Zasada ništa od besplatnog putovanja vlakom

Odbijen prijedlog koji bi omogućio izdavanje besplatne InterRail karte mladima

http://thetrainhacker.com/wp-content/uploads/2015/08/Italy-Youth-Student-Discount-Train-Passes-Cheap-Rail-Tickets.jpg

Mladi građani Europske Unije neće za 18. rođendan dobiti besplatnu InterRail kartu.

Europska komisija odbila je prijedlog Europske pučke stranke da se svakoj mladoj osobi na njen 18. rođendan besplatno dodijeli InterRail karta. Kako prenosi Hina, razlozi za takvu odluku Komisije su, uz kompliciranost pregovora s različitim željezničkim kompanijama, i previsoka cijena koja bi mogla iznositi oko dvije milijarde eura. Komisija je zasada odlučila ponuditi sufinanciranje školskih putovanja obrazovnim institucijama.

Ovaj prijedlog zamišljen je kao sredstvo borbe protiv euroskepticizma, a u listopadu prošle godine dobio je i potporu Europskog parlamenta. Zastupnici su zatražili da se omogući dodjeljivanje besplatne InterRail karte svim mladim građanima Europske unije kao poklon za 18. rođendan. Napomenuli su kako bi ovaj potez omogućio mladim ljudima da upoznaju ostale zemlje članice što bi moglo dovesti do pada euroskepticizma i povećanja osjećaja zajedništva unutar Unije, ali i da je putovanje željeznicom ekološki najprihvatljivije.

Milijuni mladih Europljana putuju kontinentom koristeći InterRail pokaz koji omogućuje korisnicima da putuju Europom koristeći mrežu željeznica po vlastitoj želji i potrebama. Više od 30 tisuća ljudi iskoristi ovu mogućnost svake godine, a pokaz košta između 20 i 480 eura po osobi.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Europska komisija

Stručna praksa

Postani prevoditelj pripravnik u Europskoj komisiji!

Studiraš jezike i sanjaš o prevoditeljskoj karijeri u nekoj od najvažnijih svjetskih institucija? Na pravom si mjestu jer ti donosimo izvrstan prijedlog koji obuhvaća jedinstvenu priliku za obavljanje kvalitetne i uzbudljive pripravničke prakse u jednoj od najmoćnijih institucija Europske unije –Europskoj komisiji.

Bruce Lee

Na današnji dan

Bruce Lee tijekom opskurnih životnih epizoda otkrio ključ besmrtnosti

Na današnji dan rođen je najpoznatiji kineski glumac svih vremena. Još kao mladić opredijelio se za kung-fu, a spoj plesa i popularne borilačke vještine dao je dobitnu kombinaciju za ono što će Bruce Lee kasnije postati.

pakiranjee

Savjeti Lifehackera

Nemoj se više mučiti - uz ovih par savjeta, spakiraj kofer bez problema!

Jeste li se pitali kako da najbolje spakirate kofer, a da vam sve bude na mjestu i da sve stane unutra? Evo kako da uspijete ugurati sve što vam je potrebno.

EP

Medijske nade

Europski parlament nagrađuje studente proljetnim putovanjem u Strasbourgh

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj objavio je treći krug natječaja Medijske nade za studente između 18 i 26 godina.

Interaktivna karta

Besplatan internet za sve

Pogledajte interaktivnu kartu koja pokazuje Wi-Fi lozinke zračnih luka diljem svijeta

Samo kliknete na ikonu aviona i otvorit će se prozorčić na kojemu piše postoji li u određenome gradu Wi-Fi, koja je lozinka i koje je vremensko ograničenje.