Natječaj Europskog parlamenta

Otputujte na European Youth Event 2018!

Zasjedanje zastupnika

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

Ususret održavanja European Youth Eventa 2018 Europski parlament traži nove načine povezivanja s mladima. U tu svrhu započelo je natjecanje u kojem se mlade poziva da odgovore na pitanje Kako se Europski parlament može više približiti mladima i uključiti ih u europsku demokratsku debatu?

Natječaj je otvoren svim stanovnicima zemalja članica Europske unije koji će u lipnju 2018. godine imati između 18 i 30 godina. Ako se odlučite prijaviti, u svojim se odgovorima možete fokusirati na različite aspekte povezivanja s mladima, npr. kako proširiti debate o pitanjima Unije među mladima ili kako se približiti mladima koji nisu članovi nikakvih organizacija za mlade ili nemaju pristup već postojećim EU-ovim programima za mlade. Možete odgovoriti i o tomu kako ojačati prisutnost Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini ili kako osigurati da se glas mladih i njihove potrebe i želje jasnije čuju u Parlamentu.

Prijedlog se može poslati u trima formatima: tekstu dužine do 400 riječi na engleskom jeziku, videu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali uz obavezne titlove na engleskom jeziku ili audio zapisu dužine do 90 sekundi na bilo kojem jeziku EU-a, ali s obaveznim transkriptom na engleskom jeziku. Troje najboljih autora, koje će izabrati posebna komisija, osvojit će put na European Youth Event (s podmirenim troškovima putovanja i smještaja), gdje će kao eksperti sudjelovati u radionici koja će se fokusirati na motivaciju i angažiranost mladih.

Svoje prijedloge možete poslati na e-mail eye@ep.europa.eu do 31. siječnja 2018. godine Kao predmet maila obavezno je staviti Europe Calling. Više informacija možete pronaći na web stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

5 znakova da vas vaš pripravnički mentor iskorištava

Problemi na radnom mjestu

Pet znakova da vas vaš pripravnički mentor iskorištava

Stažiranje je važan period prilagodbe tržištu rada. Nemojte dopustiti da vas kolege iskorištavaju na radnome mjestu.

Gavella

„Gavella Fair"

Treću godinu zaredom gledamo Gavelline premijerne predstave i biramo najbolju; pridružite nam se!

Svake sezone vjerna Gavellina publika dodjeljuje nagradu najboljoj glumici i najboljem glumcu na „Gavella Fairu", a portal Studentski.hr i njegovi čitatelji najboljoj predstavi. Priključite nam se ove godine, prijave zaprimamo do 25. svibnja.

Velvet festival

Glazbeni spektakl na Krku

Velvet festival nudi moderni, alternativni, europsko orijentirani sadržaj

– Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku! – poručuju organizatori festivala.

Ljetna škola hrvatskog jezika i kulture u Vrbniku

Sedma međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika i kulture

Uronite u hrvatsku kulturu na otoku Krku

Ako još nemate nikakvih planova za ljeto, ne očajavajte! Prijavite se na Sedmu međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture te praznike provedite u Vrbniku, upoznajte nove ljude i proširite znanje o jeziku i kulturi svoje zemlje.

Young Lions 2018

Dani komunikacija

„Young Lions”: natjecanje za mlade nade koje će predstavljati Hrvatsku u Cannesu

„Young Lions Croatia” natjecanje je za mlade profesionalce, a organizira se u okviru festivala Dani komunikacija. Ove godine, uz tri dobro poznate, uvedene su dvije nove kategorije – „Media” za mlade profesionalce iz medijskih agencija te „Print” za agencijske kreativce.