Ujedinjeno Kraljevstvo

Rekordan broj studenata s visokim prosjekom

Oxford Sveučilište

Studenti Ujedinjenog Kraljevstva akademsku godinu većinom završavaju vrlo dobrim ili odličnim uspjehom. Podaci dobiveni istraživanjem pokazuju da se značajan rast odnosi na razdoblje unazad pet godina.

Ujedinjeno Kraljevstvo objavilo je zadovoljavajuće podatke istraživanja koji govore da rekordan broj studenata godinu završava s vrlo dobrim ili odličnim uspjehom. Također, broj žena koje upisuju fakultet nikada nije bio veći. S druge strane, zapaženo je i značajno opadanje broja kandidata iz drugih zemalja koji žele upisati fakultet u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izvrsne ocjene i prosjeci nisu donijeli samo pozitivne stvari – istraživanje je pokazalo da se kod većine poslodavaca pojavljuje problem pri zapošljavanju. Budući da većina kandidata ima odličan prosjek, nisu sigurni kako izabrati najboljeg ili najbolju među ponuđenima. Sveučilišta su problem odlučila riješiti izdavanjem preporuka uz diplome, a preporuke ovise o izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i nagradama.

Rekordan broj žena prošle je godine upisao fakultet – 57% ukupnog broja studenata čine žene. Iako je to značajan porast, istraživanje je pokazalo da naposljetku jednak broj studenata i studentica završi fakultet s vrlo dobrim ili odličnim uspjehom.

Ujedinjeno Kraljevstvo, s druge strane, izražava brigu jer nema povećanja u broju stranih studenata (pad od 1%) koji su odlučili semestar ili fakultet završiti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pad se posebno uočava kod studenata iz Indije i Nigerije koji se odlučuju fakultet završili u SAD-u umjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Iako su stručnjaci zabrinuti da je spomenuta situacija nastala zbog izlaska Velike Britanije iz Europske unije (Brexit), ne vjeruju da će se trend nastaviti. Smanjen broj stranih studenata negativno se odrazio i na ekonomiju te lokalna poduzeća koja služe studentskim potrebama. Stručnjaci problem namjeravaju riješiti vraćanjem ugleda fakultetima Ujedninjenog Kraljevstva.

 

 
 

Komentari na članak

Vezani članci

Neuredna soba

Stan koji izgleda kao da znate biti odrasli

Devet savjeta za osvježenje studentskog stana

Student ste koji se upravo uselio u novi stan? Ili ste se odlučili osamostaliti i uživate u slobodi, a čišćenje vam je kada potrpate sve stvari u ormar? Uskoro vam stižu roditelji ili prijatelji? U nastavku donosimo idealno rješenje za uređenje prostora kako bi vaš stan izgledao ozbiljno!

Advent u Šibeniku 2017.

Advent u Šibeniku

„Craft” pivo, kuhano vino i bogat glazbeni program razveseljavaju Šibenčane, ali ni traga studentskim cijenama

Na blagdan Sv. Nikole započeo je treći advent u Šibeniku, poznat još kao Adventura. Otkrivamo vam što je Adventura, što možemo naći, degustirati i koje ćemo sve melodije čuti.

Košarkaški napad

UniSport liga

Traju prijave za prvenstvo splitskog sveučilišta u košarci i futsalu

Otvorene su prijave za košarkašku i futsal ligu Sveučilišta u Splitu. Prijave traju do 24. veljače 2017. godine, a natjecanja će početi početkom ožujka.

dasd

Interaktivno predavanje u Stablu znanja

Saznajte osnovne i važne informacije o završnim i diplomskim radovima

U Studentskom centru održat će se predavanje na temu završnih i diplomskih radova. Saznajte sve što vas zanima u Stablu znanja, na prvom katu SC-a, 28. lipnja u 18h.

FSB zgrada

Uspjeh zagrebačkih studenata

Studenti Zrakoplovstva FSB-a pobjednici prestižnog međunarodnog natjecanja u projektiranju zrakoplova!

Deseteročlani studentski tim, uz podršku mentora sa studija zrakoplovstva, izradio je FSV TX, najbolje ocijenjeni projekt trenažnog zrakoplova za letačku obuku pilota na suvremenim vojnim zrakoplovima tipa F22 i F35.