Sezona ljutnje

Obožavatelji Igre prijestolja pokrenuli peticiju, prikupljeno više od pola milijuna potpisa

Igra prijestolja, peticija

U samo nekoliko dana od pokretanja, peticija je privukla velik broj nezadovoljnih obožavatelja koji smatraju da su scenaristi upropastili radnju i likove u posljednjoj sezoni kultne serije.

Posljednja sezona popularne serije Igra prijestolja bliži se kraju, a nezadovoljstvo obožavatelja svakom novom epizodom postaje sve veće. Situacija je kulminirala početkom ovog tjedna kada je emitirana peta epizoda osme sezone, a u kojoj je Daenerys Targaryen sa svojim zmajem pretvorila glavni grad Westerosa u pepeo i tako spalila i očekivanja gledatelja. 

Ljuti obožavatelji pokrenuli su Change.org peticiju u kojoj traže da se iznova snimi osma sezona, no ovog puta bez scenarista D. B. Weissa i Davida Benioffa. Početni je cilj bio prikupiti 300 000 potpisa, a brojka je trenutno porasla na više od pola milijuna.

Autor pokrenute peticije u opisu navodi da su se scenaristi pokazali lijenima i nekompetentnima jer nisu imali knjige Georga R. R. Martina kao materijal po kojem bi pisali scenarij. Naime, od pete sezone ne postoji podloga, točnije izvor kojim bi se scenaristi mogli voditi jer Martin nije dovršio zadnje dvije knjige serijala Pjesma leda i vatre.

S obožavateljima serije slažu se i kritičari, pa je tako posljednja sezona serije, kao i pojedinačne epizode, jedna od najgore ocijenjenih na internetu. Kako će se situacija dalje razvijati, hoće li veliko finale izazvati još veće nezadovoljstvo i hoće li scenaristi reagirati na prozivke obožavatelja, ostaje nam vidjeti.

Komentari na članak

Vezani članci

Igra prijestolja

Prva epizoda osme sezone „Igre prijestolja"

Duga noć konačno je gotova, a evo što je donio dan u premijeri televizijskog fenomena

Prva epizoda posljednje sezone „Igre prijestolja" protekla je mirno, bez previše uzbuđenja i smrti. I dok svijet živih trpi emocionalne trzavice, vojska mrtvih već im lagano kuca na vrata. Izdvajamo najupečatljivije trenutke koji su obilježili dugo iščekivani početak sezone i upozoravamo, spoileri vrebaju iza svakog zareza.

Ugovor, Izvor: Pixabay

Studentski rad

Studenti peticijom traže konačno donošenje Zakona o obavljanju studentskih poslova

Studenti se zapošljavaju na temelju zastarjelog Pravilnika koji broja područja studentskog rada nejasno definira, stoga traže žurno stavljanje točke na i ovome problemu kako bi ih se napokon zaštitilo. 

NSK

Peticija o produljenju radnog vremena i otvaranju studentskog restorana

Menza u NSK-u sasvim je izgledna, ali od noćnog učenja za sada ništa

– Prije je godišnja članarina iznosila 40 kuna, sada je 100 kuna, a knjižnica je bila otvorena od osam do ponoći uz mogućnost ostajanja do čak šest ujutro. Ne tražimo da se produlji radno vrijeme za posudbe knjiga, mi samo želimo prostor za učenje. –

Izvan zidina

Vodič kroz lokacije snimanja popularne serije

FOTO: Put kroz lokacije Igre prijestolja

Arhitektura Dubrovnika poslužila je za hrvatsku verziju glavnog grada Sedam Kraljevstva Westerosa - Kraljeva Grudobrana. Tvrđava Minčeta također je jedna od odličnih lokacija koja je poslužila kao Dom Besmrtnika u gradu Quarth.

Laboratorij

Peticija studenata medicinsko laboratorijske dijagnostike

Studenti medicinske biokemije ukazuju na kršenje prava svoje struke

Studenti medicinsko laboratorijske dijagnostike peticijom su odlučili postići priznavanje prava koja bi, kako smatraju, podrazumijevala titula magistra MLD-a. Studenti medicinske biokemije, s druge strane, smatraju kako se kolege na krivi način bore za svoja prava jer stečenom titulom teže izjednačavanju svoje struke sa onom medicinskih biokemičara.