Prava prilika za ljubitelje filma

Pobjedom na kvizu do crvenog tepiha u Cannesu

Film

Deset sretnika dobit će priliku otputovati na filmski festival u Cannesu. Sve što se treba napraviti jest riješiti kviz.

Započelo je treće izdanje natjecanja u znanju europskog filma. Deset sretnika osvaja put na 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu gdje će moći iz prve ruke saznati sve o europskoj kinematografiji. Također će imati priliku vidjeti sve velike face europskog, ali i svjetskog filma i prošetati crvenim tepihom.

Sve što je potrebno kako bi se došlo do nagrade jest odgovoriti na 18 pitanja vezanih uz europski film. Pitanja se mogu pronaći na službenim stranicama kreativne europe wealllovestories.eu/filmcontest. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi stanovnici Europske unije kao i stanovnici čije su zemlje u projektu Kreativne Europe (Island, Norveška, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Gruzija, Moldavija, Ukrajina, Tunis). Igra traje do 19. ožujka kada je i ujedno zadnji dan za riješiti kviz. Za svaki točan odgovor dobiva se jedan bod dok se dodatni bodovi mogu zaraditi ako se zaprati Facebook i Twitter stranica Kreativne Europe. Pobjednici se biraju početkom travnja.

Igra je organizirana u suradnji s Europskom komisijom u sklopu Kreativne Europe. Cilj je promocija i popularizacija europskog filma među mlađim generacijama. Kreativna Europa program je Europske unije koji traje sedam godina; sve do 2020. godine Namijenjen je kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA. Upravo je nagradna igra organizirana u potprogramu MEDIA.

Komentari na članak

Vezani članci

Tišina molim! 2017.

Jugoslavenska kinematografija

Dubrovčani će gledati izgubljeni dokumentarac na otvorenju festivala „Tišina molim“

Tijekom sedam dana multimedijalnog festivala „Tišina molim! – Film i Grad od 1919.“ posjetitelji će imati priliku pogledati projekcije filmova snimljenih u Dubrovniku. Na otvorenju ih očekuje kratkometražni dokumentarac „Dubrovnik“.

Ganz novi festival

Kultura promjene SC-a

Ganz novi festival usvaja ganz nove fotografe i poziva na 3 besplatne radionice

Najbolje fotografije, odnosno fotografi/kinje, dobit će priliku za rad u novoj kulturnoj sezoni SC-a uz mentorsku podršku dugogodišnjeg fotografa Kulture promjene i medijskog umjetnika Damira Žižića.

Ne gledaj mi u pijat

Veliki uspjeh hrvatskog filma

„Ne gledaj mi u pijat“ najbolji je europski film venecijanske Mostre

Kritičari Europe i Mediterana jednoglasno su nagradili debitantsko ostvarenje Hane Jušić.

Sea Star 2018

Svjetske zvijezde poharale Umag

Drugi „Sea Star” oduševio više tisuća posjetitelja umaške Stelle Maris

Drugo izdanje festivala „Sea Star” – projekta globalno poznatog EXIT-a, i ove je godine oduševilo više desetaka ljubitelja elektroničke glazbe.

Goran Bregović

Koncert na festivalu Zagreb Classic

Goran Bregović donosi „pisma iz Sarajeva" pod otvoreno nebo Tomislavca

Ovoga četvrtka ne propustite jedinstvenu izvedbu "Tri pisma iz Sarajeva" na najljepšoj otvorenoj pozornici grada, u sklopu festivala Zagreb Classic.