LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uredite naslovnicu Facebooka tako da vam odgovara!

Uredite svoj Facebook i osjećajte se ugodnije

U nekoliko koraka možete svoj News Feed pretvoriti u naslovnicu na kojoj će se prikazivati ono što želite vidjeti.

U nekoliko koraka možete svoj News Feed pretvoriti u naslovnicu na kojoj će se prikazivati ono što želite vidjeti.

Nekad samo prolaženje kroz News Feed Facebooka može više živcirati, nego u bilo kojem obliku biti produktivno.

Nepotrebni statusi ljudi koji i ovako previše objavljuju, reklame i objave stranica koje ste lajkali u svojim tinejdžerskim godinama iz dana u dan bodu u oči, no ipak ništa niste poduzeli u vezi toga.

U nekoliko koraka možete svoj News Feed pretvoriti u naslovnicu na kojoj će se prikazivati ono što želite vidjeti.

1. Prestanite slijediti (dosadne) ljude

Jednostavno je. U ravnini imena osoba koje statuse objavljuju svaka dva sata, a nisu im stran pojam ni selfiji koji su objavljeni ujutro, u podne, popodne i navečer, pronaći ćete malu strelicu prema dolje koja će vam zauvijek promijeniti život.

Potrebno je samo kliknuti „Prestanite slijediti korisnika (ime)“ ili Unfollow (ime), ili „(ime) nicht mehr abonniren“. Studentski.hr upoznat je samo s ova tri jezika, barem zasad, no univerzalno je drugi izbor nakon što pritisnete na strelicu.

Također, osobu možete maknuti sa svojeg News Feeda tako da odete na njezin profil i stisnete Unfollow.

Facebook - Unfollow
 

2. Izbjegnite sadržaje lajkanih (ali napornih) stranica

Jednak je postupak kao i s micanjem iritantnih osoba, no funkcionira i kada osoba podijeli sadržaj neke stranice; tada dobivate izbor da prestanete slijediti osobu ili da se sadržaj stranice ne pojavljuje više na vašoj naslovnici.

3. Recite Facebooku što vam smeta

Klikom na strelicu u gornjem desnom kutu i odabirom prvog izbora „I don't want to see this“, reći ćete Facebooku kakav tip postova ne želite vidjeti. Ispod odabira piše „See fewer posts like this“ – što znači da sličan sadržaj više neće prevladavati na vašem News Feedu, barem bi tako teoretski trebalo funkcionirati.

Facebook - I dont want to see this post
 
 

4. Ispunite Facebookovu anketu

Facebookova anketa nalazi se na istom mjestu, no potrebno je prvo kliknuti „More Options“ i onda „Take a Survey to make News Feed better“. Nakon toga, Facebook će vam ponuditi nekoliko postova koji su s vaših naslovnica, a uključuju i lajkane stranice i određene ljude s Facebooka, pa možete ocijeniti od „Strongly Agree“ do „Strongly Disagree“ koliko se slažete da se takav sadržaj pojavljuje na vašem News Feedu.

Facebook - Take a survey
 

5. Sami uredite koji sadržaj želite vidjeti!

Facebook - News Feed Prefrences
 

Svi ostavljamo da News Feed izgleda tako kako je, eventualno birajući između nedavnih postova i onih najpopularnijih. No, Facebook nudi opciju da sami uredite na jednom mjestu koje prijatelje, stranice i grupe želite, odnosno ne želite, dalje viđati na Facebooku. Kako biste došli do te opcije, potrebno je otići u gornji desni kut Facebooka, u ravnini s vašim imenom, te pritisnuti News Feed Preferences.

Facebook - News Feed Prefrences 2