Prava prilika za ljubitelje filma

Pobjedom na kvizu do crvenog tepiha u Cannesu

Film

Deset sretnika dobit će priliku otputovati na filmski festival u Cannesu. Sve što se treba napraviti jest riješiti kviz.

Započelo je treće izdanje natjecanja u znanju europskog filma. Deset sretnika osvaja put na 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu gdje će moći iz prve ruke saznati sve o europskoj kinematografiji. Također će imati priliku vidjeti sve velike face europskog, ali i svjetskog filma i prošetati crvenim tepihom.

Sve što je potrebno kako bi se došlo do nagrade jest odgovoriti na 18 pitanja vezanih uz europski film. Pitanja se mogu pronaći na službenim stranicama kreativne europe wealllovestories.eu/filmcontest. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije kao i stanovnici čije su zemlje u projektu Kreativne Europe (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis). Igra traje do 19. ožujka kada je i ujedno zadnji dan za riješiti kviz. Za svaki točan odgovor dobiva se jedan bod dok se dodatni bodovi mogu zaraditi ako se zaprati Facebook i Twitter stranica Kreativne Europe. Pobjednici se biraju početkom travnja.

Igra je organizirana u suradnji s Europskom komisijom u sklopu Kreativne Europe. Cilj je promocija i popularizacija europskog filma među mlađim generacijama. Kreativna Europa program je Europske unije koji traje sedam godina; sve do 2020. godine Namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Upravo je nagradna igra organizirana u potprogramu MEDIA.

Komentari na članak

Vezani članci

SFeraKon

38. izdanje SFeraKona

Posjetite najstariju i najveću konvenciju znanstvene fantastike na FER-u

Ovogodišnji SFeraKonski program donosi sveukupno 137 točaka zanimljivih predavanja, kvizova, natjecanja i igara.

https://www.facebook.com/europeanshortstory.org/photos/gm.3245104592370545/1052549028202704/?type=3&theater

Književna scena

Na 18. Festivalu europske kratke priče raspravljat će se o potrebi za pričanjem

Zanimljiv Festival europske kratke priče održat će se u Rijeci i Zagrebu od 2. do 7. lipnja. U samom je fokusu festivala istraživanje ljudske potrebe za pričanjem.

STIFF - Međunarodni festival studentskog filma 1

Završen 2. STIFF

Politika, ljubav i djetinjstvo - samo neke od tema nagrađenih filmova 2. Međunarodnog studentskog filmskog festivala

Kvaliteta filmova prikazanih na festivalu još je jednom dokazala kako filmovi nemaju nikakvih dodirnih točaka s „amaterskim prosedeom“ s kojim se prečesto povezivao studentski film.

fresh island crowd partying

Fresh island najavio svoje šesto izdanje

Najluđi ljetni festival ponovno na Zrću

Sean Paul i Rae Sremmurd obilježit će vrhunac partijanja na plaži Zrće na otoku Pagu.

Goran Bregović

Koncert na festivalu Zagreb Classic

Goran Bregović donosi „pisma iz Sarajeva" pod otvoreno nebo Tomislavca

Ovoga četvrtka ne propustite jedinstvenu izvedbu "Tri pisma iz Sarajeva" na najljepšoj otvorenoj pozornici grada, u sklopu festivala Zagreb Classic.