Prava prilika za ljubitelje filma

Pobjedom na kvizu do crvenog tepiha u Cannesu

Film

Deset sretnika dobit će priliku otputovati na filmski festival u Cannesu. Sve što se treba napraviti jest riješiti kviz.

Započelo je treće izdanje natjecanja u znanju europskog filma. Deset sretnika osvaja put na 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu gdje će moći iz prve ruke saznati sve o europskoj kinematografiji. Također će imati priliku vidjeti sve velike face europskog, ali i svjetskog filma i prošetati crvenim tepihom.

Sve što je potrebno kako bi se došlo do nagrade jest odgovoriti na 18 pitanja vezanih uz europski film. Pitanja se mogu pronaći na službenim stranicama kreativne europe wealllovestories.eu/filmcontest. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije kao i stanovnici čije su zemlje u projektu Kreativne Europe (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis). Igra traje do 19. ožujka kada je i ujedno zadnji dan za riješiti kviz. Za svaki točan odgovor dobiva se jedan bod dok se dodatni bodovi mogu zaraditi ako se zaprati Facebook i Twitter stranica Kreativne Europe. Pobjednici se biraju početkom travnja.

Igra je organizirana u suradnji s Europskom komisijom u sklopu Kreativne Europe. Cilj je promocija i popularizacija europskog filma među mlađim generacijama. Kreativna Europa program je Europske unije koji traje sedam godina; sve do 2020. godine Namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Upravo je nagradna igra organizirana u potprogramu MEDIA.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Rok trajanja - istekao"

KineDok na Molo longu

Problem prehrambenog otpada propituje dokumentarac „Rok trajanja – istekao”

U bogatoj Norveškoj prehrambeni otpad predstavlja golem problem kojem nitko ne vidi rješenja. O njemu progovara redatelj Kieran Kolle u ovogodišnjem dokumentarcu koji će se prikazati na KineDoku.

Grafiti u SC-u - kultura

Festival suvremene glazbe

Proljetna eksperimentalna vožnja kroz suvremeni zvuk u SC-u

Na novom izdanju Izloga suvremenog zvuka, koji se održava u zagrebačkom Studentskom centru, gostuju umjetnici iz Austrije, Belgije, Danske, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Portugala, Slovenije, Srbije i Švicarske.

Ultra Europe

Nova iznenađenja na festivalu Ultra Europe

Resistance Stage, samo jedno od iznenađenja Ultra Europe

Objavljen je raspored s imenima novih izvođača za festival Ultra Europe, a otkrivamo i ostala iznenađenja!

Chill bar

Sziget festival 2015

MØ, The Maccabees, Foals i Interpol samo su neka od novih imena na ovogodišnjem Szigetu

Sziget ponosno najavljuje bend Foals, koji trenutačno radi na novom albumu koji će izaći kasnije ove godine, kao i Marina and the Diamonds koja na otok donosi svoj već poznati stil. Interpol stižu s novim albumom 'El Pintor', kao i DJ i glazbeni producent Alesso.

Star trek izdanje

Kviz općeg znanja

Star Trek je tema posebnog izdanja KOZe

Proći ćete kroz „Novu generaciju“ s legendarnim kapetanom Jean Lucom Picardom, svratiti do postaje „DeepSpace Nine“, prokrstariti „Voyagerom“ i „Enterpriseom“, pogledati prema nadolazećem „Discoveryju“, prisjetiti se više ili manje uspješnih filmova iz neuništivih serijala, koji je prije točno pola stoljeća začeo vizionar Gene Roddenberry.