Globalno natjecanje

Najbolji studenti na natjecanju Go Green in the City 2019. odlaze u Barcelonu

Go Green in the City

Ne samo da studenti imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanju digitalne ekonomije već i osvojiti putovanje na globalni sastanak o inovacijama kompanije Schneider Electric koji će se održati 2. i 3. listopada 2019. u Barceloni.

Tvrtka Schneider Electric pokrenula je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove. U devet godina postojanja ono je postalo važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta diljem svijeta.

U 2018. na natjecanju je sudjelovalo preko 24 000 mladih inovatora s više od 3000 sveučilišta iz 163 države, uključujući i Hrvatsku, uz sudjelovanje 58% djevojaka. Ulozi su za natjecatelje visoki. Ne samo da studenti imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanju digitalne ekonomije već i osvojiti putovanje na globalni sastanak o inovacijama kompanije Schneider Electric. Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2. i 3. listopada 2019. u Barceloni, a koje će okupiti stručnjake iz kompanije kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i prilikama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja s industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te prilike za zapošljavanje.

Suradnja održivosti i tehnologije

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje natjecanja izazvati još veći interes, a kandidati su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od četiriju kategorije: Zgrade budućnosti, Tvornice budućnosti, Mreže budućnosti i Održivost i pristup energiji. 

Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti kompanije Schneider Electric i odraz su njene predanosti Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu učinkovitiju stranu održivosti – spajajući društvene i ekološke utjecaje s tehnologijom i poslovnim svijetom. 

Olivier Blum, voditelj Odjela za ljudske potencijale Schneider Electrica, komentira:

– Današnja mlada generacija suočava se s velikim izazovom stvaranja svijetle budućnosti za sebe. Održiva budućnost svijeta može se stvarati isključivo osnaživanjem mladih, omogućavajući im da postanu pokretači inovacija. Ponosan sam što je Go Green in the City postao platforma za razvijanje zamisli studenata za bolje sutra.

Edukativno putovanje

Zvirevo Chisadza i Tariro Cynthia Mutsindikwa, s Panafričkog sveučilišnog instituta za vodu i energetske znanosti iz Alžira, podijelili su uzbuđenje koje su osjetili kao globalni pobjednici Go Green in the City 2018.

– Moje putovanje kroz natjecanje Go Green in the City 2018 bilo je zaista iznimno iskustvo. Sve je počelo s malom zamisli koja je uz pomoć mentora iz kompanije Schneider Electrice postala velika i bolje definirana, s ciljem borbe protiv gladi u svijetu. – rekla je Tariro.

– Natjecanjem smo se povezali sa stručnjacima iz Schneider Electrica i dobili priliku učiti o izazovima održivosti u svijetu. – komentirao je Zvirevo.

Prijavljeni timovi moraju se sastojati od dvaju studenata koji pohađaju akreditirane visoke škole s područja ekonomije, inženjerstva, fizike, računarstva, matematike i drugih znanstvenih visokih škola. Oni moraju biti iz iste zemlje ili regije, a nužna je najmanje jedna ženska članica. Rok je za predaju radova 25. svibnja 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Organizatori TVZ

Izrada mobilnih aplikacija

Organizatori TVZ Mc2 natjecanja nagrađeni medaljom Veleučilišta

Na sjednici stručnog vijeća Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, organizatori najvećeg studentskog natjecanja i edukacije u izradi mobilnih aplikacija dobili su priznanje i medalju Veleučilišta.

Supeus

Projekt obnovljivih izvora energije

Nova uprava Supeusa, studentske udruge za energetsku učinkovitost

Projekt ukazuje na probleme ekonomije, ekologije i energetske učinkovitosti

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Utakmice će se odigravati na bazenu Utrine

U dva tjedna odigrat će se cjelokupno natjecanje zagrebačkog sveučilišta u vaterpolu

Deset muških ekipa i samo 3 ženske ekipe odigrat će u 2 tjedna sve utakmice i saznat ćemo pobjednika ovogodišnjeg UNISPORT ZG natjecanja u vaterpolu.

1

„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

Pegla za kosu

Studentsko natjecanje

„L'Oréal Brandstorm” za osmišljavanje frizerskog salona nagrađuje studente s 10 000 eura

Do 26. veljače traju prijave za ovogodišnje izdanje popularnog studentskog natjecanja kojim uspješna multinacionalna kompanija L'Oréal bogato nagrađuje inovativne studente, ali i kojim otvara svoja vrata potencijalnim budućim zaposlenicima.