Sezona ljutnje

Obožavatelji Igre prijestolja pokrenuli peticiju, prikupljeno više od pola milijuna potpisa

Igra prijestolja, peticija

U samo nekoliko dana od pokretanja, peticija je privukla velik broj nezadovoljnih obožavatelja koji smatraju da su scenaristi upropastili radnju i likove u posljednjoj sezoni kultne serije.

Posljednja sezona popularne serije Igra prijestolja bliži se kraju, a nezadovoljstvo obožavatelja svakom novom epizodom postaje sve veće. Situacija je kulminirala početkom ovog tjedna kada je emitirana peta epizoda osme sezone, a u kojoj je Daenerys Targaryen sa svojim zmajem pretvorila glavni grad Westerosa u pepeo i tako spalila i očekivanja gledatelja. 

Ljuti obožavatelji pokrenuli su Change.org peticiju u kojoj traže da se iznova snimi osma sezona, no ovog puta bez scenarista D. B. Weissa i Davida Benioffa. Početni je cilj bio prikupiti 300 000 potpisa, a brojka je trenutno porasla na više od pola milijuna.

Autor pokrenute peticije u opisu navodi da su se scenaristi pokazali lijenima i nekompetentnima jer nisu imali knjige Georga R. R. Martina kao materijal po kojem bi pisali scenarij. Naime, od pete sezone ne postoji podloga, točnije izvor kojim bi se scenaristi mogli voditi jer Martin nije dovršio zadnje dvije knjige serijala Pjesma leda i vatre.

S obožavateljima serije slažu se i kritičari, pa je tako posljednja sezona serije, kao i pojedinačne epizode, jedna od najgore ocijenjenih na internetu. Kako će se situacija dalje razvijati, hoće li veliko finale izazvati još veće nezadovoljstvo i hoće li scenaristi reagirati na prozivke obožavatelja, ostaje nam vidjeti.

Komentari na članak

Vezani članci

Dubravka Pešorda, GoT

Intervju s Dubravkom Pešordom

Magistra psihologije otkriva što se dogodi kada svijet Harryja Pottera i „Igre prijestolja” spojite sa psihologijom

Magistra psihologije Dubravka Pešorda otkrila nam je kako izgleda spajanje psihologije i popularne kulture te kako se ono održava na ljude.

Novi rekordi  - Guinessova knjiga - 60. izdanje

Donosimo vam neke nove rekorde

Nova Guinnessova knjiga rekorda uključuje Katy Perry, Shakiru, Igru prijestolja...

Guinnessova knjiga rekorda 2015. sadržat će neka zanimljiva imena sa svjetske glazbene i filmske scene.

Učiteljski fakultet Čakovec

Kraj studentskim mukama s prehranom

Čakovečki studenti konačno dobivaju novu menzu

Čakovečki su se studenti izborili za svoje pravo na subvencioniranu prehranu. Nova će se menza otvoriti na Učiteljskom fakultetu.

Menza na Cvjetnom

Studentska prehrana

Studenti pokrenuli peticiju za vraćanje Euforije u zagrebačke menze

Euforija, nekada slavni jogurt zagrebačkih menzi, maknut je iz ponude. Online peticija koju su pokrenuli studenti pokušaj je ispravljanja ove „kardinalne pogreške.“

Laboratorij

PETICIJA STUDENATA MEDICINSKO LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE

Studenti MLD-a demantirali navode o kršenju prava struke medicinskih biokemičara

Studenti medicinsko laboratorijske dijagnostike peticijom su odlučili postići priznavanje prava koja bi, kako smatraju, podrazumijevala titula magistra MLD-a, zbog čega se pobunio Robert Kolman, potpredsjednik Studentskog zbora Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.