Natječaj Europskog parlamenta

Otputujte na European Youth Event 2018!

Zasjedanje zastupnika

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

Ususret održavanja European Youth Eventa 2018 Europski parlament traži nove načine povezivanja s mladima. U tu svrhu započelo je natjecanje u kojem se mlade poziva da odgovore na pitanje Kako se Europski parlament može više približiti mladima i uključiti ih u europsku demokratsku debatu?

Natječaj je otvoren svim stanovnicima zemalja članica Europske unije koji će u lipnju 2018. godine imati između 18 i 30 godina. Ako se odlučite prijaviti, u svojim se odgovorima možete fokusirati na različite aspekte povezivanja s mladima, npr. kako proširiti debate o pitanjima Unije među mladima ili kako se približiti mladima koji nisu članovi nikakvih organizacija za mlade ili nemaju pristup već postojećim EU-ovim programima za mlade. Možete odgovoriti i o tomu kako ojačati prisutnost Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini ili kako osigurati da se glas mladih i njihove potrebe i želje jasnije čuju u Parlamentu.

Prijedlog se može poslati u trima formatima: tekstu dužine do 400 riječi na engleskom jeziku, videu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali uz obavezne titlove na engleskom jeziku ili audio zapisu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali s obaveznim transkriptom na engleskom jeziku. Troje najboljih autora, koje će izabrati posebna komisija, osvojit će put na European Youth Event (s podmirenim troškovima putovanja i smještaja), gdje će kao eksperti sudjelovati u radionici koja će se fokusirati na motivaciju i angažiranost mladih.

Svoje prijedloge možete poslati na e-mail eye@ep.europa.eu do 31. siječnja 2018. godine Kao predmet maila obavezno je staviti Europe Calling. Više informacija možete pronaći na web stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

Istraživanje o kulturnim preferencijama mladih

Predavanje u Klubu Zona

Doznajte zašto istraživanje o kulturnim preferencijama mladih plijeni medijsku pozornost

– Na predstavljanju u Splitu prikazat će se lokalni rezultati istraživanja o učestalosti posjećivanja kulturnih sadržaja (kazališta, kina, koncertnih događanja i slično), kao i usporedba s drugim gradovima. – najavio je Krešimir Krolo.

EUSA

Krajnji rok za prijavu je 1. studenog 2015.

Europsko studentsko sportsko udruženje otvara fotografski natječaj

EUSA foto natječaj otvoren je za sve one koji su fotografirali ili će fotografirati na Europskim sveučilišnim igrama, koje traju diljem Europe od 16. lipnja do 13. studenog 2015. godine.

Pressica_WMF

Weekend Media Festival

Jubilej s pogledom u budućnost: potencijal STEM-a, država bez klijantelizma i promjene u oglašavanju

Ključne teme konferencijskog dijela festivala su komunikacija Agrokorove krize, utjecaj biznisa i politike na medije, razvoj digitalnog društva te novi ekonomski modeli. Što se tiče zabavnog dijela, petak je rezerviran za Nipplepeople, Nika Orosija & Pilla Jacksona, u subotu Neno Belan & Fiumensi sviraju Đavole.

RSC logo

Ready, Steady, Code! 2.0. natjecanje na FOI-ju Varaždin

Do sutra se možete prijaviti na RSC 2.0!

Natjecanje će se održati u prostorijama FOI-ja 7. i 8. studenoga 2015., a fond nagrada je pozamašan!

Alter.val

Inicijativa progresivne mladeži

Alter.val - umjetničko udruženje mladih u BiH

Skupina mladih entuzijasta poslijeratne generacije odlučila je formirati Alter.val, udruženje koje će okupiti potencijalne mlade umjetnike, raditi na promociji urbane kulture mladih i vratiti gradu zaboravljeni stari sjaj.