LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativni sadržaj

O porezima za neinformirane – Taxedu

Ako još uvijek nosiš nedoumice oko toga čemu točno služe porezi i kako mogu utjecati na život građana, Taxedu je stranica koja nudi odgovore.

Ako još uvijek nosiš nedoumice oko toga čemu točno služe porezi i kako mogu utjecati na život građana, Taxedu je stranica koja nudi odgovore.

Većina nas je od djetinjstva učena da su porezi i financije stvari za odrasle te da ćemo ih shvatiti kada odrastemo. Međutim, vrijeme je prošlo, odrasli smo, a još uvijek ne shvaćamo. Dapače, veliki broj mladih ljudi ni ne zna koje sve vrste poreza postoje te kamo točno ide njihov novac. Za edukaciju o ovim nužnim davanjima ne moramo čekati punoljetnost ili trenutak kada ćemo živjeti sami, podložne su im sve generacije.

PHOTO: Giphy

Kako bi se proširilo znanje o porezima Europska unija uložila je u svoj novi pilot-projekt – web-stranicu Taxedu. Osmišljena je kao jednostavan i interaktivan način za približavanje poreza mlađim generacijama. Podijeljena je po dobnim skupinama – najmlađi do 12 godina, teenageri te mladi iznad 18 iliti young adults. Svakoj dobnoj skupini objašnjeno je te grafički prikazano kako porezi konkretno utječu na njihovu svakodnevicu, primjerice izgradnju parkova i igrališta za najmlađe ili (su)financiranje fakultetske školarine za one ponešto starije.

Osim što je predstavljeno što se radi s novcem poreznih obveznika, posjetitelje stranice educira se i o prevarama te upozorava o kupovini takozvanih lažnjaka. Također, Taxedu nije ostao na pukom predstavljanju činjenica – ovdje se mogu naći i igre, infografike i edukativni videi, sve u svrhu bolje e-edukacije.

Ako te zainteresirao projekt i želiš naučiti nešto novo, klikni na poveznicu

FOTO: FLICKR