LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet

U Bosni i Hercegovini studenti potkradaju studente?

Već se nekoliko godina upozorava na nelegalnost organiziranja putovanja od strane Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Već se nekoliko godina upozorava na nelegalnost organiziranja putovanja od strane Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Već se nekoliko godina upozorava na nelegalnost organiziranja putovanja od strane Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu. Glavni je problem što se uplate za studentska putovanja ostvaruju u Vijeću studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i to bez izdavanja fiskalnog računa.

Predsjednik Udruženja turističkih agencija Zoran Bibanović izjavio je kako se dio novca odnosi u agenciju u koju se uplaćuje, a drugi dio novca nestaje i nitko ne zna gdje.

Suvlasnik turističke agencije Sol Azur&Buena Vista smatra da je riječ o malverzacijama koje studenti rade nad svojim kolegama. Naime, prema njegovim riječima, u posljednje dvije i pol godine za studentska putovanja naplaćeno je oko 180 000 KM, a koliko je tog novca završilo u blagajni agencije morala bi utvrditi inspekcija.

Vjeruje se kako nema ilegalnih radnji u prenošenju novca s fakulteta u agenciju, nego je samo prikupljanje novca u prostorijama fakulteta ilegalan i upitan. Predsjednik Skupštine Vijeća studenata smatra kako je riječ o odmazdi od strane Udruženja turističkih agencija zbog suradnje fakulteta s agencijama koje ne odgovaraju Udruženju.

Zapravo se nakon svega u Udruženju turističkih agencija postavlja pitanje kako je moguće da se na fakultetu već sad školuju kriminalci koji će jednog dana obnašati ulogu ministra BiH ili imati važnu ulogu u razvoju gospodarstva te zemlje.

FOTO: SUTRA.BA