Agencija World Nomads nagrađuje

Najbolji putopisci mogu osvojiti desetodnevno putovanje Balkanom

Planina

Troje sretnih dobitnika imat će priliku, osim Hrvatske, posjetiti i Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo.

World Nomads, agencija koja nudi putno osiguranje i sigurnost u putovanju, raspisala je natječaj za putopisnu stipendiju namijenjenu studentima i neprofesionalnim piscima svih nacionalnosti (uz uvjet da izvrsno vladaju pisanjem na engleskom jeziku). Troje sretnih dobitnika osvojit će desetodnevni put Balkanom (Hrvatska, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo). 

Kako biste se prijavili, potrebno je napisati esej o putovanju od 2500 znakova na jednu od sljedećih tema: veze s lokalnom zajednicom, izvan udobne zone (comfort zone), mjesto koje nikada neću zaboraviti. Uz esej potrebno je napisati i razlog zašto bi baš vas suci trebali odabrati, a sve to morate napraviti preko obrasca koji se nalazi na službenoj stranici World Nomadsa. 

Stipendija pokriva povratnu kartu od mjesta stanovanja do Dubrovnika gdje započinje putovanje, džeparac u iznosu od 1000 eura, odjeću za avanturistička putovanja u iznosu od 500 dolara, željezničku kartu za putovanje Balkanom i putno osiguranje tijekom puta. Osim svega ovoga, u stipendiju ulazi i tečaj pisanja putopisa pod mentorstvom Tima Nevillea, suradnika u New York Timesu i časopisu Outside. 

Rok je za prijavu 21. ožujka 2017. godine, a više informacija o samom natječaju možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendije

Prijave do 18. ožujka

Otvoren natječaj za stipendije mađarske vlade

Vlada Republike Mađarske raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016/2017. Rok za prijave je 18. ožujka.

Pickbox nagradna igra

Pickbox nagradni natječaj

Bingeaj, napiši recenziju i zaradi dvije tisuće kuna

Sve što moraš napraviti je aktivirati Pickbox (ako ga već nemaš), pogledati jednu od tri nove serije koje se trenutno prikazuju na Pickboxu i napisati recenziju.

Isto

Studentska mobilnost

Otvoren natječaj Sveučilišta u Splitu za Erasmus + stručnu praksu; traje do isteka sredstava

Objavljen je natječaj za mobilnost splitskih studenata u području stručne prakse u periodu od 2 do 12 mjeseci. Natječaj traje do isteka sredstava.

Titanic

Gradi se replika najpoznatijeg broda na svijetu

Titanic II zaplovit će svjetskim morima 2018. godine

106 godina nakon što je Titanic potonuo na dno Atlantskog oceana, njegova će replika krenuti na put iz Jiangsua u Dubai.

Ljubljana naslovna

FELU MBA studij

Otvoren natječaj za stipendije za studij na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani

Studenti Ekonomskog fakulteta, koji zadovoljavaju sve potrebne uvjete, imaju priliku provesti godinu dana na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani. Stipendija iznosi 4000 eura, a prijave traju do 30. rujna 2018.