LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zarazna igrica

Flappy Bird: game over

Tijekom njezina kratkog života, o ovoj su igrici postali ovisni korisnici diljem svijeta. A nakon njezina gašenja, prodaju se i mobiteli koji je sadrže kao aplikaciju.

Tijekom njezina kratkog života, o ovoj su igrici postali ovisni korisnici diljem svijeta. A nakon njezina gašenja, prodaju se i mobiteli koji je sadrže kao aplikaciju.

Dong Nguyen, kreator igrice koja se u tjedan našla na većini smartphoneova diljem svijeta, odlučio je povući igricu s tržišta. Osim što je igrica poremetila njegov miran život, dodatni je razlog gašenja igrice i to što su korisnici postali previše ovisni o njoj

Na internetu su se proširile gnjevne poruke osoba koje su gubile živce igrajući igru, ali su je svejedno nastavljali igrati. Također, javile su se i smiješne videosnimke u kojima korisnik razbija svoj mobitel.

Flappy Bird RIP

Ovaj uspjeh dokazao je kreatorima igrica da se zapravo ne zna kakav će sadržaj igrice privući pažnju korisnika. Flappy Bird nema nikakvu priču niti se prolaženjem između cijevi sličnima iz igrice Super Mario može išta postići. Jedino što korisnik dobiva su medalje, iako se već nakon četrdesete prođene cijevi dobije najviši status.

No, zanimljivo je ono što je uslijedilo gašenjem igrice. Na eBay-u se našla hrpa smartphoneova koji se prodaju po nevjerojatnim cijenama samo zato što sadrže skinutu igricu. Osim što je igrica uspjela donijeti veliku zaradu Nguyenu, pokazala je i dokle će korisnici otići za igricom koja je u trendu, odnosno koliko će daleko otići onda kada ona više nije dostupna.

Svoje najbolje rezultate možete objaviti na hrvatskom Facebook fan pageu.

FOTO: FACEBOOK