Projekt „Most prema USPJEHU”

O izazovima društvenog poduzetništva na Oazinoj međunarodnoj konferenciji

O izazovima društvenog poduzetništva na Oazinoj međunarodnoj konferenciji

Sudionici konferencije upoznat će se s terminom društvenog poduzetništva, planovima pokretanja društvenih poduzeća, a slušat će i o njegovim izazovima u hrvatskom i europskom kontekstu.

Međunarodna konferencija o društvenom poduzetništvu održava se 30. studenog. Oganizira je udruga Oaza u sklopu projekta Most prema USPJEHU.

Za vrijeme trajanja konferencije, od 10 do 17 sati, sudionici imaju priliku upoznati se s terminom društvenog poduzetništva te vidjeti primjere i ideje društvenog poduzeća iz nekoliko europskih zemalja. Predstavit će se također neki planovi pokretanja društvenih poduzeća kojima je cilj da ovaj sustav poduzetništva u što većem obujmu zaživi na teritoriju Republike Hrvatske. Ovaj će se dio održati u Kući Europe u zagrebačkoj Cesarčevoj ulici 4.

Tijekom konferencije održava se i panel diskusija, od 17:30 do 19 sati, u Chillout dvorani u Ilici 15 (1. kat), u kojoj će prisustvovati Krešimir Prevendar kao suradnik za etično financiranje, Hermes Arriaga Serra iz HUB Impacta te Sonja Vuković iz CEDRE. Govorit će o različitim temama – utjecaj društvenog poduzetništva na ekonomiju i društvo u svijetu, je li društveno poduzetništvo u svijetu kao takvo u porastu ili pak bilježi pad interesa javnosti te koji su izazovi društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i ostalim zemljama Europske unije. 

Program konferencije financiran je kroz Erasmus+ projekt Agencije za mobilnost i programe EU te Europskog socijalnog fonda kroz projekt Most prema USPJEHU.

Komentari na članak

Vezani članci

Competitiveness Day 2015

Competitiveness day 2015.

Čak 80% doktora znanosti radi u privatnom sektoru!

Hrvatski obrazovni sustav ima daleko manje sati kreativne nastave od ostalih europskih zemalja.

Izložba

projekt „Mali pokretači promjena”

Održana konferencija i izložba dječjih radova

Na konferenciji su svi zainteresirani mogli čuti rezultate projekta „Mali pokretači promjena”.

Nevena Rendeli

Studentska konferencija "Tour de Tourism"

Nevena Rendeli otkrila studentima turizma zanimljive anegdote s putovanja

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je studentska konferencija "Tour de Tourism" na kojoj je prvoga dana gostovala novinarka i voditeljica Nevena Rendeli.

Konferencija ISCES15

ISCES'15 od 13. do 15. studenog

Međunarodna studentska konferencija o znanosti i okolišu na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu

Inspirirani konferencijom FISEC u studenom 2014. u organizaciji udruge RIO iz Novog Sada, ISCES će se od ove godine redovito održavati u Zagrebu u organizaciji udruge RIO Zagreb, s nastojanjem da se dalje razvija ideju o potrebi za brigom o okolišu.

Mentalni poremećaji

Mozak voli zdravo

Narednih dana niz aktivnosti za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja

Konferencija posvećena fizičkom i mentalnom zdravlju, radionica Capoeire, radionica Akrobalans i radionica Životni poziv očekuju nas narednih dana u organizaciji eSTUDENTa.