LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova opcija aplikacije za dopisivanje

Isprobajte WhatsApp web aplikaciju!

Novi dodatak WhatsAppa, popularne mobilne aplikacije za dopisivanje, je web aplikacija koja omogućuje dopisivanje i putem pametnih mobitela.

Novi dodatak WhatsAppa, popularne mobilne aplikacije za dopisivanje, je web aplikacija koja omogućuje dopisivanje i putem pametnih mobitela.

Novi dodatak WhatsAppa, popularne mobilne aplikacije za dopisivanje, je web aplikacija koja omogućuje dopisivanje i putem pametnih mobitela.

Za pokretanje web aplikacije potrebno je otići na mobitelu u Meni (Opcije) te pritisnuti WhatsApp Web kako bi se otvorio QR skener. Zatim je potrebno otvoriti Whatsapp web stranicu te skenirati QR kod mobitelom kako biste se spojili na web aplikaciju; prikazat će se svi razgovori, a opcije su jednake onima na mobitelu.

Najveća mana je to što mobitel, kako bi aplikacija funkcionirala, također mora biti spojen na internet. Pretplatnicima s neograničenim internetom ili onima koji se mogu spojiti na kućni Wi-Fi to ne predstavlja nikakav problem. WhatsApp savjetuje da mobitel ostavite spojen na Wi-Fi kako ne bi došlo do većih računa.

Osim toga, jedino funkcionira na pregledniku Google Chrome. Trenutno nije dostupna za korisnike iPhonea, a mogu je imati korisnici sustava Android, Windows Phone 8.0 i 8.1, Nokia S40 i S60, Single SIM EVO i BlackBerry BB10 mobiteli.

No aplikacija funkcionira odlično i sinkronizirano, pa se poruke ne moraju dodatno čitati s mobitela ako su već pročitane na web aplikaciji.

Opcije koje nudi web aplikacija slične su onima na mobitelima; tu je slanje fotografija iz datoteka s računala ili slikanje web kamerom, no ne mogu se snimati samo video snimke. Vizualno je pristupačna i jednostavna za korištenje te se suviše ne razlikuje od mobilnog izgleda, osim što ne postoje pozadine razgovora. 

Ako na jednom od uređaja niste spojeni na internet, WhatsApp web će vam to prikazati odmah ispod korisničkog imena i fotografije. 

FOTO: SCREENSHOT/WHATSAPP