LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regionalni IT susret

Šesta Shift konferencija upoznaje posjetitelje s najnovijim tehnološkim trendovima

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu. Ove nas godine očekuje novih 20 gostiju, svjetski poznatih IT stručnjaka koji će govoriti o najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu. Ove nas godine očekuje novih 20 gostiju, svjetski poznatih IT stručnjaka koji će govoriti o najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine.

Shift konferencija, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, iz godine u godinu okuplja sve veći broj stručnjaka te domaćih i inozemnih gostiju. Zahvaljujući petogodišnjoj tradiciji događaja, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija pozicionirali su se na mapi Europe kao jedan od informatičkih centara. Tijekom dva dana održavanja, 1. i 2. lipnja, Shift postaje mjesto susreta IT profesionalaca, tvrtki, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija. Mjesto događanja je Hrvatsko narodno kazalište, u kojem se očekuje više od 1500 posjetitelja.

Za organizaciju cijelog događaja zaslužan je Codeanywhere, jedan od najuspješnijih hrvatskih startupa. Riječ je o tvrtki koji razvija cloud rješenja za programiranje u hodu, kojima omogućava programerima razmjenu datoteka, mapa i kompletnih razvojnih okruženja u realnom vremenu. Kompanija s već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija ured, osim u Splitu, ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.

U dosadašnjih pet godina održavanja, Shift je ugostio predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu, poput Facebooka, Googlea, GitHuba, Twitcha i mnogih drugih. Ove nas godine očekuje novih 20 govornika, svjetski poznatih IT stručnjaka, a prvih pet imena donosimo u nastavku.

  • Christian Heilmann, predstavnik Microsofta, stiže u Split kao jedan od govornika. S više od 20 godina iskustva rada u internetskim tehnologijama za najveće informatičke tvrtke, među IT profesionalcima je velika faca, poznati developer, govornik i autor.
  • Predstavit će se i Jesper Noer, osnivač BitBucketa – besplatnog internetskog alata za dijeljenje programskog koda među članovima tima, i direktor jedne od najvećih tehnoloških konzultantskih tvrtki, Accenture, koja pruža usluge u strategiji, savjetovanju, digitalizaciji i poslovanju klijentima iz više od 120 zemalja.
  • Svakako je važno najaviti i dolazak Ikea DeLorenza, direktora proizvoda platforme za mrežne aplikacije – Heroku. On je inače menadžment stručnjak u području dizajna softverskih proizvoda, upravljanja proizvodima i marketinga proizvoda s naglaskom na mobilne proizvode i one u oblaku.
  • O korisniškom sučelju, naprednom dizajnu i optimizaciji slike govorit će nam Una Kravets iz DigitalOceana, tvrtke koja je u prosincu 2015. godine po broju hostanih internetskih stranica bila druga najveća poslužiteljska tvrtka u svijetu. Zasigurno je jedna od nautjecajnijih govornika u području dizajna i korisničkog sučelja.
  • Ovogodišnje izdanje ugostit će i predstavnika Skypea. Eduard Kunce, voditelj odjela programskog inženjerstva, stručnjak je u provođenju agilne metode u svim aspektima tvrtke uključujući i development. Shodno tome posljednjih je godina vrlo tražen govornik na mnogim međunarodnim konferencijama.

Prvi put, u sklopu Shift konferencije održavat će se praktične radionice. Kroz šesnaest radionica, koje će biti organizirane paralelno s događajem, posjetitelji će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima i tehnologijama 2017. godine  

Ne propustite priliku i do 31. ožujka kupite karte po povlaštenoj cijeni. Na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu za najveću regionalnu IT konferenciju. Organizira se pod pokroviteljstvom agencije FIVE, Splitsko-dalmatinske županije, Microsofta, CISEx-a i mnogih drugih. Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: CODEANYWHERE