Zasada ništa od besplatnog putovanja vlakom

Odbijen prijedlog koji bi omogućio izdavanje besplatne InterRail karte mladima

http://thetrainhacker.com/wp-content/uploads/2015/08/Italy-Youth-Student-Discount-Train-Passes-Cheap-Rail-Tickets.jpg

Mladi građani Europske Unije neće za 18. rođendan dobiti besplatnu InterRail kartu.

Europska komisija odbila je prijedlog Europske pučke stranke da se svakoj mladoj osobi na njen 18. rođendan besplatno dodijeli InterRail karta. Kako prenosi Hina, razlozi za takvu odluku Komisije su, uz kompliciranost pregovora s različitim željezničkim kompanijama, i previsoka cijena koja bi mogla iznositi oko dvije milijarde eura. Komisija je zasada odlučila ponuditi sufinanciranje školskih putovanja obrazovnim institucijama.

Ovaj prijedlog zamišljen je kao sredstvo borbe protiv euroskepticizma, a u listopadu prošle godine dobio je i potporu Europskog parlamenta. Zastupnici su zatražili da se omogući dodjeljivanje besplatne InterRail karte svim mladim građanima Europske unije kao poklon za 18. rođendan. Napomenuli su kako bi ovaj potez omogućio mladim ljudima da upoznaju ostale zemlje članice što bi moglo dovesti do pada euroskepticizma i povećanja osjećaja zajedništva unutar Unije, ali i da je putovanje željeznicom ekološki najprihvatljivije.

Milijuni mladih Europljana putuju kontinentom koristeći InterRail pokaz koji omogućuje korisnicima da putuju Europom koristeći mrežu željeznica po vlastitoj želji i potrebama. Više od 30 tisuća ljudi iskoristi ovu mogućnost svake godine, a pokaz košta između 20 i 480 eura po osobi.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Trojelbus

Tino Deželić

Možeš pobjeći iz Apsurdistana, ali ne i on iz tebe

Vadim kovanicu iz džepa i izgovaram magičnu riječ: studentas. Nema ni odgovora ni karte. Pokucam na prljavo staklo iza kojeg se nalazi vozač trolejbusa, a prema meni se okrene glavom i bradom zagrebački gradonačelnik. Namigne mi ispod šilterice i kaže: - Mali, kolko je ovdje karta?

Putovanje

Rezultati istraživanja

Dok 85% srednjoškolaca ide na maturalac, samo 29% studenata odlazi na apsolventska putovanja

Kakva je praksa odlazaka na izlete, maturalce i apsolventska putovanja, istražio je Educentar i dobio zanimljive rezultate. Provjerite ih!

Strasbourg

Suradnja pet njemačkih, švicarskih i francuskih sveučilišta

Osnovan europski kampus u Strasbourgu

.– Ne osnivamo novo sveučilište, nego stvaramo uvjete za sinergiju, s više zajedničkih diploma, više razmjena znanstvenika, više ulaganja u zajedničku opremu. – ističe Alan Bereitz.

Putovanje

Svjetski rekorder u putovanjima

Henrik Jeppesen otkriva trikove za put oko svijeta s ograničenim budžetom

Henrik Jeppesen oborio je rekord kao najmlađa osoba koja je ikada obišla cijeli svijet. Pritom je posjetio više od 1000 najluksuznijih svjetskih hotela besplatno, nudeći im samo promidžbu preko svojega bloga te je večerao u 200 najbolje ocijenjenih restorana na svijetu.

FOTO

Međunarodna simulacija rada tijela Europske Unije

Svečano otvorena konferencija Model European Union Zagreb

Ove godine se na konferenciju prijavio rekordan broj sudionika te će u svakodnevnim simulacijama sudjelovati njih više od 140. Uz zastupnike u Europskom parlamentu, tu su i ministri pojedinih zemalja članica, novinari i lobisti.