LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putopisno predavaje u Klubu mladih Split

Prošetajte drevnim Rimom izvan dobro utabanih turističkih staza

Putopisno predavanje "Roma – città eterna" održat će se 9. svibnja u Klubu mladih Split. Renata Busatto odvest će posjetitelje na putovanje kroz arhitektonsku baštinu Vječnog Grada.

Putopisno predavanje "Roma – città eterna" održat će se 9. svibnja u Klubu mladih Split. Renata Busatto odvest će posjetitelje na putovanje kroz arhitektonsku baštinu Vječnog Grada.

Rim je jedan od najatraktivnijih središta suvremene arhitekture u Italiji. Nije li to čudno na primjeru Vječnoga Grada? Ako razmišljate o rimskoj arhitekturi, prve asocijacije će svakako biti usmjerene na Koloseum, Rimski Forum, Oltar domovine ili možda na jedan od mnogobrojnih trgova, kao što je Piazza Navona ili Piazza di Spagna, koje uživaju kultni status muzeja na otvorenom. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni veličanstvene fontane poput Fontane di Trevi i mnogobrojne renesansne palače u kojima se čuvaju umjetnička djela od neprocjenjive materijalne i kulturne vrijednosti, dok će vas na svakom uglu u gradu oduševiti prekrasno očuvane crkve još od antičkih vremena, među kojima posebno mjesto pripada Bazilici Sv. Petra. 

Ovo je samo krnji popis prebogate materijalne kulturne baštine, koja mu osigurava visoko mjesto na popisu najljepših svjetskih gradova, a mnoge od njegovih znamenitih građevina našle su svoje mjesto na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Međutim, Vječni Grad nije samo prožet duhom antičke i renesansne arhitekture. Nakon Koloseuma otkriva se elegantna i suvremena strana urbanog središta grada koja svakako zavređuje biti pridodana popisu lokacija koje morate vidjeti. Maxxi muzej umjetnosti 21. stoljeća, Auditorium Parco della Musica, Marco – muzej suvremene umjetnosti, Chiesa di Dio Padre Misericordioso ili Jubilee crkva i Europski toranj samo su neka od suvremenih arhitektonskih ostvarenja vrijednih pozornosti.

Stoga ne propustite predavanje Putopis: Roma – città eterna u Klubu mladih Split, dana 9. svibnja 2017. u 20 sati. Održat će ga Renata Busatto, buduća povjesničarka umjetnosti, koja će vas povesti na putovanje kroz arhitektonsku baštinu Vječnoga Grada. Započet će jednostavnim naputcima važnima svakom turistu koji se odluči posjetit Rim, potom će nastaviti s prezentiranjem it lokacija po kojima je stekao svjetsku slavu. Za kraj vas očekuje pregled moderne i suvremene arhitekture za sve one željne drugačijeg doživljaja drevnoga grada izvan dobro utabanih turističkih staza.

Više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: STUDENTSKI.HR