LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online certifikati znanja stranih jezika

Steknite TOEFL certifikat na Duolingu

Popularni servis za učenje stranih jezika, Duolingo, uveo je online ispit za koji se dobiva i TOEFL certifikat kao potvrda da ste naučili strani jezik.

Popularni servis za učenje stranih jezika, Duolingo, uveo je online ispit za koji se dobiva i TOEFL certifikat kao potvrda da ste naučili strani jezik.

Popularni servis za učenje stranih jezika, Duolingo, uveo je online ispit za koji se dobiva i TOEFL certifikat kao potvrda da ste naučili strani jezik.  Radi se o tome da program mjeri vaše vještine stranog jezika na ljestivici od 1 do 10. Certifikat je neko vrijeme besplatan, no tvrtka ga namjerava naplaćivati 20 dolara kad ga više tvrtki i fakulteta odobri.  

Testovi koji provjeravaju znanje stranih jezika obično su skupi, ne mogu se rješavati bilo gdje i na rezultate se čeka tjednima. Najpoznatiji test TOEFL (Test of English as a Foreign Language)  obično se polaže kad se namjerava studirati u inozemstvu, no već je priznat i u velikim međunarodnim organizacijama koje prije zapošljavanja i izdavanja viza zahtijevaju polaganje ispita.

Duolingo je, potaknut brojnim upitima svojih korisnika o certifikatima i provjerama znanja jezika, odlučio pokrenuti digitalni oblik TOEFL testa. Duolingo je prvi servis koji omogućava da se test polaže odmah nakon učenja jezika. 

Naravno, jedan od problema koji se javlja kod online testova je da postoji mogućnost da netko drugi polaže ispit. U kompaniji žele tome stati na kraj i upravo zbog toga odabrali su drugačiji način. Ono što trebate za polaganje su kamera i mikrofon na vašem računalu. Nakon što završite s ispitom video se provjerava kako bi se uvjerili da ste samo vi bili u blizini u vrijeme rješavanja ispita.

Duolingo se trudi povezati i sa društvenim mrežama, primjerice LinkedInom, kako bi korisnici mogli svoje rezultate podijeliti s ostalim ljudima i povećati svoje šanse za zapošljavanje.

Za sada je mobilna verzija dostupna za Android, no radi se i na aplikaciji za iOS uređaje koja će vjerojatno biti objavljena u rujnu.

 

FOTO: TECHCRUNCH