.

Kreativna rješenja - ležaljka

Kreativna rješenja koja prkose svim normama

FOTO: Studenti koji su bez para, ali su vrlo kreativni!

Prebroditi sve boljke studentskog života nikad nije bila laka zadaća... No studenti su se, kako bi olakšali svoju egzistenciju, dosjetili nekoliko kreativnih rješenja.