Projekt „Most prema USPJEHU”

O izazovima društvenog poduzetništva na Oazinoj međunarodnoj konferenciji

O izazovima društvenog poduzetništva na Oazinoj međunarodnoj konferenciji

Sudionici konferencije upoznat će se s terminom društvenog poduzetništva, planovima pokretanja društvenih poduzeća, a slušat će i o njegovim izazovima u hrvatskom i europskom kontekstu.

Međunarodna konferencija o društvenom poduzetništvu održava se 30. studenog. Oganizira je udruga Oaza u sklopu projekta Most prema USPJEHU.

Za vrijeme trajanja konferencije, od 10 do 17 sati, sudionici imaju priliku upoznati se s terminom društvenog poduzetništva te vidjeti primjere i ideje društvenog poduzeća iz nekoliko europskih zemalja. Predstavit će se također neki planovi pokretanja društvenih poduzeća kojima je cilj da ovaj sustav poduzetništva u što većem obujmu zaživi na teritoriju Republike Hrvatske. Ovaj će se dio održati u Kući Europe u zagrebačkoj Cesarčevoj ulici 4.

Tijekom konferencije održava se i panel diskusija, od 17:30 do 19 sati, u Chillout dvorani u Ilici 15 (1. kat), u kojoj će prisustvovati Krešimir Prevendar kao suradnik za etično financiranje, Hermes Arriaga Serra iz HUB Impacta te Sonja Vuković iz CEDRE. Govorit će o različitim temama – utjecaj društvenog poduzetništva na ekonomiju i društvo u svijetu, je li društveno poduzetništvo u svijetu kao takvo u porastu ili pak bilježi pad interesa javnosti te koji su izazovi društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i ostalim zemljama Europske unije. 

Program konferencije financiran je kroz Erasmus+ projekt Agencije za mobilnost i programe EU te Europskog socijalnog fonda kroz projekt Most prema USPJEHU.

Komentari na članak

Vezani članci

FFZG Osijek

Najava osječke konferencije

Međunarodna studentska konferencija Pontes poeticae

Cilj konferencije, koja će se održati 23. i 24. svibnja 2014., je omogućiti studentima humanističkih znanosti stjecanje iskustva za daljnje napredovanje, potaknuti međufakultetske dijaloge i povezati studente.

radno

Zagreb International Model United Nations 2016.

Studentska konferencija na kojoj mladi stječu govorničke vještine te uče o međunarodnoj diplomaciji

Na konferenciji Zagreb International Model United Nations 60 mladih iz raznih europskih zemalja imalo je priliku raspravljati o gorućim problemima u svijetu te ponuditi održiva rješenja za izazove budućnosti.

WYA Tjedan: „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice“

WYA tjedan: „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice“

U Zagrebu se održava konferencija o pitanjima i problemima mladih

Cilj je konferencije omogućiti susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o pitanjima koje mladi smatraju važnima te predložili smjernice za njihovo rješavanje.

poslovna konferencija za studente i mlade

Marija Klasić i Maja Šiprak na konferenciji "Should I stay or should I go?"

Poduzetnicama u Hrvatskoj teže je nego u svijetu, ali "nije sve tako sivo"

Muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

SCZG dvorište

Rotaraction: Ostani u Hrvatskoj

Otkrivamo koja je poveznica između investitora, poduzetnika, influencera i ostanka u Hrvatskoj

Predavanja o predrasudama poslodavaca i ostanku u Hrvatskoj, Sajam karijera, Career Speed Dating i radionice javnog govorništva i izrade CV-ja čine program Rotaraction konferencije.