LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti jednog vojnika

Želite znati kako je vojnicima u Iraku i Afganistanu? Ovaj je vojnik sve sažeo u 40 točaka!

Iako je ova lista stara više od pet godina, nedavno se ponovo pojavila na različitim stranicama, a vojnici su potvrdili kako je sve napisano u potpunosti točno.

Iako je ova lista stara više od pet godina, nedavno se ponovo pojavila na različitim stranicama, a vojnici su potvrdili kako je sve napisano u potpunosti točno.

Rat u Iraku aktualan je već dosta dugo, kao i u Afganistanu. Nema ni naznaka da će se ovaj prostor tako brzo smiriti.

Osim sveprisutnih Amerikanaca, u Iraku te Afganistanu smješteni su i neki hrvatski vojnici.

Zachary Scott-Singley je 2009. godine na jednom portalu prenio prijateljevih četrdeset točaka o brzoj prilagodbi uvjetima života kojima će vojnici ubrzo biti izloženi. 

Iako je ova lista stara više od pet godina, nedavno se ponovo pojavila na različitim stranicama, a vojnici su potvrdili kako je sve napisano u potpunosti točno.

Jeste li spremni testirati svoju izdržljivost ovom listom?

1. Spavaj u rasklopnoj ležaljci u garaži.

2. Zamijeni garažna vrata zavjesom.

3. Nakon što odspavaš šest sati, zaduži ženu ili djevojku da ti rastvore zavjesu, upere bateriju prema licu i promumljaju: ''Oprosti, krivi ležaj''.

4. Renoviraj kupaonicu. Objesi zelenu plastičnu zavjesu do pola i spusti glavu od tuša na prsnu razinu. Na podu uvijek drži 10 centimetara sapunaste hladne vode. Prestani čistiti wc školjku i pišaj svugdje osim u školjku. Ostavi dva ili tri lista toalet papira ili, za bolji efekt, nemoj uopće ostaviti toalet papir. Za što bolje oslikavanje uvjeta, prestani koristiti svoju kupaonicu i koristi onu od susjeda koji živi, recimo, 400 metara dalje.

5. Kada se tuširaš, nosi japanke i ne upotrebljavaj svjetlo.

6. Svaki puta kada čuješ grmljavinu, sjedni u nestabilni ljuljajući stolac i bacaj si zemlju na glavu.

7. U svoj osvježivač zraka stavi ulje za automobil i podesi ga na najvišu brzinu za što vjerniji prikaz "mirisa" generatora.

8. Ne gledaj televiziju, osim po noći. Neka tvoja obitelj izglasa koji će se film gledati, a onda gledajte neki sasvim drugi.

9. Ostavi kosilicu da radi 24 sata na dan za vjerniji zvuk.

10. Neka te osoba u prolazu šiša svako toliko.

11. Jednom tjedno upotrijebi kompresor da očistiš dimnjak i pusti da čađa i pepeo odu i po tvojoj i po susjedovoj kući. Kada susjed počne sve proklinjati, smij mu se.

12. Kupi stroj za prešanje smeća i upotrebljavaj ga jednom tjedno. Smeće skladišti na drugoj strani svoje kade.

13. Probudi se svaku noć u ponoć i jedi kreker s premazom od kikirijeva maslaca.

14. Napravi tjedni meni za svoju obitelj bez gledanja u smočnicu i hladnjak. Onda im posluži neidentificiranu vrsta mesa s nepoznatim umakom preko tjestenine. Radi to svaki dan.

15. Namjesti svoj alarm da se upali nasumično svako toliko. Kada se upali, iskoči iz kreveta i što brže dotrči do tuševa. Simuliraj nedostatak tople vode tako što ćeš istrčati na travnjak i protrčati kroz prskalice.

16. Jednom mjesečno uzmi sve velike kućanske aparate, rastavi ih i ponovno ih sastavi.

17. Stavi 17 žlica kave u jedan lonac. Kada kava prokuha, ostavi ju pet do šest sati, a tek ju onda popij.

18. Pozovi minimalno 185 ljudi koje ne voliš zbog loših higijenskih navika kod sebe. Razmijeni odjeću s njima.

19. Instaliraj fluorescentnu lampu ispod stola. Lezi tamo i čitaj knjigu.

20. Podigni sve podnice ili spusti sve dovratke u kući tako da se stalno spotičeš ili udaraš glavom o drvo.

21. Čuvaj rolu toalet papira na svojem noćnom ormariću i nosi ga sa sobom u kupaonicu. Ponesi i pištolj i bateriju.

22. Otiđi u kupaonicu svaki put kada trebaš pustiti plinove, 'za svaki slučaj'.

23. Objavi svojoj obitelji da im je došla pošta, reci im da ti se jave u garažu nakon ručka i onda im reci: ''Oprosti, krivi Smith''.

24. Peri samo 15 komada odjeće tjedno. Polumokru robu zarolajte tako da tvori loptu. Stavi ih u vreću, a vreću stavi u kut garaže gdje mačka piša. Nakon tjedan dana, izvadite robu i nemojte je opeglati. Ponosno nosite tu odjeću na sve službene sastanke i obiteljska okupljanja. Pretvaraj se da ne znaš kako izgledaš i kako smrdiš. Entuzijastično ponovi proces i sljedeći tjedan.

25. Otiđi u mjesto gdje je najveća količina kriminalnih aktivnosti noseći teško naoružanje, pancirku i kacigu. Namjesti dućan u šatoru koji ćeš smjestiti na prazno mjesto. Reci stanovnicima da si im došao pomoći.

26. Pojedi jedan M&M's svaku nedjelju i uvjeri se da su to tablete protiv malarije.

27. Zahtjevaj da svaki član obitelji ima samo 10 minuta telefoniranja tjedno. Primijeni ovo pravilo i na kćer koja je tinejdžerka.

28. Opali s pištoljem par puta prema zidovima za identično okruženje.

29. Postavi vreće pijeska po podnici svojeg automobila da ga zaštitiš od mina i gelera.

30. Kada putuješ svojim automobilom, stani na svakom skretanju, dobro promotri ima li igdje mina i eksploziva te onda nastavi dalje.

31. Zapali trideset petardi odjednom na svojem prilazu u tri ujutro. Kada se uznemireni susjedi pojave, reci im da je sve u redu i da samo testiraš svoje oružje. Reci im da će plastika biti dobra zamjena za uništene prozore.

32. Pij tople sokove i mlijeko.

33. Pospi šljunak po cijelom dvorištu i kući.

34. Reci svojoj djeci da čiste svoje pištolje na vodu u buretu koje služi za čišćenje ostalih stvari.

35. Natjeraj svoju obitelj da se utvrdi na nekoj poziciji koja jamči preživljavanje i ima krov iznad sebe. Požali se da sagrađeno utvrđenje nije po mjeri, natjeraj ih da sve pomjere i da zatrpaju prijašnju građevinu.

36. Konstantno gnjavi svoju partnericu da ti dopusti da kupiš terensko vozilo.

37. Kada te petogodišnjak zatraži kaugumu, neka ti nađe točan tip žvakaće, kao i okus na internetu i neka isprinta tu stranicu. Neka ispuni Formular 9 i zaklama ispis web stranice na pozadinu. Podnesi donesenu papirologiju supruzi na procesuaciju. Nakon dva tjedna, daj svojem sinu žvakaću.

38. Reci svojoj obitelji da je pas zaražen. Upucaj ga i baci ga u rupu te ga zapali u susjedovu dvorištu.

39. Čekaj najtopliji/najhladniji dan i najavi svojoj obitelji da nema klime/grijanja jer treba provjeriti ispravnost uređaja. Reci im da to radiš radi njihove sigurnosti.

40. Kada misliš da si spreman da nastaviš normalan život, ponovi ove korake i za šest mjeseci spreman si za drugi put u Irak/Afganistan.

FOTO: WIKIPEDIA