Welcome Week

Najveći broj stranih studenata na FOI-ju dosad, mahom su iz Francuske

Welcome Week na FOI-ju 2019.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. – kazao je dekan Vrček na samom početku tjedna dobrodošlice.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 5. ožujka održano je otvorenje Welcome Weeka. Riječ je o događaju koji je za dvadeset i jednog inozemnog studenta s nekoliko partnerskih institucija u Europi organizirao Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, i to s ciljem upoznavanja s mogućnostima nastavnih i izvannastavnih aktivnosti tijekom boravka u ovome gradu. 

Naime, na FOI-ju u ljetnom semestru tekuće akademske godine boravi trinaestero studenata s ESIEA-e (École d'ingénieurs du monde numérique), petero studenata EPITECH-a (Ecole pour l'Informatique et les nouvelles Technologies), jedna studentica UPEC-a (L'Université Paris-Est Créteil) te dvije studentice iz Belgije s Odisee University Collegea. Prvog ih je dana pozdravio dekan prof. dr. sc. Neven Vrček, uz prodekanicu za znanstvenoistraživački rad izv. prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep, prodekanicu za nastavu izv. prof. dr. sc. Renatu Mekovec, kao i ostale profesore i asistente. Uz članove Uprave obratili su im se predstavnici Francuske ambasade u Zagrebu – g. Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost i gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. Cilj je Welcome Weeka upoznati ih s FOI-jem, nastavnicima i našim načinom rada. Svaki student dobio je i buddyja koji će mu biti na raspolaganju do kraja ljetnog semestra, odnosno do kraja lipnja. – kazao je dekan Vrček.

Prodekanica Begičević Ređep dodala je:

– Potpisali smo nove bilateralne sporazume s relevantnim inozemnim inženjerskim školama – to su ESIEA i EPITECH, iz kojih nam je u ovoj akademskoj godini došao najveći broj studenata. Napravili smo niz priprema, povećali broj predmeta koji će se izvoditi na engleskom jeziku, kao i broj intenzivnih programa i radionica. Ovakva je mobilnost prednost i za naše domaće studente jer se radi o internacionalizaciji kod kuće. Trudimo se kroz Ured za međunarodnu suradnju FOI- ja i uz ECTS koordinatora povećati dolaznu i odlaznu mobilnost, u čemu smo i uspjeli povećavši ju čak četiri puta u zadnje dvije godine.

Welcome Week potrajat će do subote, 9. ožujka 2019, do kada će za studente biti organiziran još niz aktivnosti, poput turističkog razgledavanja Varaždina i Varaždinske županije, tzv. Hrvatske večeri prilikom koje će se upoznati sa studentskom zajednicom ovdje, a bit će prilike i za druge izvannastavne aktivnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Business Club

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu

Business Club na FOI-ju širi financijsku pismenost, poduzetničku kulturu i poslovna znanja

Business club @FOI pokrenuo se kako bi se širila i unaprjeđivala financijska pismenost, poduzetnička kultura i poslovna znanja. Udruga ima u planu organizirati niz događaja koji bi potakli suradnju studenata sa svih smjerova na Fakultetu organizacije i informatike.

AIESEC-Rijeka

Intervju: Filip Simonovski

Od FOI-a do Microsofta

Donosimo vam intervju s Filipom Simonovskim koji je s 27 godina, zbog poznanstava i iskustava stečenih tijekom uključenosti u AIESEC, danas na praksi u Microsoftu u Bruxellesu.

Zabrana umiranja

Death not allowed

Kako protiv smrti? Zabranom umiranja!

Cole Sear vidio je mrtve ljude, a u nekim mjestima ovih država možete vidjeti samo žive.

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Projekt MybeeLine

Studenti doprinose modernizaciji pčelarstva

Projektom MybeeLine čini se korak prema digitalizaciji proizvodnje na području pčelarstva, a pokrenuli su ga studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike.

Danijel Frka

40. SciBAr

Predstavljene olupine ratnih brodova i aviona

Četrdeseti SciBAr obilježio je značajan odaziv zaljubljenika u podmorje i fotografiju. Danijel Frka održao je zanimljivo predavanje pod nazivom „Odjeci Drugog svjetskog rata u dubinama Jadrana”.