Zasada ništa od besplatnog putovanja vlakom

Odbijen prijedlog koji bi omogućio izdavanje besplatne InterRail karte mladima

http://thetrainhacker.com/wp-content/uploads/2015/08/Italy-Youth-Student-Discount-Train-Passes-Cheap-Rail-Tickets.jpg

Mladi građani Europske Unije neće za 18. rođendan dobiti besplatnu InterRail kartu.

Europska komisija odbila je prijedlog Europske pučke stranke da se svakoj mladoj osobi na njen 18. rođendan besplatno dodijeli InterRail karta. Kako prenosi Hina, razlozi za takvu odluku Komisije su, uz kompliciranost pregovora s različitim željezničkim kompanijama, i previsoka cijena koja bi mogla iznositi oko dvije milijarde eura. Komisija je zasada odlučila ponuditi sufinanciranje školskih putovanja obrazovnim institucijama.

Ovaj prijedlog zamišljen je kao sredstvo borbe protiv euroskepticizma, a u listopadu prošle godine dobio je i potporu Europskog parlamenta. Zastupnici su zatražili da se omogući dodjeljivanje besplatne InterRail karte svim mladim građanima Europske unije kao poklon za 18. rođendan. Napomenuli su kako bi ovaj potez omogućio mladim ljudima da upoznaju ostale zemlje članice što bi moglo dovesti do pada euroskepticizma i povećanja osjećaja zajedništva unutar Unije, ali i da je putovanje željeznicom ekološki najprihvatljivije.

Milijuni mladih Europljana putuju kontinentom koristeći InterRail pokaz koji omogućuje korisnicima da putuju Europom koristeći mrežu željeznica po vlastitoj želji i potrebama. Više od 30 tisuća ljudi iskoristi ovu mogućnost svake godine, a pokaz košta između 20 i 480 eura po osobi.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Muscle Tribe

40 godina KSET-a

Muscle Tribe of Danger and Exellence na KSET-ovom rođendanu

Zagrebački bend ovom prilikom ne dolazi samo proslaviti rođendan Kluba, nego se KSET-u pridružuje u slavlju, obilježavajući pet godina postojanja benda.

more, pogled i hrid

Odaberi destinaciju i kreni na put života

Worldpackers – odgovor na pitanje kako povoljno putovati

U zamjenu za jednostavan rad, domaćini diljem svijeta nude besplatan smještaj i hranu, a na vama je samo da odaberete kamo želite ići i da odlučite kojim se poslom želite baviti. Osigurajte si niskobudžetno putovanje visoko profitabilnog iskustva što prije!

kyoto

Putoholičarska lista

FOTO: 10 najljepših gradova na svijetu

Ova lista ne služi tome da se uvjerite koji su najljepši gradovi. Teško je odrediti kriterije za najljepše, osobito kada svijet nudi mali milijun lijepih gradova. Međutim, istraživanje takvih lista može vam dati inspiraciju za novo putovanje.

Putovanje

Rezultati istraživanja

Dok 85% srednjoškolaca ide na maturalac, samo 29% studenata odlazi na apsolventska putovanja

Kakva je praksa odlazaka na izlete, maturalce i apsolventska putovanja, istražio je Educentar i dobio zanimljive rezultate. Provjerite ih!

Beograd

Osvoji besplatno putovanje

Studentski izlet u Beograd

Adria Fun Group organizira studentski izlet u Beograd od 08.03. do 10.03.2014. Redovna cijena izleta je 750 kn. A uz malo maštovitosti i sreće, možete osvojiti besplatno putovanje.