Welcome Week

Najveći broj stranih studenata na FOI-ju dosad, mahom su iz Francuske

Welcome Week na FOI-ju 2019.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. – kazao je dekan Vrček na samom početku tjedna dobrodošlice.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 5. ožujka održano je otvorenje Welcome Weeka. Riječ je o događaju koji je za dvadeset i jednog inozemnog studenta s nekoliko partnerskih institucija u Europi organizirao Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, i to s ciljem upoznavanja s mogućnostima nastavnih i izvannastavnih aktivnosti tijekom boravka u ovome gradu. 

Naime, na FOI-ju u ljetnom semestru tekuće akademske godine boravi trinaestero studenata s ESIEA-e (École d'ingénieurs du monde numérique), petero studenata EPITECH-a (Ecole pour l'Informatique et les nouvelles Technologies), jedna studentica UPEC-a (L'Université Paris-Est Créteil) te dvije studentice iz Belgije s Odisee University Collegea. Prvog ih je dana pozdravio dekan prof. dr. sc. Neven Vrček, uz prodekanicu za znanstvenoistraživački rad izv. prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep, prodekanicu za nastavu izv. prof. dr. sc. Renatu Mekovec, kao i ostale profesore i asistente. Uz članove Uprave obratili su im se predstavnici Francuske ambasade u Zagrebu – g. Guillaume Colin, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost i gđa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju.

– Ove godine uspjeli smo privući najveći broj inozemnih studenata do sada. U ovom semestru na FOI-ju samo iz Francuske imamo 20-ak studenata. Cilj je Welcome Weeka upoznati ih s FOI-jem, nastavnicima i našim načinom rada. Svaki student dobio je i buddyja koji će mu biti na raspolaganju do kraja ljetnog semestra, odnosno do kraja lipnja. – kazao je dekan Vrček.

Prodekanica Begičević Ređep dodala je:

– Potpisali smo nove bilateralne sporazume s relevantnim inozemnim inženjerskim školama – to su ESIEA i EPITECH, iz kojih nam je u ovoj akademskoj godini došao najveći broj studenata. Napravili smo niz priprema, povećali broj predmeta koji će se izvoditi na engleskom jeziku, kao i broj intenzivnih programa i radionica. Ovakva je mobilnost prednost i za naše domaće studente jer se radi o internacionalizaciji kod kuće. Trudimo se kroz Ured za međunarodnu suradnju FOI- ja i uz ECTS koordinatora povećati dolaznu i odlaznu mobilnost, u čemu smo i uspjeli povećavši ju čak četiri puta u zadnje dvije godine.

Welcome Week potrajat će do subote, 9. ožujka 2019, do kada će za studente biti organiziran još niz aktivnosti, poput turističkog razgledavanja Varaždina i Varaždinske županije, tzv. Hrvatske večeri prilikom koje će se upoznati sa studentskom zajednicom ovdje, a bit će prilike i za druge izvannastavne aktivnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: glasbergen.com

Top 5

Pet zemalja s najboljom zdravstvenom skrbi na svijetu

Razmatrali su troškove i kvalitetu zdravstvenih usluga, broj ljudi po jednom liječniku, broj bolničkih kreveta na 1000 ljudi, postotak populacije koji ima pristup pitkoj vodi, stopu smrtnosti novorođenčadi, očekivani životni vijek i izdatke za javno zdravstvo kao postotak državnog BDP-a.

40. SciBAr

40. SciBAr

Danijel Frka otkriva sudbine brodova u dubinama Jadrana

Predavanje pod nazivom "Odjeci Drugog svjetskog rata u dubinama Jadrana" održat će se u sklopu jubilarnog SciBAr-a. Govorit će Danijel Frka, sportski ronilac i nagrađivani podvodni fotograf.

Čovjek sa željeznom maskom

Na današnji dan

Umro misteriozni čovjek u željeznoj maski

Usprkos svim teorijama, identitet čovjeka je ostao dobro čuvana francuska dvorska tajna. 19. studenoga 1703., nakon 34 godine provedene u zatvoru, umro je sa željeznom kacigom na glavi.

FOI CORE 2015

AIESEC Varaždin

Završeno FOI CORE natjecanje

FOI CORE jedan je u nizu projekata AIESEC-a Varaždin, koji stvara poveznicu između studenata i tvrtki, na kojem su studenti predstavili svoja rješenja poslovnih slučajeva zadanih od strane četiri uključene tvrtke.

RSC logo

Ready, Steady, Code! 2.0. natjecanje na FOI-ju Varaždin

Do sutra se možete prijaviti na RSC 2.0!

Natjecanje će se održati u prostorijama FOI-ja 7. i 8. studenoga 2015., a fond nagrada je pozamašan!