LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UMJETNA INTELIGENCIJA

Stižu naočale koje će ljudima donijeti supermoći? Futurist Liddell: „Supermoći će se moći koristiti u svim vrstama društvenih odnosa”

U intervjuu za Daily Mail, Liddell je objasnio da će ugrađeni sustavi računalnog vida u naočalama moći otkriti suptilne nijanse i emocionalne znakove koji su nevidljivi golom oku.

U intervjuu za Daily Mail, Liddell je objasnio da će ugrađeni sustavi računalnog vida u naočalama moći otkriti suptilne nijanse i emocionalne znakove koji su nevidljivi golom oku.

U novoj fazi razvoja tehnologije, futurist Devin Liddell predviđa da će se na postavkama umjetne inteligencije oformiti naočale koje će ljudima omogućiti supermoći. Te naočale bi onima koji će ih nositi mogle pružiti sposobnost prepoznavanja laži i simpatije. Liddell smatra da će tehnologija postići takav napredak, da će ta proširena stvarnost u kombinaciji s AI-jem transformirati društvo kakvo pamtimo danas.

U intervjuu za Daily Mail, Liddell je objasnio da će ugrađeni sustavi računalnog vida u naočalama moći otkriti suptilne nijanse i emocionalne znakove koji su nevidljivi golom oku. On vjeruje da će ta tehnologija omogućiti ljudima da primijete razne fiziološke i psihološke podatke o drugim ljudima, kao što su prepoznavanje laži ili istinska zaljubljenost njihovog partnera.
Naočale bi mogle biti iznimno ključne u mnogim područjima naših života, a supermoći će se moći koristiti u svim vrstama društvenih odnosa, od političkih pregovora do posla, pa čak i izlazaka na spojeve, naglasio je futurist Devin Liddell, prenosi Index.hr.
Naočale bi mogle biti iznimno ključne u mnogim područjima naših života, a supermoći će se moći koristiti u svim vrstama društvenih odnosa, od političkih pregovora do posla, pa čak i izlazaka na spojeve.

U ranim fazama korištenja te tehnologije, ističe Liddell, postojat će situacije u kojima će samo pojedinci imati supermoći, što će drugima izgledati nepravedno. Stoga će s vremenom sve više ljudi nabaviti naočale kako bi se oslonili na njihove prednosti umjesto samo na svoju intuiciju.

Liddell također predviđa da će se pojaviti zahtjevi za zabranom te tehnologije zbog razloga koje je naveo. Međutim, smatra da će takve zabrane biti neuspješne jer će se s vremenom tehnologija smanjiti u veličini i postati pristupačnija, što znači da će biti dostupna širem krugu ljudi.

Iako te projekcije futurista poput Liddella zvuče fascinantno, treba imati na umu da su trenutno samo spekulacije. Vrijeme će pokazati hoće li se ta tehnologija zaista razviti i imati takav utjecaj na našu svakodnevicu.
FOTO: UNSPLASH