LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online studiranje

Studirajte na Harvardu iz vlastitog dnevnog boravka

Online studiranje novi je način studiranja. Dok je u svijetu ovaj trend uzeo maha, u Hrvatskoj je ta ideja tek u ranoj fazi razvoja.

Online studiranje novi je način studiranja. Dok je u svijetu ovaj trend uzeo maha, u Hrvatskoj je ta ideja tek u ranoj fazi razvoja.

Gdje se nalazi taj online studij? Vrlo jednostavno – kod kuće, u kafiću, u krevetu. Koliko god da ste pospani, nećete izostati s predavanja jer sve što trebate je upaliti laptop ili kompjuter i spojiti se na internet. Trend online obrazovanja sve je jači i poželjniji, kako u svijetu tako i kod nas. Ne radi se samo o sveučilištima, radi se i o drugim obrazovnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Svjetski poznata sveučilišta Oxford, Harvard i Cambridge samo su neka koja su prihvatili i usvojili ovu ideju. Nije potreban odlazak iz države, iznajmljivanje stana i drugi troškovi. Naime, da bi se studiralo, potrebno je po redovnoj cijeni uplatiti cijenu studija, prijaviti se na stranicu i započeti s obrazovanjem – iz vlastitog doma.

Iako Hrvatska još nije jaka na tom području, sigurnim stopama idemo prema cilju. Nekim od naših fakulteta kolegiji se mogu odslušati online, kao npr. kolegij filozofije na Medicinskom fakultetu gdje je za „upad na predavanje“ potrebno samo upisati korisničko ime i lozinku. CARnet također nudi tečajeve vezane za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju. Osim CARneta, veliki izbor tečajeva i obrazovne nastave za velik broj zanimanja i smjerova nude i razne udruge, obrazovne institucije, firme i dr. 

U svijetu je ovaj trend uzeo maha, jako je rasprostranjen, popularan i priznat. Možemo se nadati da će se ta ideja nastaviti razvijati i u Hrvatskoj, te da će fakulteti i tečajevi završeni na online način biti rame uz rame ovim završenim na standardan način.

FOTO: MASSAGEMAG