LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internet bez granica

Na LinkedInu nađite posao vaših snova

Saznajte kako još bolje iskoristiti svoj profil na LinkedInu te koji programi mogu pomoći da vam informacije o poslu na ovoj mreži dolaze izravno na e-mail adresu.

Saznajte kako još bolje iskoristiti svoj profil na LinkedInu te koji programi mogu pomoći da vam informacije o poslu na ovoj mreži dolaze izravno na e-mail adresu.

Svi smo svjesni da društvene mreže danas igraju važnu ulogu u svim segmentima naših života, krenuvši od privatnog, pa sve do poslovnog dijela. Iako se virtualno druženje danas odvija na više od 800 društvenih medija, aplikacija i servisa, Digital Marketing Ramblings tvrdi da se poslovni svijet smjestio na LinkedInu.

Već smo se bavili temom izrade odličnog profila i privlačenja što većeg broja kontakata na LinkedIn profil, no internetsko prostranstvo obiluje savjetima koji upućuju na to da na LinkedInu ipak nešto ne radimo kako treba.

Tako časopis Forbes donosi popis najčešćih stavki koje pogrešno koristimo na ovoj društvenoj mreži.

Opišite se u 120 znakova

Naslov koji se nalazi odmah nakon našeg imena trebao bi služiti za privlačenje ciljane publike i pronalazak posla.

Ne napišemo li ga sami, LinkedIn će kao naš naslov staviti trenutnu poslovnu titulu, koja ne mora nužno biti mamac za poslodavce. Budući da za naslov profila imate 120 znakova, iskoristite ga najbolje što možete. Ostavite svoju trenutnu poslovnu titulu, no dodajte i neke riječi po kojima želite biti prepoznatljivi, poput vaše vještine ili područja rada.

Vaš naslov vaša je reklama.

Budite članovi grupa

Iako postoji mogućnost da pojedini korisnik bude član do 50 grupa, Forbes ističe da se prosječna osoba nalazi u tek sedam grupa. U grupama se povećava doseg vaše vijesti, tako vašu potragu za poslom može vidjeti puno veći broj ljudi diljem svijeta.

U grupama možete razmijeniti, iskustva, ali i naučiti nove vještine. Tko zna, možda se u nekoj od njih krije i vaš novi partner?

Hvalite me slike moje

Multimedijalnost još je jedna od prednosti ove poslovne mreže. Dodate li neku fotografiju ili video vašeg rada, nastupa pred publikom ili vještine koju stručno njegujete, vaš će profil biti posjećeniji.

Uz to, svoje ćete poslovne kontakte privući kreativnošću i poštedjeti ih dosadnih opisa. Slika govori tisuću riječi, stoga tom logikom pametno privucite nove veze.

Endorse za endorse?

Nadogradnja vještina koju LinkedIn nudi možda se ponekad čini smiješnom, no zapravo je ključ u tome koliko ste svjesni važnosti te opcije.

Vjerovali ili ne, ljudi vas zapravo procjenjuju po vašim vještinama, i to onima koje su drugi ocijenili da imate. Stoga, kada vam netko ocjenjuje vještinu ili vi nadograđujete njegovu, ključ je da zbilja znate da je ta osoba izvrsna u tome što nadograđujete. Budete li samo bezveze nadograđivali tuđu vještinu koju preporuči LinkedIn, možda ćete naštetiti nečijem imidžu.

Slika vrijedi tisuću riječi

Za sam kraj, Forbes ističe kako je važna prava fotografija. LinkedInova stručnjakinja za karijere ističe kako profil s fotografijom ima 11 puta veće šanse da privuče kontakte.

Fotografija treba biti profesionalna i uglavnom sadržavati samo vaše lice koje gleda u vaše vještine na profilu.

Selfije i fotografije s ljetovanja sačuvajte za druge društvene mreže.

Ako doista želite naći posao vaših snova na ovoj društvenoj mreži, morate se i sami malo potruditi.

Stranica Mashable.com donosi korisne savjete o tome kako servis IFTTT može pomoći da u što manje vremena nađete posao preko LinkedIna.

„If this, then that” stranica je na kojoj, između ostalog, možete naći korisne recepte za uštedu vremena dobivanjem raznih izvještaja s LinkedIna na mail. Više od 2400 recepata za poboljšani profil možete naći na linku.

FOTO: ESTHER VARGAS/FLICKR