Underwater Photo Marathon

Proglašeni najbolji svjetski fotografi podmorja

Underwater Photo Marathon 1

– Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. – rekao je osnivač natječaja.

Underwater Photo Marathon ove se godine održao četvrti put. Ovaj online međunarodni fotonatječaj okuplja zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju. Samo natjecanje odvilo se u sljedećih 6 kategorija: fotografija ambijenta s ili bez modela; makrofotografija; crno-bijela fotografija olupine; hladne vode te slatkovodne ljepote i živi svijet rijeka, jezera i izvora; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio.

 

Foto: Salvatore Ianniello

 

Ovogodišnji radovi primali su se do 01.03. 2016., a četvrti maraton ispunio je sva očekivanja i srušio rekord po broju prijava natjecatelja i zemalja koje su sudjelovale. Ukupno je sudjelovalo 381 natjecatelj iz čak 37 zemalja.

Peteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Pedro Vasconselos (Portugal), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivali su fotografije gotovo pet dana. Napravili su poredak od deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju. Pristiglo je jako puno visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity/fashion kategoriju i kategoriju porfolio.

Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. Čestitamo još jednom svim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju. Hvala sponzorima i partnerima koji su nesebično pomogli i učinili ovo natjecanje još boljim i prestižnijim, kako bi svim našim prijateljima i svijetu prenijeli mnoštvo vaših prekrasnih fotografija podmorja.–  zahvalio je Damir Zurub, osnivač međunarodnog foto natječaja

Svi rezultati i pobjednici po kategorijama objavljeni su na službenim mrežnim stranicama. Završna dodjela nagrada i otvorenje izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija održati će se u BIZkoshnica galeriji u Zagrebu, Ilica 71/I kat u subotu 19.03.2016. u 18:30h. 

Komentari na članak

Vezani članci

"First step" u Infozoni

Prva samostalna izložba naše mlade umjetnice

Posjetite izložbu „First step“ u Infozoni

Dvadesetogodišnja Antonella Radanović pripremila je svoju prvu samostanu izložbu fotografija nakon nekoliko uspjeha u posljednje dvije godine.

Fotografije Barija Goddarda

Izložba u palači Sponza

Bari Goddard dubrovačkim povijesnim lokacijama dodao novi sjaj

Zanimljive fotografije izložbe Barija Goddarda koja će se postaviti u palači Sponza svjedoče o povezanosti ovog umjetnika s ljepotama Dubrovnika.

Dario Belić: izložba Ispit 2014

Galerija SC

Ispit 2014.: izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti

Fotografi Dario Belić, Dino Šertović, Nikola Šerventić i Ino Zeljak u srijedu 10. rujna u Galeriji SC u 20 sati predstavit će se autorskim serijama fotografija na izložbi studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti - Ispit 2014.

II. bienale hrvatske mlade fotografije

Izložba fotografija u Zadru

Drugi bienale hrvatske mlade fotografije

Pogled kroz objektiv mladih fotografa na temu „Čovjek i prostor” u Kneževoj palači u Zadru.

Fotonatječaj "Grad je živ"

5. Dan povijesti umjetnosti u Rijeci

Traje fotonatječaj „Grad je živ", pokažite kako Rijeka izgleda kroz studentske oči

Traže se fotografije koje bilježe tragove svakodnevnih ljudskih aktivnosti u urbanoj sredini očima studenta, a natječaj završava 1. ožujka.